Copy
Téléchargez les images ou affichez cet e-mail dans un navigateur

UPDATE 177  -   06-2022


Amis de l'aviation,

La nouvelle Update de Hangar Flying est prête. Vous êtes curieux ? Lisez-la en ligne tout de suite ou découvrez ci-dessous ce que nous avons à vous offrir ce mois-ci.
 
Hangar Flying est une expression anglaise pour parler de l'aviation. Chaque mois, nous vous apportons des articles bien documentés et des nouvelles du patrimoine sur l'aviation civile et militaire belge
 
Bonne lecture!
La redaction

ILA Berlin “Discover the future of aerospace”
Salon professionnel de l’aérospatiale - 22-26 juin 2022

Rendez-vous à la billetterie et bénéficiez d’une réduction grâce à la Chambre de Commerce Belgo-Luxembourgeoise-Allemande AHK debelux. Visitez le pavillon belge organisé par FIT & AWEX !
Ce mois-ci:
DES ARTICLES

militaire, Airshow, F-16AM, Kleine Brogel, Luchtcomponent

Dream Viper, dromen waarmaken met een F-16

Par Tom Brinckman
 
Kleine-Brogel, donderdag 9 juni 2022. Een F-16 displaypiloot wordt voor drie jaar aangesteld om de luchtmacht te vertegenwoordigen op verschillende luchtvaartevenementen in binnen-en buitenland. Commandant vlieger Steven ‘Vrieske’ De Vries van vliegbasis Kleine-Brogel is de negentiende piloot die deze functie op zich neemt, samen met het team rond hem. Onder het motto ‘eyes on the prize’ werd de nieuwe speciaal beschilderde F-16 voorgesteld aan genodigden, spotters en pers. Maak kennis met Dream Viper.

 

civil, trip report, C-47 - DC-3 - Dakota, DDA, Dutch Dakota Association, Oostende

Koninklijk vliegen met een Dakota DC-3

Par Tom Brinckman
 
Oostende, zaterdag 21 mei 2022. Een Douglas DC-3 Dakota kan je met recht en rede een icoon noemen. Het is een werkpaard dat parachutisten naar alle uithoeken van de wereld bracht,  tonnen vracht vervoerde en ook heel veel mensen liet kennismaken met het vliegtuig als vervoersmiddel. Toen een eindje terug een persbericht in de mailbox landde dat de Dakota DC-3 PH-PBA 'Prinses Amalia' van de Nederlandse Stichting DDA Classic Airlines enkele rondvluchten vanuit Oostende zou maken heb ik thuis toch even de hint gegeven.

 

civil, fly for fun, société, Diamond, NSAC, Oostende, OST

Diamanten kijken bij Gill Aviation

Par Tom Brinckman
 
Oostende, 7 mei 2022. Zoals collega Peter schreef is Aero 2022 de jaarlijkse hoogmis voor de general aviation. Maar wie zich de trip naar Friederichshaven wilde besparen, kon bij het North Sea Aviation Center (NSAC) in Oostende terecht. Daar had Gill Aviation, de Diamond dealer voor België en Luxemburg , een Post Aero Diamond Happening georganiseerd. Voor Hangar Flying het uitgelezen moment om van dichtbij kennis te maken met de Oostenrijkse vliegtuigfamilie.

 

militaire, musée

Een Boeing 727 cockpit voor het Dakota Museum in Melsbroek

Par Luc Wittemans
 
Melsbroek, 13 mei 2022. Omstreeks 12.50 uur arriveerde een uitzonderlijk konvooi van twee vrachtwagens van de bekende firma Sarens aan de poorten van de Groeneveld-kazerne aan de Haachtsesteenweg, recht tegenover de nieuwe en indrukwekkende hangars waarin de A400M van de 15de Wing van de Air Component zijn gehuisvest. De aankomst in Melsbroek van het complete voorstuk van een Boeing 727 werd met enig ongeduld afgewacht bij de Dakota Club, een vzw die de geschiedenis van de 15e Wing Transport bestendigt. Deze aanwinst vult een reeds goed ontwikkeld museum aan dat een bezoek meer dan waard is.

 

militaire, musée

Un cockpit de Boeing 727 au Dakota Club à Melsbroek

Par Bob Verhegghen
 
Melsbroek, le 13 mai 2022. C’est vers 12h50 qu’un convoi exceptionnel de deux poids lourds de la firme bien connue Sarens (www.sarens.be) se présente aux grilles de la caserne Groeneveld à la chaussée de Haecht, juste en face des nouveaux et impressionnants hangars abritant les A400M du 15éme Wing de Transport de la Composante Air. L’arrivée à Melsbroek de la section avant complète d’un Boeing 727 était attendue avec une certaine impatience au Dakota Club, association sans but lucratif qui perpétue l’histoire du 15ème Wing. Cette acquisition complète un patrimoine muséal déjà bien étoffé qui mérite bien une visite.

 

PATRIMOINE

Infobord voor vliegveld Lodi (Hertsberge)

 
In Oostkamp plaatste men een infobord op de plaats waar tijdens de Eerste Wereldoorlog de Duitse strijdkrachten het vliegveld Lodi of Flugplatz Nachtigal aanlegden.

 

Cessna 150

Reims Cessna F.150L OO-TVB

 
Sedert 2021 heeft het Franse Aéro-Delahaye Air Parc in Verchocq een blikvanger in de vorm van de Belgische Reims Cessna F150L OO-TVB.

 

ParaCommando, Somalia 1993

Graf van 1ste Sergeant Stefan Vandewyngaert, 1 Para

 
1ste Sergeant Stefan Vandewyngaert kwam om het leven bij een Vredesmissie in Somalië op 10 maart 1993. Hij rust op de begraafplaats van Leopoldsburg. Zijn grafsteen heeft zeer toepasselijk de vorm van Afrika.

 

Foets, T-33

Lockheed T-33A Shooting Star 51-6520 HC

 
Midden in de velden in Tesssenderlo staat deze Lockheed T-33A die ooit dienst deed bij de USAF en de Armée de l’Air. Anno 2022 is het vliegtuig eigendom van Denis Foets.

 

C-119, CP36

Graf van soldaat-milicien Omer Lemmens, C-119 CP36

 
Soldaat-milicien Omer Lemmens sneuvelde bij de crash van de C-119 CP36 op 19 juli 1960 Sake-Masisi, in de voormalige kolonie Belgisch-Congo.

 

C-119, CP36

Graf van soldaat-milicien Paul Valgaerts, C-119 CP36

 
Soldaat-milicien Paul Valgaerts sneuvelde bij de crash van de C-119 CP36 op 19 juli 1960 Sake-Masisi, in de voormalige kolonie Belgisch-Congo.

 

CALENDRIER

 20 May 2022   |   Over vliegen, vallen… en opgraven!
 01 Jun 2022   |   Buck Danny expo en fietstocht
 18 Jun 2022   |   Rassemblement RSA Belgique
 25 Jun 2022   |   Saint-Hubert – Aérodrome en Fête
 02 Jul 2022   |   Fly-In en Open-Door Moorsele


Envoyez les nouveaux événements à info@hangarflying.be

Peut-être qu'un autre passionné d'aviation vous a transmis ce bulletin?
Ici, vous pouvez vous inscrire directement à notre update mensuelle.
Deel Deel
Tweet Tweet
Deel Deel
Stuur door Stuur door
Copyright © 2022, Hangar Flying vzw.
Alle teksten en beelden behoren toe aan de auteur ervan.
Wilt u wijzigen hoe u deze e-mails ontvangt?
U kan uw gegevens bijwerken of uitschrijven van deze lijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp