Copy
Departament de Joventut. Ajuntament de Castellbisbal
View this email in your browser
Butlletí electrònic d'informació juvenil del Departament de Joventut, Ajuntament de Castellbisbal
 
Març 2016/ Número 52
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

NOTICIES 
JORNADES PER LA IGUALTAT

Entre el 5 i el 13 de març, Castellbisbal acollirà les Jornades per la Igualtat, amb motiu de la commemoració, el 8 de març, del Dia Internacional de la Dona.

Aquí tens algunes de les propostes més joves:
 • 5 de març: Micro Obert i pintada mural a les 16.00 hores. Organitza el Casal de Joves, L'envelat.
 • 8 de març: Cinema amb "Sufragistes" a l'Auditori d'Els Costals. Sessions: 9.00, 12.00, 17.00 i 20.00 hores.
 • 9 de març: Cafè-tertúlia Jove, "La dona 10", a les 19.30 hores a l'Espai Jove. A càrrec de Mar Aregall i Iris Claret. En acabar, lliurament dels premis del Concurs Instagram de Fotografia Jove 2016 "El culte al cos: imposició o llibertat?
Entra al web de l'Ajuntament i descobreix tot el que hem preparat per a tu!
 
CURS DE PREMONITORS
 
T'interessa el món de l’educació en el temps de lleure però ets menor d’edat? Si tens entre 15 i 17 anys, vine a fer el curs de premonitors d'activitats d'educació en el lleure infantil i juvenil. Aquest curs et capacitarà per col·laborar com a premonitor o ajudant de monitors en casals, colònies, campaments, etc. 
 
Es farà del 21 al 24 de març de 9.00 a 14.00 hores a l'Espai Jove.
Preu: 8€   -   Gratuït amb el carnet CBJOVE  
 
Inscripcions fins divendres, 11 de març, al Punt d'Informació Juvenil (places limitades)

EDUCACIÓ
VOLUNTARIAT PER LA LLENGUA

Parles català amb dificultats i t'agradaria poder practicar-lo més?

Hi ha persones que volen fer converses en català... Els pots dedicar una hora setmanal? 

Si vols saber més sobre el programa de Voluntariat per la Llengua, clica aquí.

www.castellbisbal.cat 23/02/2016
CICLES FORMATIUS DE FORMACIÓ PROFESSIONAL

El Departament d’Ensenyament preveu dur a terme les proves d'accés a cicles formatius.
PROGRAMA CENTRE DE NOVES OPORTUNITATS

Aquest programa va adreçat a joves de 16 a 24 anys no escolaritzats i que no treballen. La finalitat del Centre de Noves Oportunitats és aconseguir el màxim nombre d’insercions dins de la formació reglada i en el camp laboral. Es tracta d’un programa que combina diferents actuacions integrades d’orientació, de formació, d’acompanyament, i d’inserció laboral; per accedir-hi cal estar inscrit al Sistema de Garantia Juvenil del Servei d’Ocupació de Catalunya.

Aquest nou recurs sorgeix per fer front a l’abandonament escolar prematur i vol donar resposta als requeriments de joves que, per diferents motius, no compten amb cap acreditació educativa. L’objectiu prioritari és que assoleixin una certificació i retornin a la formació reglada, paral·lelament, també es valora que obtingui una feina de qualitat.
 
Per a més informació contacteu amb:
Centre Jaume Viladoms
c/Cèsar Torras, 1, Sabadell
937 26 99 95
CURS EN LÍNIA GRATUÏT DE CREACIÓ D'EMPRESA

Les universitat públiques catalanes, amb el suport de l'ACUP i la Generalitat de Catalunya, t'ofereixen un curs en línia que recorre, en cinc setmanes, el procés per crear una empresa, des de la idea a la cerca de finançament.

El curs comença el 7 de març, finalitza el 17 d'abril i preveu una dedicació de cinc hores setmanals.
Està adreçat tant a estudiants de grau i màster, com a ex alumnes.


Inscripcions obertes!

Per a més informació, cliqueu aquí.    
 
www.ucatx.cat 23/02/2016
NO SAPS QUÈ ESTUDIAR?

Si no tens clar el teu futur professional o vols saber quin centre et convé més, vés al Saló de l'Ensenyament entre els dies 12 i 16 de març al recinte de Montjuïc.

Coneix totes les propostes d'estudis: batxillerat, graus universitaris, estudis superiors, complementaris, de formació professional, art i idiomes.


Tota l'oferta en un sol espai!


I si estàs interessat a cursar un màster o un postgrau vine a Futura, el Saló dels Màsters i Postgraus, l'11 i 12 de Març al recinte de Montjuïc.  
BEQUES DE POSTGRAU

L'Obra Social "La Caixa" convoca 55 beques per cursar estudis de postgrau a qualsevol universitat o centre d'ensenyament superior d'Amèrica del Nord (els Estats Units o el Canadà) i la zona Àsia-pacífic (Austràlia, Corea del Sud, l'Índia, el Japó, Singapur i la Xina). Es tracta de beques de màster i doctorat, per la qual cosa els estudis que s'hi han de realitzar són d'aquest tipus. També s'admeten, en funció de l'interès del tema i de la vàlua del candidat, els projectes de formació bàsica en recerca científica i tècnica.

Sol·licituds fins al 4 d'abril de 2016

Per a més informació, cliqueu aquí.    
 

