Het optimaliseren en verbeteren van beheer- en onderhoudsprocessen door middel van digitalisatie van vastgoed is een hot topic. ‘BIM-men’ is populair. Logisch, want als gebouwen volledig digitaal in kaart zijn gebracht, scheelt dit significant in uitvoeringskosten en worden vervelende verrassingen vermeden. Ook zijn zaken als ‘preventive maintenance’ beter te realiseren, kunnen er simulaties met gebruik- en vervoersbewegingen worden gedaan, enzovoorts.
De erkenning voor het belang van digitalisatie van bestaande bouw is daarmee bij steeds meer organisaties ruimschoots aanwezig. Echter, de vertaling naar actie binnen de eigen omgeving blijkt in de praktijk lastig waardoor dit vaak achter- of uitblijft. Soms mondt een digitaliseringsslag zelfs uit in een financiële strop omdat verkeerde software is geselecteerd, benodigde data schier onmogelijk te verzamelen zijn of het systeem levert niet datgene waarop vooraf gerekend was.
Er wordt tijdens de opleiding stilgestaan bij de dilemma's en vragen die naar voren komen bij de start en uitvoering van een digitale transformatie. Wat is onze ambitie en wat willen wij bereiken? Welke impact heeft een digitale transformatie op mijn organisatie en hoe ga ik om met deze veranderingen? Hoe start je een dergelijk traject en wie neemt het voortouw? Wat zijn de belangrijkste ervaringen en lessen van 'anderen' die hiermee bezig zijn (geweest)?
Digitalisatie van Beheer- en Onderhoudsprocessen is de opleiding die inzichtelijk maakt hoe je van ambities naar een succesvolle implementatie gaat. U krijgt onder andere de laatste stand van zaken op wat er in de markt aan mogelijkheden is en wat de trends zijn. Ervaringen worden mede uitgewisseld op basis van een praktijk voorbeelden: hoe kwamen anderen tot besluiten en wat zijn de geleerde lessen? Tenslotte leert u in een workshop hoe u voor uw eigen vastgoed de juiste vragen stelt, gedegen eerste keuzes maakt en met realistische verwachtingen werkt.
|