Copy
NICOLE BEUTLER PROJECTS
Nieuwsbrief januari 2020
(c) Helle Lyshøj
Polyphonic Songs in Veem House

De tweede editie van Polyphonic Songs is van start. Opnieuw brengen we stemmen van performancemakers uit verschillende disciplines en generaties bij elkaar tijdens tien dagen in Veem House for Performance in Amsterdam. Een samenwerking van Nicole Beutler Projects, BAU, Keren Levi | NeverLike, Boogaerdt/vanderSchoot & Veem House.

Vanavond zie je een double bill met daarin Tempo~orale van performers Eva Šusová en Angelo Custodio en Recognized van choreograaf Marjolein Vogels en beeldend kunstenaar Coralie Vogelaar. Morgen, zaterdag 18 januari, presenteert Nicole Beutler Projects een double bill met Keren Levi. Deze begint met Otherland, de documentaire dansfilm van choreograaf Keren Levi, regisseur Jan Pieter Tuinstra en vogue danser Elvin Alejandro Martinez / Elly Vineyard. Elly Vineyard geeft een live showcase, waarna we terug in de tijd duiken met The Re-Invention of Ellen Edinoff: Nicole Beutlers ode aan het radicale, performatieve werk van Ellen Edinoff die in de jaren zeventig met haar partner Koert Stuyf de conventies van de danskunst in Nederland opblies. Een solo door Hillary Blake Firestone uit Beutlers voorstelling 5: ECHO.

Polyphonic Songs 16 - 25 jan / Veem House for Performance
Bekijk het hele programma incl. Veem Dinner, BAU Meeting, Chi Kung en thema-avond KAS

 
KORT NIEUWS
(c) Anja Beutler / (c) Reinout Bos
Laatste keer: the exact position of things

De allerlaatste voorstelling van the exact position of things is op 24 januari in theater De Lieve Vrouw in Amersfoort. Een constant verlies van grip op de werkelijkheid, geïnspireerd op de ervaringen van mensen met Alzheimer.
Lees meer
Save the date: COME TOGETHER #5

Save the date: COME TOGETHER #5 vindt plaats van 5 - 7 maart 2020. Een samenkomst van de Amsterdamse performance-, dans- en mimescene, drie dagen lang, in alle hoeken en gaten van theater Frascati. Volg het facebook event.
(c) Anja Beutler / (c) Genevieve Murphy

DANCE WORKSHOP: The dance philosophy of Nicole Beutler

WINTER INTENSIVE van dansstudio Henny Jurriëns rondom de dansfilosofie van Nicole Beutler. De workshop wordt gegeven door Marjolein Vogels. In drie dagen maak je kennis met Beutlers werkmethode: het vertalen van concepten naar beweging en vorm. Je leert elementen uit haar dansrepertoire, onder andere uit 3: THE GARDEN: een acrobatische ode aan de fundamentele symmetrie van de natuur. We werken toe naar een presentatie.

17 - 19  februari /  15:00 -18:00
Info en aanmelden

Première nieuwe Genevieve Murphy

Hoe werkt empathie in een wereld waarin we ons steeds vaker uitdrukken via sociale media waar we ons beter kunnen voordoen dan we zijn? Murphy’s slimme muzikale composities onthullen dat we ons maar al te graag laten meeslepen door een (vals) gevoel van verbondenheid. De nieuwste voorstelling van Murphy, onze 'jonge maker', performer en componist, heet I Don't Want To Be An Individual All On My Own en gaat in première tijdens Spring.

21 & 22 mei / Spring Festival / Stadsschouwburg Utrecht
28 - 30 mei / Frascati Amsterdam

Lees meer
(c) Amaury Avermaete / (c) Anja Beutler
Crowdfunding gehaald!

De 100% voor ons crowdfundingdoel is gehaald dankzij alle fantastische donateurs, sponsors en het AFK. Enorm bedankt allemaal! We zijn hard aan het werk om het boek over twintig jaar werk van Nicole Beutler af te maken en de eerste tegenprestaties klaar te maken voor verzending. Donateurs krijgen bericht.
ROLE MODEL gaat internationaal

In februari begint ROLE MODEL aan een gloednieuwe internationale tournee. Ons urban dansconcert over individualiteit en empowerment i.s.m. DOX verovert Europa. Eerste stops: Spleen Festival Graz (AT), Think Big Festival Reims (FR) en Aaben Dance Roskilde (DK). Lees meer.
(c) Anja Beutler
8: METAMORPHOSIS naar Oerol en Shanghai

Voor het festival Oerol in juni maken we een nieuwe locatieversie van 8: METAMORPHOSIS. In deze dansopera maken mannelijke structuren langzaam plaats voor nieuwe alternatieven, ingegeven door de prachtige natuur op het eiland Terschelling. We kunnen niet wachten om met deze extra dimensie aan de slag te gaan. In het najaar komen we terug in de theaters in Nederland en het buitenland. Eerstvolgende stop: Shanghai International Dance Center Theater op 19 en 20 september.
Lees meer
KALENDER
JAN 18 / The Re-invention of Ellen Edinoff / Veem House Amsterdam
JAN 24 / the exact position of things / De Lieve Vrouw Amersfoort 
FEB 12 -13 ROLE MODEL / Spleen Festival Graz (AT)
FEB 17 - 19 DANCE WORKSHOP / HJS Amsterdam
MRT 5 - 7 COME TOGETHER #5 / Frascati Amsterdam
meer…


NICOLE BEUTLER PROJECTS

Headquarters:
BAU Studio's
Entrepotdok 4
1018 AD Amsterdam


www.nicolebeutlerprojects.nl

 
Copyright © 2020 Nicole Beutler/NBprojects, All rights reserved.
Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list.