Copy
Download de afbeeldingen of bekijk deze mail in een browser

UPDATE 175  -   04-2022


Vrienden van de luchtvaart,
 
De nieuwe update van Hangar Flying staat klaar. Benieuwd? Lees het meteen online of ontdek hieronder verder wat we deze maand te bieden hebben.

Hangar flying is een Engelse uitdrukking voor het keuvelen over luchtvaart. We brengen maandelijks op een aangename en eigenzinnige manier degelijk onderbouwde artikels en erfgoednieuws over de Belgische burgerlijke en militaire vliegerij.
 
Veel leesplezier!
De redactie

 
 
Deze maand:
ARTIKELS

civiel, portret

ASL Liège: nouveau Terminal General Aviation, vols médicaux et avions électriques

Door Guy Viselé
 
Liège, le 23 mars 2022. Annoncé à la dernière édition de EBACE (European Business Aviation Conference and Exhibition), en mai 2019 le tout nouveau terminal d’aviation générale ASL à l’aéroport de Liège a été progressivement mis en service à partir de l’automne 2021. Il a fait l’objet d’une inauguration sous forme de conférence de presse le 17 décembre 2021. Hangar Flying a eu l’occasion de visiter le site le plus récent d’ASL fin mars de cette année.

 

civiel, evenement

Le Printemps de l’ Aérodrome

Door Bob Verhegghen
 
Suarlée-Temploux, le 19 mars 2022. Après trois années de travaux, entièrement rénové, l’aérodrome de Namur a ouvert ses portes à l’occasion du « Printemps de l’ Aérodrome ». Cet évènement de relations publiques arrivait à point nommé pour faire connaitre les activités de l’aérodrome au grand public au moment du renouvellement de son permis d’exploitation.

 

evenement, Brocante, DA40, Martens, Namen, OO-CPO, Temploux

Vader en zoon op stap met de OO-CPO

Door Guido Bouckaert
 
Kortrijk 19 maart 2022. Er is altijd wel een aangelegenheid te bedenken om weer eens met de OO-CPO op stap te gaan. De OO-CPO van Kortrijk Flying Club is een DA40 Serial # 40/638. Voor vandaag was de bestemming een gebeuren te Namur Suarlée Temploux (EBNM), namelijk ‘Le Printemps de l’Aérodrome’. What’s in a name?! Ook vader Maertens betoonde interesse in het evenement aldaar: lekker eten in het gewaardeerd restaurant, brocante aéronautique, geleid bezoek aan Sonaca. Hij wilde best mee met zoonlief, ATPL.

 

PATRIMONIUM

Kerktoren en gedenkplaat slachtoffers geallieerde bombardementen WOII

 
Een oude kerktoren in Saint-Ghislain herinnert aan de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog, een gedenkplaat herdenkt de burgerslachtoffers.

 

10 Wing, F-84F, Hilaire Symaeys & Marcel Pondant

Graf van Sgt-Vl Marcel Pondant, F-84F FU70

 
Op de grote begraafplaats Robermont van Liège rust Sgt-Vl Marcel Pondant. Op 2 juli 1957 nam hij samen met Kpt-VL Hilaire Symaeys deel aan een oefening boven zee in de buurt van Den Helder maar vermoedelijk kwamen ze met elkaar in botsing en ze verdwenen in zee. Hun lichamen werden pas een tweetal weken later gevonden.

 

48 FG

Gedenkplaat voor de 48th Fighter Group, 9th Air Force, USAAF

 
Op 18 maart 2022, ter gelegenheid van het bezoek van de honderdjarige Ed Cotrell, tijdens de Tweede Wereldoorlog piloot bij de 48th Fighter Group, werd voor deze Amerikaanse jachtbommenwerpergroep een gedenkplaat onthuld op het vliegveld van Brustem.

 

V1

Gedenksteen voor Ferdinand Van Gucht, slachtoffer van een V1

 
Gedenksteen aan de gevel van de Sint-Martinuskerk te Ramsdonk voor een zevenjarig slachtoffer van een raketbom(!) op 2 november 1944.

 

Gedenkteken voor gesneuvelden van bombardement in Bousbecque

 
Bij een luchtbombardement van de geallieerden werden op 26 juni 1918 bommen gedropt boven de fabriek Blanc de Comines in Bousbecque (Frankrijk). Dit monument herdenkt veertien gesneuvelden uit Hamme.

 

Boeing 707, OO-SJB

Monument voor de slachtoffers van de crash Boeing 707-329 OO-SJB

 
Op woensdagmorgen 15 februari 1961 werd de wijk 'Lemmeken' te Berg opgeschrikt door een neerstortend vliegtuig. In maart 2022 bezocht de voormalige Amerikaanse kunstschaatskampioene Tenley Albright het herdenkingsmonument.

 

C-119, Sake Masisi

Graf van soldaat Jos Holsbeek, C-119 CP36

 
Graf van Jozef ‘Jos’ Holsbeek, soldaat 10de Wing Kleine Brogel, omgekomen te Sake-Masisi (Congo) op 19 juli 1960.

 

AGENDA

 26 Apr 2022   |   AeroJobs
 06 May 2022   |   Flanders Aviation Quiz
 09 Jul 2022   |   Ursel Avia 2022
 20 Aug 2022   |   Kijk op Kortrijk-Wevelgem


Stuur nieuwe evenementen door naar info@hangarflying.be

Misschien heeft een andere luchtvaartliefhebber u deze nieuwsbrief doorgestuurd?
Hier kan u rechtstreeks inschrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
 
 
Deel Deel
Tweet Tweet
Deel Deel
Stuur door Stuur door
Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2022, Hangar Flying vzw.
Alle teksten en beelden behoren toe aan de auteur ervan.
Wilt u wijzigen hoe u deze e-mails ontvangt?
U kan uw gegevens bijwerken of uitschrijven van deze lijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp