Copy
In deze nieuwsbrief praten we u graag bij over de ontwikkelingen van Brainport Industries.
UPDATE - Brainport Industries
› 23 november 2017
John Blankendaal

drukke tijden!

In deze nieuwsbrief praten we u bij over de ontwikkelingen van Brainport Industries. De programmalijnen zijn flink in ontwikkeling en leiden tot concrete activiteiten en nog belangrijker tot concrete resultaten. De kennisdelingsbijeenkomsten over operator support systeem voor assemblage werden hoog gewaardeerd door de deelnemers. Tijdens de Precisiebeurs heb ik velen van u gesproken en daar werd veel gesproken over de drukke orderportefeuille. Op 28 november bezoeken wij ons lidbedrijf Contour in Winterswijk. Graag hoop ik u daar te ontmoeten.  Verder zijn we volop bezig met het ontwikkelen van de plannen voor 2018, waaronder de Hannover Messe 2018. De Messe-organisatie legt ons de nodige druk op om snel door te geven hoeveel ruimte we nodig denken te hebben. Heeft u belangstelling om deel te nemen, laat dat dan snel weten. Heeft u andere ideeen of wensen, dan horen wij dat ook graag. Brainport Industries is tenslotte van voor en door de leden. Ik wens u veel plezier met het lezen van deze nieuwsbrief.

John Blankendaal, Managing Director Brainport Industries

brainport industries next generation

Bedrijfsopvolging in het familiebedrijf - In 2018 willen we weer gaan starten met een groepje familiebedrijven (leden van Brainport Industries) om met hen van gedachten te wisselen over de bedrijfsopvolging. Doelstelling voor de ondernemer is om te onderzoeken hoe het bedrijf kan continueren als hij zelf met pensioen gaat. Doelstelling voor de kinderen is om te onderzoeken of zij affiniteit met het bedrijf hebben en zo ja welke rol hen dan het beste zou passen.Tijdens de bijeenkomsten praten ouders met ouders en kinderen met kinderen. Meer informatie vindt u in het bericht dat verstuurd is naar de hoofdcontactpersonen van de leden van Brainport Industries. Heeft u interesse in deelname of wilt u meer informatie, neem dan contact op met Jolanda Leenhouts.


Brainport Industries Campus

Diegenen die de afgelopen tijd op de A2/N2 ter hoogte van vliegveld Eindhoven reden, kan het niet zijn ontgaan dat er hard gewerkt wordt aan de bouw van de Brainport Industries Campus. Er zijn 75.000 funderingspalen geheid. Momenteel wordt de constructie gebouwd waarvoor 4 miljoen kilo staal verwerkt wordt. Op 11 december vind een eerste bijeenkomst plaats voor genodigden. Meer informatie over vestiging via John Blankendaal.

Technologie

ondernemend samenwerken

Op 8 en 9 november heeft de eerste workshop rond het boek ‘Outsourcing Development & Life-Cycle Management’ plaatsgevonden. 9 deelnemers van 4 verschillende toeleveranciers namen deel aan de workshop. Deze is door de deelnemers als zeer nuttig en goed beoordeeld. Het onderwerp leeft enorm en de uitdagingen zijn voor iedereen vergelijkbaar. We hebben veel tijd besteed aan het bespreken van cases van de verschillende deelnemers aan de hand van de inhoud van het boek. Iedereen is met een lijstje actiepunten naar huis gegaan om deze vorm van samenwerken in de eigen organisatie verder te verbeteren. In de evaluatie is nagedacht hoe we de OEMs meer bij dit onderwerp kunnen betrekken. Een eerste mogelijke stap is de CTO bijeenkomst op 7 december, waar ook vertegenwoordigers van OEMs uitgenodigd worden om over dit onderwerp van gedachten te wisselen. De volgende workshop wordt begin 2018 gepland. Aanmelden via deze link.
 


voorbeelden van projectie
operator support systeem


 

operator support systeem voor assemblage

Ondernemers zijn in toenemende mate op zoek naar slimme oplossingen voor het assembleren van producten vanwege kleine series, efficient inzetten van (ervaren en minder ervaren/flex) personeel en foutgevoeligheid. Nieuwe technologieën en systemen komen beschikbaar zoals elektronische werkinstructies, augmented reality, beamer projectie, enz. MKB bedrijven zijn op zoek naar praktijk kennis en het delen van ervaringen. Daarom heeft TNO samen met een vijftal bedrijven (Variass, Vekon, Confed Systems, KMWE en Blok Systems), een technologie cluster project uitgevoerd. De ervaringen opgedaan in dit project zijn gedeeld tijdens een bijeenkomst in september. Vanwege de grote belangstelling voor dit onderwerp is begin november een tweede bijeenkomst belegd. Uit de evaluatie bleek de zeer positieve waardering voor de kennisdeling. Op 23 november wordt een bijeenkomst in Drachten belegd. Meer informatie via Jolanda Leenhouts.


