Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser
Hierbij ontvangt u de tandheelkundige nieuwsbrief, de gratis maandelijkse eZine voor tandartspraktijken. In deze nieuwsbrief van Invert Innovatie Management vindt u tips en ontwikkelingen om uw tandheelkundige zorg en praktijkvoering te verbeteren met als resultaat (meer en) tevreden patiënten.

Onmisbare tool

Na 7 jaar met diverse praktijken gewerkt te hebben aan het praktijkwerkboek is het zeer compleet en biedt het een prima leidraad om uw praktijk te managen. Naast de verplichte documenten voor HKZ-certificering en de documenten om de praktijk inspectieproof te maken, staan er o.a. hulpdocumenten in voor personeelsmanagement  (wat moet er bv. opgenomen worden in een personeelsdossier? Een checklist helpt u daarmee). Zo is ook een patiëntenenquête opgenomen welke goedgekeurd is door het KRT en zo is ook het behalen van de punten gegarandeerd. Kortom, het is uitgebreider dan een standaard kwaliteitshandboek zoals collega-adviseurs inzetten, vandaar de naam 'praktijkwerkboek'. Met kleine aanpassingen is het op-maat te maken voor uw praktijk en begeleidt Invert u om het in te zetten als tool voor kwaliteitsmanagement. Een gratis sjabloon voor behandelprotocollen biedt een handreiking om ook de beschrijvingen van uw behandelprocessen uiteen te zetten. Het oordeel van een praktijk is "Het biedt rust en structuur binnen de praktijk en houdt je scherp". Waarom nog zelf het wiel uitvinden? Bel het mobiele telefoonnummer 06 24 20 40 91 of mail naar info@invert-innovatie.nl voor een vrijblijvend gesprek. 

Angst voor de inspectie

De media buigen zich over het fenomeen 'angsttandartsen'.  Steeds meer tandartspraktijken richten zich op de patiënt die kampt met een tandartsfobie. Geen gek idee aangezien minstens 600.000 Nederlanders kampen met deze ziekelijke angst. Uit onderzoek is gebleken dat het geluid van de tandartsenboor bij patiënten die kampen met deze fobie, een duidelijke stressreactie veroorzaakt. De zogenaamde angsttandarts verlaagt de angst voor het tandartsbezoek met behandeling onder narcose.  Bij deze manier van werken gelden bepaalde regels en de Inspectie voor de Gezondheidszorg gaat hierop praktijken controleren. Verdiep u als angsttandarts goed in de regels en voorwaarden waaraan u moet voldoen, zodat u niet hoeft te kampen met angst voor de inspectie! Dit artikel toont u meer informatie.   

Praktijkvergadering

Tijdens de praktijkbezoeken blijkt dat veel praktijken niet met een vast regelmaat een praktijkvergadering organiseren. Verbazingwekkend aangezien dit heel belangrijk is voor het goed functioneren van de praktijk. Zo is het slim om tijdens ieder overleg dezelfde onderwerpen aan de kaak te stellen. U kunt hierbij denken aan de zaken die misgingen afgelopen week ('afwijkingen' in kwaliteitstaal),  het onder de loep nemen van bepaalde behandelingen met behulp van behandelprotocollen en het uitspreken van verstoringen van de teamrelatie. Geef ook de medewerkers de mogelijkheid om inspraak te hebben in de zaken die besproken moeten worden. Een whiteboard in de kantine kan al voldoende zijn. Het komt uiteindelijk de kwaliteit van werken ten goede en zorgt voor een teamspirit om de praktijksfeer te borgen en te verbeteren. De sfeer binnen de praktijk heeft ook invloed op hoe de patiënt zijn praktijkbezoek beleeft en een goede sfeer zorgt weer voor een ontspannen patiënt (een behandeling door de angsttandarts kan achterwege blijven dan) wat weer uiteraard....de patiëntentevredenheid positief beïnvloedt. Het is wel van belang dat er een verslag gemaakt wordt van het overleg. Zo kunnen afwezige medewerkers ook kennis nemen van de besproken zaken en kan de opvolging van plannen gemonitord worden. 

Tandspot

Dat de inspectie nog steeds actief is met de controle van de algemene praktijkvoering blijkt uit wederom een praktijksluiting. Eind mei heeft de inspectie een praktijk in Ridderkerk gesommeerd met de praktijkvoering te stoppen. De tandarts leverde slechte zorg aan patiënten, had de patiëntendossiers niet op orde en de veiligheid binnen de praktijk was onvoldoende. De tandarts erkende de tekortkomingen en ging aan de slag met hulp van een leverancier om de praktijk weer op de rit te krijgen. Erkenning van fouten en gebruik maken van extern advies is een goede eerste stap naar verbetering van kwaliteit. 
Forward to Friend
Share
Share
Tweet
Copyright © 2014 Invert Innovatie Management, Alle rechten voorbehouden.


Uitschrijven    Wijzig mijn gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp