Copy
Se mailen i din browser
Ny analyse: Stort potentiale i at flere studenter får øjnene op for at uddanne sig til sygeplejerske eller pædagog

Ny analyse fra Danske Professionshøjskoler viser, at der på tværs af landets gymnasier er stor forskel på, hvor mange studenter der vælger at uddanne sig til sygeplejerske, pædagog, lærer eller socialrådgiver. På nogle gymnasier er det ned til 3 pct. af studenterne, mens det på andre er op til 25 pct.

Hvert år starter næsten 30.000 unge på det almene gymnasium (stx), hvilket gør det til landets klart største ungdomsuddannelse. Men når gymnasietiden er vel overstået, og de unge skal tage stilling til deres fremtidige uddannelses- og karriereveje, er det en tilværelse som universitetsstuderende, der i disse år appellerer mest til de unge. 

På landsplan er det 14 pct. af studenterne fra det almene gymnasium, der vælger en af de fire professionsuddannelser, mens 49 pct. vælger en universitetsuddannelse.

Hvis vi vil løse problemet med mangel på uddannede sygeplejersker og pædagoger, lærere og socialrådgivere, er vi som samfund nødt til at udfordre, at universitetet mange steder i landet er den mest naturlige uddannelsesvej, mener Camilla Wang, forkvinde for Danske Professionshøjskoler.

  - Jeg tror, der er et stort potentiale i, at flere unge fra landets største ungdomsuddannelse ikke kun kigger mod universiteterne. Men også får øjnene op for, at uddannelserne til fx sygeplejerske og pædagog er fagligt ambitiøse og åbner op for en række forskellige og spændende jobmuligheder, siger Camilla Wang.

Læs analysen
Danske Professionshøjskoler på Twitter
Facebook
LinkedIn
Copyright © 2022 Danske Professionshøjskoler All rights reserved.
www.danskeprofessionshøjskoler.dk

Skriv til os:
info@dkprof.dk

Her kan du opdatere dine oplysninger og afmelde dit abonnement