John Blankendaal tijdens zijn lezing

 

terugblik precisiebeurs

Brainport Industries kijkt terug op een succesvolle Precisiebeurs die op 15 en 16 november gehouden werd in Veldhoven. We hebben veel van onze leden persoonlijk kunnen spreken, John Blankendaal gaf in het thematrack ketensamenwerking een lezing over opleiden en ontwikkelen in de fabriek van de toekomst. John was daarna deelnemer aan de Paneldiscussie over de extreme eisen die dwingen tot intensieve samenwerking in de keten die georganiseerd werd door Link Magazine.


 

call for abstracts DSPE Conference

De vierde editie van de DSPE Conference on Precision Mechatronics wordt op 4-5 september 2018 gehouden in conferentiehotel De Ruwenberg in Sint Michielsgestel. Het thema is dit keer “Precision Imagineering”, geïnspireerd op het idee dat elke onderneming begint met een droom of verbeelding, maar dat ‘engineering’ nodig is om het oorspronkelijke concept uit te werken tot een succesvol product, dienst of bedrijf. De inzendtermijn voor de call for abstracts sluit op 1 februari 2018. Meer informatie: www.dspe-conference.nl


 

Voortgang innovatieprogramma

Op vrijdag 26 januari zal er een “kick off” bijeenkomst gehouden van het innovatie programma “Fabriek van de Toekomst”.
Doel is om de direct betrokkenen een goed totaalbeeld te geven van de projecten, de samenhang en inzicht in de laatste stand van zaken rondom de Brainport Industries Campus.
In de ochtend komen de projectleiders van de 7 deelprojecten/fieldlabs bij elkaar en in de middag hebben zij met hun projectteams/clusters eigen meetings. Er is een gezamenlijke lunch waarbij ook  gedeputeerde Bert Pauli aanwezig zal zijn omdat de provincie Noord-Brabant een belangrijke ondersteunende rol bij het programma vervult.  
 

Markt

Hannover Messe 2018
22 t/m 27 april 2018

 

Hannover Messe 2018

22 april 2018 lijkt nog ver weg, maar achter de schermen wordt al weer hard gewerkt aan de Nederlandse inzendingen voor deze belangrijkste industriële beurs ter wereld. Leden van Brainport Industries hebben hierover afgelopen week meer informatie ontvangen. Heeft u interesse of ideeën voor deelname, meld u dan snel via deze link. Vanwege de enorme belangstelling van bedrijven, legt de Hannover Messe zelf veel druk op ons om snel door te geven hoeveel vierkante meters wij nodig hebben.

rondetafel discussie tijdens
iNNOVATION Warm-UP 

Medizintechnik Holland

Op 19 oktober waren leden van Medizintechnik Holland aanwezig bij het Innovationsforum in Tuttlingen. In samenwerking met MedicalMountains werd op de avond voorafgaand aan het Innovationsforum voor de eerste keer een iNNOVATION Warm-UP georganiseerd. Bij dit Round Table event stimuleerden vier Duitse en vier Nederlandse experts het interactieve discours van de 60 deelnemers. Lees meer... 
In de volgende nieuwsbrief informeren wij u over de geplande activiteiten voor 2018.

Mens

Voorlichtingsbijeenkomst ROC ter AA

 


Flyer Tech Event

 

Brainport Industries college

De periode van de voorlichtingsbijeenkomsten is aangebroken. Afgelopen weken stond BI College op 6 verschillende vmbo’s en mbo’s. Op een aantal momenten samen met 4 andere vakopleiders (InstallatieWerk, BosMti, Bouwmensen en Schilderscool) in de collectieve stand werken leren. Op deze manier bereiken we leerlingen met de profielen PIE en BWI.

Leerlingen met hun ouders voorlichten over de mogelijkheden van werkend leren in de techniek en daarbij verwijzen naar de 22 Tech Events die gepland staan bij de BI College lid bedrijven. Een record aantal bedrijven zet hun deuren open zodat de leerling mét ouder echt kan zien wat de technologie van tegenwoordig inhoudt. De komende maanden zal BI College wederom op een tiental voorlichtingsmomenten op vmbo’s en mbo’s te zien zijn. De combinatie met een gastles aan de 2e, 3e en 4e jaarsleerlingen op deze vmbo scholen maakt dat de leerlingen BI College maar ook zeker de Tech Events (her)kent. En dat is wat we willen!

 

save the date: symposium 31 januari 

Studenten van verschillende technische Fontysopleidingen hebben de afgelopen maanden (samen met een bedrijf of lectoraat) hun krachten gebundeld in 35 innovatieve projecten. De resultaten daarvan worden op woensdagmiddag 31 januari gepresenteerd. Ontdek welke innovatieve opbrengsten praktijkgericht onderzoek kan brengen en maak kennis met studenten. De middag bestaat uit een lezing, presentaties van studenten, een markt waarop alle projecten door de studenten worden gepresenteerd, uitreiking van awards en een netwerkborrel.In de volgende nieuwsbrief leest u meer informatie over het programma en de aanmelding.

Agenda

Datum & Locatie Bijeenkomst Rol Informatie
28-11-2017, Winterswijk
Bedrijfsbezoek firma Contour
11-12-2017, Eindhoven
Bijeenkomst BIC
22/27-04-2018, Hannover
Hannover Messe 2018
Brainport Industries - Your high tech open supply chain
Copyright © 2017 Brainport Industries