Copy
NICOLE BEUTLER PROJECTS
Nieuwsbrief november 2019
Zes voorstellingen in vier dagen in Internationaal Theater Amsterdam en Frascati

Van 15 t/m 18 november vieren we het tienjarige jubileum van ons gezelschap met het overzichtsfestival Nicole Beutler Collection in Internationaal Theater Amsterdam en Frascati, met hierin de hoogtepunten van tien intense jaren theatermaken.

We zijn erg verheugd om maar liefst zes stukken binnen één festival op te voeren. Voor het eerst tonen we de hele Bauhaus grote-zaaltrilogie naast elkaar waaronder 5: ECHO i.s.m. ICKamsterdam. Ook gaat tijdens deze week de remake van een oud pareltje 'the exact position of things' in première, een Beckett-achtige voorstelling over geheugenverlies en het verliezen van grip op de werkelijkheid. Daarnaast mogen onze 'klassiekers' 1: SONGS en 3: THE GARDEN natuurlijk niet ontbreken. Bijzonder om te zien hoe de voorstellingen zich tot elkaar verhouden, zowel in vorm als inhoud. Het onthult de unieke multidisciplinaire signatuur die Nicole en haar artistieke team in de afgelopen jaren hebben ontwikkeld. We hopen je te zien tijdens deze feestelijke week!

Nicole Beutler Collection
Vr 15 t/m ma 18 nov in ITA & Frascati

Info en kaarten of lees meer onderaan de nieuwsbrief!
 
Call For Proposals: COME TOGETHER #5

COME TOGETHER nodigt kunstenaars uit om deel te nemen aan de vijfde editie van deze ‘gathering’ die van 5 t/m 7 maart 2020 zal plaatsvinden in Frascati Amsterdam. We bieden een podium aan 35 makers uit de brede dans, performance en mime scene in Amsterdam. Dit driedaagse event wordt voor de vijfde keer georganiseerd en biedt tijd en ruimte voor experiment, het testen van werk en het onderzoeken van alternatieve kaders. We nodigen je uit om een performance of project in te dienen voor 1 december 2019.

Lees meer in de Open Call
 

Tijd voor een boek! Help je mee?

Ter ere van ons jubileum maken we een mooi kunstboek dat terublikt op twintig jaar visuele dans- en theaterprojecten. Een boek maken kost naast veel aandacht, tijd en liefde ook een hoop geld. Wij komen zelf al een heel eind, maar om alle drukkosten te dekken (eco!) hebben we jullie hulp hard nodig! Dat kan door nu allemaal al een boek te bestellen of door één van de andere tegenprestaties te kiezen. Help ons om het boek te verwezenlijken!

Je kunt ons al steunen vanaf €10. Bekijk ook de leuke tegenprestaties!

 
PROGRAMMA NICOLE BEUTLER COLLECTION
the exact position of things

Deze remake van een vroege Beutler-voorstelling uit 2005 verbeeldt de desoriëntatie van een vrouw die de grip op de realiteit verliest. Geïnspireerd door de ervaringen en bewegingen van mensen met Alzheimer toont Beutler een donker maar ook bevrijdend universum waarin het bekende vreemd wordt, en het vreemde bekend lijkt.

Wo 13 nov / 21:00 Frascati (try-out)
Do 14 nov / 21:00 Frascati (première)

Vr 15 nov / 19:30 Frascati (Collection)
Za 16 nov / 19:30 Frascati (Collection)

Koop kaarten
3: THE GARDEN

Combineer op vrijdag 'the exact position of things' met Beutlers luchtige Hof van Eden in 3: THE GARDEN. Zes dansers tonen ons de fundamentele symmetrie van de natuur en vormen volmaakte spiegelende figuren als in een caleidsocoop.

Vr 15 nov / 21:00 Frascati

Koop kaarten
1: SONGS

Combineer op zaterdag 'the exact position of things' met de prijswinnende en internationaal gerenommeerde Beutler-klassieker 1: SONGS. In deze solo concertperformance geeft Ibelisse Guardia Ferragutti haar stem over aan de intense woorden van tragische vrouwelijke personages uit de theatergeschiedenis. Een schreeuw tegen de onberekenbaarheid van het bestaan in elf hedendaagse songs.

Za 16 nov / 21:00 Frascati

Koop kaarten
5: ECHO

Voor de allereerste keer presenteren we de hele Bauhaustrilogie naast elkaar. 'De cirkel' was het uitgangspunt van het eerste dansstuk: 5: ECHO. Beutler verbindt deze basisvorm uit de Bauhausfilosofie aan het idee van voorbijgaande tijd. Verleden, heden en toekomst vloeien samen in deze ode aan de Nederlandse dansgeschiedenis van de jaren '70. 5: ECHO werd geïnspireerd door het radicaal innovatieve werk van Ellen Edinoff en de magische cirkeldans Vermiljoen (1977) van Bianca van Dillen. I.s.m. ICKamsterdam.

Zo 17 nov / 19:00 ITA

Koop kaarten
6: THE SQUARE

Op zondag kun je 5: ECHO combineren met het tweede deel van de Bauhaustrilogie 6: THE SQUARE. Wat is de betekenis van het vierkant in onze maatschappij? Geïnspireerd door Piet Mondriaan, Amerikaanse square dance, populistische manifesten en bewegende mensenmassa's in megasteden, benadrukt dit stuk onze behoefte aan orde en het afbakenen van grenzen.

Zo 17 nov / 21:15 ITA

Koop kaarten
7: TRIPLE MOON

Voor deze drieluik gebaseerd op 'de driehoek', beroept Beutler zich op eeuwenoude symbolen van vrouwelijkheid. De drie solo's in 7: TRIPLE MOON vormen samen een machtig beeld van de mythologische drie-eenheid: meisje, vrouw en oude wijze. De schitterende toneelbeelden, filmische muziek en holografische projecties maken van dit stuk een bijna buitenaardse trip.

Ma 18 nov / 20:00 ITA

Koop kaarten


NICOLE BEUTLER PROJECTS

Headquarters:
BAU Studio's
Entrepotdok 4
1018 AD Amsterdam


www.nicolebeutlerprojects.nl

 
Copyright © 2019 Nicole Beutler/NBprojects, All rights reserved.
Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list.