TREBALL
FORMACIÓ SUBVENCIONADA EN UN 90%

Cursos de formació adreçats a majors d'edat en situació d’atur i treballadors/es a temps parcial que vulguin millorar les seves possibilitats de trobar feina.
 • Curs  “Operari de pont grua” (10 hores). Dies 8 i 9 de març de 2016
 • Curs  “Monitor d’activitats de lleure infantil i juvenil” (150 hores + pràctiques). Inici el dia 4 d'abril de 2016. Caps de setmana
Més informació i inscripcions:
Borsa de Treball de Castellbisbal
borsatreball@castellbisbal.cat
93 772 38 78
Av. Pau Casals 9.
08755 Castellbisbal

 
28/01/2016
JOVE, QUÈ VOLS FER? FORMAR-TE, TREBALLAR?

Des de l’Àrea de Joventut t’oferim el servei gratuït de “Transició Escola-Treball (TET), on et donem suport personalitzat amb l’objectiu d’afavorir i acompanyar el pas dels estudis obligatoris a la formació i inserció professional.
 
Adreçat a joves que estudien, que cerquen la seva primera feina, que volen millorar la seva situació laboral, que els interessa ampliar la seva formació o que volen resoldre dubtes laborals.
 
Per a més informació, contacteu amb:
TET a Can Margarit
C/ Major, 103. 08755 Castellbisbal 
Tel. 93 772 36 99 / 93 772 00 55 
joventut@castellbisbal.cat
 
VOLS TREBALLAR COM A TÈCNIC/A D'OCUPACIÓ?

Si tens entre 21 i 29 anys, estàs inscrit a la Garantia Juvenil i tens una llicenciatura o diplomatura preferentment en ciències socials, pots optar a treballar de:

 • Tècnic/a d’intermediació laboral
 • Tècnic/a de formació
 • Tècnic/a d’ocupació
 • Integrador/a social
 • Formador/a en l’àmbit de les noves tecnologies
 • Dinamitzador/a d’espais TIC

Vine a Vapor Llonch i apunta’t al programa integral!
Ctra. de Barcelona, 208, (Sabadell)
Telèfon: 93 745 31 61
adreça electrònica: msanandres@ajsabadell.cat

www.gencat.cat 23/02/2016
JOVES GRANGERS

Sents que hauries de fer un canvi?
No trobes el teu camí professional?
Necessites noves experiències?

Apunta't al programa JovesGrangers.coop!

Per a joves majors de 18 anys i menors de 30 que es trobin en situació d’atur i que no estiguin realitzant formació reglada.

L’objectiu principal d’aquest programa és motivar, formar i capacitar tant en l'àmbit teòric com en el pràctic per poder ocupar llocs de treball en explotacions ramaderes de les comarques de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida.

Entra a www.jovesgrangers.coop i inscriu-t'hi!

www.jovesgrangers.coop 19/02/2016

VACANCES I ESTADES
DE SANT LLORENÇ SAVALL AL COLL D'ESTENALLES
 
Recorregut per la vall d’Horta, una de les més obertes i extenses del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Hi trobarem nombroses masies d’origen medieval, com ara la Roca, les Oliveres o la Muntada . El Marquet de les Roques, amb més de 800 anys d’antiguitat,  està molt relacionat  amb el poeta Joan Oliver, Pere Quart. Trobarem la cova Simanya, una de les tres-centes coves que hi ha al massís. Acabarem l’excursió al Centre d’interpretació del Coll d’Estenalles, que és el primer equipament d’aquestes característiques de l’Estat espanyol. Tot l’itinerari està senyalitzat amb senyals de color blanc i vermell, i amb una distància aproximada de tres quilòmetres  i una dificultat mitjana. El punt d’inici és a la plaça de l’església de Sant Llorenç Savall.
www.diba.cat 18/02/2016

CALAIX DE SASTRE
A LA VENDA, LES ENTRADES PER A LA NOVA PROGRAMACIÓ D'ELS COSTALS
 
Ja podeu comprar-vos les entrades a la taquilla de l'auditori, de 9.00 a 12.00 o per www.ticketea.com, per als diferents espectacles programats a l'auditori. 

Amb el Carnet Jove de Castellbisbal tindràs el 50% de descompte en espectacles com "Reflexiones del hombre lengua" de Miguel Ángel Rodríguez, que tindrà lloc el 13 de març; o al concert d'Ismael Serrano del proper 1 d'abril.

Consulteu el programa d'actes fent clic aquí.

Ajuntament de Castellbisbal
Jove.cat
Xanascat
Carnet Jove
Departament de Joventut C/ Major, 103. Tel. (93) 772 00 55. 08755 Castellbisbal
PIJ Castellbisbal Els Costals. Av. Pau Casals, 16. Tel. (93) 772 11 17. 08755 Castellbisbal
Si no vols tornar a rebre aquest butlletí només cal que ens ho facis saber. Fes un clic aquí
De conformitat amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, quedeu informats que les vostres dades de caràcter personal formaran part del fitxer automatitzat Usuaris Serveis Municipals del que és responsable l’Ajuntament de Castellbisbal. Així mateix, al facilitar les dades sol·licitades, doneu el vostre consentiment per a poder portar a terme el tractament de les dades personals per a les següents finalitats: Enviament d’informacions de caràcter juvenil generades per l’Ajuntament de Castellbisbal. De la mateixa manera, us informem que podeu exercir els vostres drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició dirigint-vos per correu electrònic lopd@castellbisbal.cat o bé a l’Oficina Atenció al Ciutadà de l’AJUNTAMENT DE CASTELLBISBAL, a l’Av. Pau Casals, 9, 08755 – BARCELONA.
No imprimiu si no és necessari. Protegim el Medi Ambient.