Copy
View this email in your browser
Workshop Onderwijshuisvesting:
Duurzamer & Gezonder door Data 


Datum: 16 februari 2023 | Locatie: SPO Utrecht
Een strategische workshop met praktijkexperts over hoe u uw besluitvormingsprocessen optimaliseert om met minder middelen meer waarde uit uw assets te behalen.
Ruimte bieden aan de ontwikkeling en ambities van leerlingen in een snel veranderende samenleving. Dat is waar veel scholen zich voor inzetten. Maar, de onderwijssector kampt met een grootschalige opgave: gebouwen vragen om grootscheeps onderhoud en renovatie, de match tussen vastgoed, veranderende leerlingenaantallen en ontwikkelingen als gepersonaliseerd leren vereisen de nodige vernieuwing. Ook op het gebied van duurzaamheid en binnenklimaat valt nog veel winst te behalen. Kortom, de sector moet aan slag om de transitie te realiseren naar een leer- en werkomgeving die voldoet aan de eisen van leerlingen en docenten, nu en in de toekomst. Maar de oplossingen van ‘gisteren’ bieden geen soelaas meer voor de uitdagingen van vandaag. Dit roept vragen op over hoe de sector kan vernieuwen om ambities waar te maken en leerlingen en medewerkers passende (ontwikkel)ruimte te bieden opdat ze elke dag het beste uit zichzelf kunnen halen. Concreet:
  • Hoe kan de onderwijssector baat hebben bij een data gedreven aanpak? Wat zijn de laatste ontwikkelingen op dit gebied? 
  • Wie zijn de stakeholders en wat is de toegevoegde waarde voor alle partijen?
  •  Hoe zorgt u ervoor dat visie, uitvoering en beheer nauw op elkaar aansluiten?
  • Hoe verbindt het 'smart building' concept de verschillende leveranciers en interne diensten en zorgt dit voor toegevoegde waarde?
  • Hoe maakt u een optimale analyse van de wensen, behoeften en drijfveren van de (eind)gebruikers? En wat betekent dit concrete voor uw nieuwe huisvestingsstrategie?
  • Hoe richt u op slimme wijze het hoofddoel en de prestaties van het gebouw in?
  • Hoe gaat u om met zaken als: de menselijke maat (cultuur en gedrag), privacy en beveiliging en  schaalbaarheid?
Voor de antwoorden op deze vragen - en meer - nodigt PPS Netwerk Nederland, in samenwerking met Draaijer, SPO Utrecht, experts vanuit praktijk, beleid en wetenschap u uit bij te dragen aan de interactieve strategische workshop over hoe u uw besluitvormingsprocessen optimaliseert om met minder middelen meer waarde uit uw assets te behalen. De workshop: Onderwijshuisvesting Gezonder & Duurzamer door Data vindt plaats op 16 februari 2023  bij SPO Utrecht. 

Na afloop van de strategieworkshop heeft u inspiratie, praktische handvatten en antwoorden op uw meest prangende vragen rondom de actuele ‘stavaza' van thema’s, uitdagingen en kansen bij het versnellen van de uitrol van uw data gedreven aanpak. 
Aanmelden >>
PROGRAMMA
Inleiding
Uw sessievoorzitter Mami Veza (Directeur PPS Netwerk Nederland) neemt u kort mee langs de belangrijkste ontwikkelingen binnen de opgave en zet de doelstellingen van deze strategieworkshop uiteen.
Van Data naar Waarde
In dit programmaonderdeel wordt u meegenomen in de aanpak rondom het realiseren van een meer data-gedreven organisatie en de waarde dat dit oplevert voor uw organisatie. U krijgt inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen, uitdagingen en handvatten voor de toekomst.  

O.l.v. Erwin Alders (Projectmanager Draaijer)
Praktijkcasus: De uitrol van data gedreven aanpak bij SPO Utrecht 
Hoe u het 'gedrag' van een gebouw kunt laten correleren met het gedrag van gebruikers. Hoe beïnvloedt deze manier van werken de visie, strategie, realisatie en beheer van (nieuwe) gebouwen? Vanuit de praktijk gaat Jos Boon (Beleidsadviseur huisvesting, SPO Utrecht) graag met u in gesprek over de 
(gebouw)data wat nodig is om visie en strategie te bepalen; de uitdagingen rondom communiceren met diverse stakeholders; het bevorderen van de samenwerking tussen beleid, onderhoudsmanagement, aannemers en school.
Simulatiespel: Slim gebruik van (gebouw)data in de optimalisatie van uw huisvestingsstrategie
Doe mee aan hét simulatiespel & ontwikkel een haalbare business caseAan de hand van een simulatiespel krijgt u inzicht in de praktijkuitdagingen op strategisch, operationeel en tactisch niveau.
Hiermee doorloopt u een proces dat zowel het voorbereidingsproces, het besluitvormingsproces als het uiteindelijke aanbestedingsproces voor u structureert en optimaliseert met mogelijkheid tot toepassing op uw eigen case.

O.l.v. Casper Meinders (Sr. Exploitatiemanager & Erwin Alders, Draaijer)
Conclusies & Afronding
Wat zijn de conclusies en aandachtspunten/tips voor het vervolg per besproken thema? Welke ervaringen hebben we opgedaan? Welke thema’s spelen en moeten we eveneens op het programma voor een vervolg zetten?
Afsluiting met aansluitend een borrel
PRAKTISCHE INFO

Datum: 16 februari 2023
Locatie: SPO Utrecht

Tijd: 13.30 – 17.00 uur (inloop vanaf 13.00 uur. Het programma wordt afgesloten met een borrel)
Doelgroep: gemeentes, provincies, Rijksoverheden, zorg- en onderwijsinstelling, woningcorporaties
Kosten: kosteloos voor doelgroep. Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar 
Aanmelden >>
PPS Netwerk Nederland is een onafhankelijk platform op het gebied van Professioneel Projectmanagement en Samenwerking bij complexe opgaven. Ze ondersteunt ca. 20.000 opdrachtgevers/nemers door organisatiemodellen te ontwikkelen en ervaringen te delen. Gebieden: ●Bouw ●Zorg ●ICT ●Verduurzamen ●Mobiliteit. Over: ●Teamsamenstelling ●Vraagarticulatie ●Contractvormen ●Selectie ●Realisatie ●Exploitatie. Heeft u vragen over dit evenement of andere vragen? Stuur een bericht naar secretariaat@ppsnetwerk.nl of bel 030 - 30 39 760.


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ESCoNetwerk.nl · Utrechtseweg 82 · Zeist, Provincie Utrecht 3702 AD · Netherlands