Copy
In deze nieuwsbrief praten we u graag bij over de ontwikkelingen van Brainport Industries.
UPDATE - Brainport Industries
› 29 januari 2016
John Blankendaal

In deze nieuwsbrief praten we u graag bij over de ontwikkelingen van Brainport Industries. Hieronder vindt u een selectie van de activiteiten. Daarnaast zijn we o.a. betrokken bij de roadmap smart industry (voorheen roadmap mechatronica en manufacturing). We zijn bezig met het opnieuw indienen van een subsidieaanvraag voor onze 2 fieldlabs. Onlangs heeft het algemeen bestuur zich gebogen over de strategische richting van Brainport Industries. Daarover hoort u later meer evenals over de voortgang van de Brainport Industries Campus. We hopen dat de leden inspiratie opdoen uit de scheurkalender. Zou u over een bepaald onderwerp wel eens met collega-ondernemers van gedachten willen wisselen, laat het ons weten. Brainport Industries is een cooperatie waarin de leden actief bijdragen! De volgende editie van deze nieuwsbrief ontvangt u eind maart. Tot die tijd wens ik u veel plezier met het lezen van deze nieuwsbrief.

John Blankendaal, Managing Director Brainport Industries

Welkom nieuwe leden

Tijdens de Algemene Bestuursvergadering van afgelopen december 2015, zijn de volgende 2 bedrijven toegetreden tot het netwerk van Brainport Industries:

         

Wij heten hen van harte welkom bij Brainport Industries.
Via deze link kunt u actuele stand van het ledenbestand bekijken.

Bedrijfsbezoeken 2016

In het kader van de serie 'Getting to Know' hebben we voor 2016 de volgende bedrijfsbezoeken gepland bij leden van Brainport Industries. Hiervoor ontvangt u een persoonlijke uitnodiging.

  • 10 maart gaan we naar DEMCON in Enschede (hiervoor hebben we al veel aanmeldingen ontvangen)
  • in juni brengen we een bezoek aan Lenze in 's Hertogenbosch
  • in september gaan we naar Goudsmit Magnetic Supplies in Waalre
  • en in november zijn we te gast bij Beltech in Eindhoven
Technologie

Fieldlab de digitale fabriek

Van 28 januari tot en met 3 februari 2016 vindt de eerste Pressure Cooker plaats in het kader van Smart Industry fieldlab Digitale Fabriek. Dit fieldlab heeft als doel om alle partijen in de high-tech supply chain naadloos op elkaar aan te sluiten, zodat iedereen altijd over de juiste informatie beschikt. Lees meer ,,,
Bedrijven die hierbij willen aansluiten kunnen zich melden bij John Blankendaal.

DSPE COnference

Op 4 en 5 oktober 2016 vindt de derde editie van de DSPE Conference plaats. Als partner van de DSPE brengen we dit congres graag onder uw aandacht. Binnenkort dienen de short abstracts ingeleverd te worden. Meer informatie vindt u via deze link.

Themabijeenkomst QRM

Naar aanleiding van een interessepeiling onder de leden van Brainport Industries over Quick Response Management (QRM), zijn we bezig met het voorbereiden van een bijeenkomst over dit onderwerp. De respondenten ontvangen een uitnodiging zodra de datum en het programma bekend zijn. Informatie via Jolanda Leenhouts.

Feestelijke afsluiting IPC AMT

Op 17 februari 2016 sluit de projectgroep IPC Additive Manufacturing Technology (AMT) haar driejarig programma officieel af met een feestelijke bijeenkomst waarbij de deelnemers in groepjes hun resultaten zullen presenteren.
Informatie via John Blankendaal.
Daarnaast zijn we bezig met het organiseren van een bijeenkomst waarbij de resultaten van dit project met een bredere groep geinteresseerden gedeeld zullen worden. Omdat de Fontys Hoogeschool een onderzoek aan het afronden is over de bedrijfskundige aspecten van Additive Manufacturing en men de resultaten van dit onderzoek ook graag wil delen, gaan we deze 2 onderwerpen combineren. Ook zal een bezoek aan het Objexlab van de Fontys in het programma worden ingepast. Zodra er een geschikte datum is gevonden, zullen de beoogde deelnemers een uitnodiging ontvangen voor deze bijeenkomst. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jolanda Leenhouts.
 

Markt

hannover messe 2016

Samen met Holland Innovative, Mikrocentrum, NEVAT en Koninklijke Metaalunie werkt Brainport Industries aan de invulling van het Dutch Industrial Supply paviljoen in hal 4 op de Hannover Messe die van 24 t/m 29 april 2016 plaatsvindt. Amerika is dit jaar partnerland en Barack Obama zal samen met Angela Merkel de Messe officieel openen op 24 april 2016. Op 3 februari worden alle deelnemende bedrijven bijgepraat over de stand van zaken. In het paviljoen van Brainport Industries vindt u de volgende bedrijven: Euro-Techniek, LouwersHanique, Goudsmit Magnetic Supplies, Blok Group, Smink Group en Magnetic Domains. Festa Solutions zal met een consortium van meerdere software bedrijven (Cordis, Unit040, Vector Fabrics) voorbeelden laten zien van de digitalisering van bedrijfsprocessen. Medizintechnik Holland (PiB IntoMedBizz) is vertegenwoordigd namens de 12 deelnemende bedrijven. Daarnaast werken we aan de invulling van het programma van deze week, diverse partijen hebben aangegeven een bezoek te komen brengen aan hal 4. Meer informatie via John Blankendaal.

INTOMEDBIZZ heet nu medizintechnik holland

Het IntoMedBizz-team waarin 12 bedrijven participeren om de medische technologie markt in Zuid-Duitsland te veroveren heeft een gezamenlijke propositie ontwikkeld en heet nu Medizintechnik Holland. Het team is druk bezig om invulling te geven aan het programma met activiteiten voor 2016. Zo staan er diverse beurzen op het programma zoals de METAV van 23-27 februari in Düsseldorf, de W3+ Fair op 2 en 3 maart in Wetzlar, de Hannover Messe van 24- 29 april, enz. Daarnaast gaat men deelnemen aan een Handelsmissie naar Beieren van 12 - 14 april. Meer informatie via John Blankendaal.

Intomedbizz @ metav

Van 23  t/m 27 februari vindt de METAV plaats in Dusseldorf. IntoMedBizz zal met haar leden aanwezig zijn in het medische gedeelte in hal 14. Ook zullen er voordrachten gehouden worden door John Blankendaal over Medizintechnik Holland en Bas Berkhout, directeur New Business GBO Projects, over Human Touch with High Tech – How to create the optimal human centric design by using state of the art technology.Via deze link kunt u een toegangskaart bestellen.

Mens
impressie Tech Event bij MTN

Update brainport industries college

De voorlichtingskaravaan 2016 is in volle gang. Het Brainport Industries College staat samen met de actieve leden op de VMBO/HAVO banenmarkten in de regio. De potentiële leerlingen worden verwezen naar de 20 Tech Events en diverse overige activiteiten die in het voorjaar gepland staan. De eerste 40 aanmeldingen voor leerwerkbanen 2016 zijn al binnen! Ook is de eerste leerling in 2016 al geplaatst.Meer nieuws in de College Update, meld je hiervoor aan.

Update Teclab

Bij het Teclab wordt continue gewerkt aan het verbeteren van bestaande en het ontwikkelen van nieuwe lesprogramma’s om het onderwijs goed aan te laten sluiten aan de behoeftes vanuit het bedrijfsleven. Lees meer....

Technasium netwerkbijeenkomst

Vanmiddag zal het Evoluon in Eindhoven 's middags weer gevuld zijn met enthousiaste leerlingen van 4 HAVO en 4/5 VWO die gaan proberen een opdracht te 'scoren' bij een bedrijf. Ruim 35 bedrijven hebben een of meerdere opdrachten te vergeven aan zo'n 300 leerlingen. Meer informatie over dit event. Deelname als bezoeker via Jolanda Leenhouts.

Dutch Technology Week 2016

Van 22 t/m 29 mei 2016 vindt de 5e editie van de Dutch Technology Week plaats. Dit is een week vol met activiteiten om de jeugd te laten zien en ervaren hoe leuk techniek is. Het thema is dit jaar 'Technology connects'. De leden van Brainport Industries hebben hun interesse voor deelname aan de diverse activiteiten reeds kenbaar kunnen maken.  Traditiegetrouw wordt deze week afgesloten met de High Tech Ontdekkings Route op zaterdag 29 mei 2016. Hiervoor zijn teams geformeerd in Helmond en in Eindhoven. Meer informatie via Jolanda Leenhouts.

Themabijeenkomst ziektewet

TIjdens de besloten ledenbijeenkomst van afgelopen oktober hebben we, aan de hand van 3 praktijkcases die werden ingebracht door leden, gesproken over de gevolgen van de gewijzigde ziektewet. Dit maakte veel los bij de leden en er werd besloten om hier voor de geinteresseerden een vervolg aan te geven, ook voor HR-vertegenwoordigers. Aan de hand van een interessepeiling zal een uitnodiging en agenda voor deze bijeenkomst gemaakt worden. Meer informatie via Jolanda Leenhouts

Expert meeting over de toekomst van leren

Op auspicien van Fontys Center of Expertise HTSM, High Tech NL en Brainport Industries vond op 2 december 2015 een expert meeting plaats bij ons lid TEGEMA waarbij vertegenwoordigers van onderwijs en bedrijfsleven met elkaar van gedachten wisselden over de behoeftes van bedrijven aan professionalisering en de gewenste invulling door het onderwijs. Lees meer...

Agenda

Datum & Locatie Bijeenkomst Rol Informatie
29-01-2016, Eindhoven
Technasium Netwerkbijeenkomst
Partner
03-02-2016, Eindhoven
Deelnemersbijeenkomst Hannover Messe 2016
Mede-organisator
16-02-2016
Feestelijke afsluiting IPC AMT
23/27-02-2016, Dusseldorf
METAV
Standhouder IntoMedBizz
02/03-03-2016, Wetzlar
W3+ Fair
Standhouder IntoMedBizz
03-03-2016
Themabijeenkomst ziektewet
Organisator
10-03-2016, Enschede
Bedrijfsbezoek DEMCON
24-03-2016, Eindhoven
High Tech Systems
Partner
12/14-04-2016, Stuttgart
MedTec Europe
Standhouder IntoMedBizz
24/29-04-2016, Hannover
Hannover Messe 2016
Standhouder en mede-organisator Dutch Industrial Supply hal4
22/28-05-2016
Dutch Technology Week
High Tech Ontdekkings Route
Partner en deelnemer
12-10-2016, Ledenbijeenkomst en Jaarcongres
Bijeenkomst naam
Organisator
Brainport Industries - Your high tech open supply chain
Copyright © 2016 Brainport Industries