Copy
Mangel på velfærdsuddannede - se nyhedsbrev i browser  
21. maj 2021

Danmark vil mangle 35.000 pædagoger, lærere sygeplejersker og socialrådgivere i 2030

En analyse fra DAMVAD Analytics viser, at der allerede om få år vil være stor mangel på pædagoger, lærere, sygeplejersker og socialrådgivere. 

”Vi kommer til at svække velfærd og kvalitet og dermed tilliden til de fælles offentlige institutioner. Det sker langsomt, men sikkert. Og de svageste vil betale den højeste pris”, siger Stefan Hermann, formand for Danske Professionshøjskoler.

Læs mere
 

ANALYSE:
Behovet for velfærdsuddannede i 2030

Læs hele analysen 'Behovet for velfærdsuddannede i 2030' fra DAMVAD Analytics, som er udarbejdet for Danske Professionshøjskoler.
 
Analysen viser, at der samlet set forventes at mangle 35.000 uddannede pædagoger, lærere, sygeplejersker og socialrådgivere i arbejdsstyrken i 2030. Det skyldes bl.a. en kombination af flere børn og ældre, der har brug for de velfærdsuddannede, og et fald i antallet af unge, der kan søge ind på velfærdsuddannelserne. 

FAKTA:
Befolkningsudviklingen og faldende interesse forværrer mangel på velfærdsuddannede

Manglen på pædagoger, lærere, sygeplejersker og socialrådgivere forværres af faldende ungdomsårgange og faldende interesse for uddannelserne, viser denne gennemgang af fakta.

Danske Professionshøjskoler på Twitter
LinkedIn
Danske Professionshøjskoler på Facebook
Danske Professionshøjskolers hjemmeside
Copyright © 2020 Danske Professionshøjskoler All rights reserved.
www.danskeprofessionshøjskoler.dk

Skriv til os:
info@dkprof.dk 

Her kan du opdatere dine oplysninger og afmelde dit abonnement