Copy
Se mailen i din browser
Stort fald i optaget på sygeplejerske- og pædagoguddannelsen medfører ledige pladser i hele landet

Ved midnat fik knap 80.000 spændte ansøgere svar på, om de er blevet tilbudt en plads på den videregående uddannelse, de har ønsket sig. 20.516 har i år fået tilbudt en studieplads på en af landets seks professionshøjskoler. Det er et fald på 15 pct. ift. 2021 og et fald på 13 pct. ift. 2019. 

Til stor bekymring for Camilla Wang, forkvinde for Danske Professionshøjskoler, er faldet størst i optaget på sygeplejerskeuddannelsen med hele 19 pct. og dernæst på pædagoguddannelsen, som oplever et fald på 13 pct. i forhold til sidste år.

– Det ser værre ud, end jeg havde frygtet. Vi ved, at hospitaler og børnehaver allerede i dag har store udfordringer med at ansætte nok dygtige og uddannede sygeplejersker og pædagoger. Derfor bekymrer det mig voldsomt, at vi kommer til at stå med tomme studiepladser på så vigtige områder, siger Camilla Wang.

Læs nyhed om de foruroligende fald i optaget på sygeplejerske- og pædagoguddannelsen
Ledige pladser i hele landet
Over hele landet går det tilbage med interessen for at blive sygeplejerske og pædagog. Fx er udviklingen de seneste fem år vendt fra fuldt optag på sygeplejerskeuddannelsen til i dag, hvor langt de fleste uddannelsessteder har ledige studiepladser på enten sommer- eller vinteroptaget. 

Udviklingen, som viser tilbagegang både i og uden for de store byer, er meget bekymrende, mener Camilla Wang, som derfor er meget tilfreds med, at uddannelses- og forskningsministeren sammen med resten af regeringen tager problemet dybt alvorligt.
Se grafikker, der viser, at der i hele landet er blevet flere ledige studiepladser på sygeplejerske- og pædagoguddannelsen
Danske Professionshøjskoler på Twitter
Facebook
LinkedIn
Copyright © 2022 Danske Professionshøjskoler All rights reserved.
www.danskeprofessionshøjskoler.dk

Skriv til os:
info@dkprof.dk

Her kan du opdatere dine oplysninger og afmelde dit abonnement