Copy
Se mailen i din browser
Nyt udspil skal bidrage til, at flere uddanner sig til sygeplejerske, pædagog, lærer og socialrådgiver

En af valgkampens store dagsordener er, at især hospitaler, men også skoler og børnehaver landet over, har store problemer med at finde dygtige og uddannede medarbejdere. 

Derfor lancerer Danske Professionshøjskoler i dag et udspil med i alt 18 forslag, der skal få flere til at uddanne sig til sygeplejerske, pædagog, lærer og socialrådgiver. 

Udspillet spænder over forslag, som skal øge gymnasieelevers kendskab til professionsuddannelserne til at sikre flere uddannelsesveje til at blive fagprofessionel - også senere i livet. Der er også forslag til, hvordan professionshøjskolerne udvikler mere ambitiøse uddannelser samt flere karriereveje og muligheder for faglig udvikling efter endt uddannelse.

Camilla Wang, forkvinde i Danske Professionshøjskoler, siger om udspillet:  

-  Jeg tror på, at uddannelserne til fx pædagog, lærer og sygeplejerske har et langt større potentiale. Men det kræver, at de opfattes som ambitiøse og attraktive, og som nogle der fører til et godt liv med masser af muligheder. Med vores udspil bringer vi nu 18 helt konkrete uddannelsesforslag ind i debatten om, hvordan vi får flere unge og voksne til at vælge uddannelserne til og også blive i faget efter endt uddannelse.
 

Læs nyhed
Danske Professionshøjskoler på Twitter
Facebook
LinkedIn
Copyright © 2022 Danske Professionshøjskoler All rights reserved.
www.danskeprofessionshøjskoler.dk

Skriv til os:
info@dkprof.dk

Her kan du opdatere dine oplysninger og afmelde dit abonnement