Copy
In deze nieuwsbrief praten we u graag bij over de ontwikkelingen van Brainport Industries.
UPDATE - Brainport Industries
› 13 mei 2016
John Blankendaal

Via deze special edition van de nieuwsbrief van Brainport Industries breng ik u graag op de hoogte van een aantal belangrijke activiteiten waar we de afgelopen tijd met veel enthousiasme aan hebben deelgenomen.Ik wens u veel leesplezier.

John Blankendaal, Managing Director Brainport Industries

Koninklijke handelsmissie naar Beieren

Zoals u wellicht heeft gehoord en gelezen, waren diverse leden van Brainport Industries meegereisd in het gezelschap van de Koninklijke Handelsmissie naar Beieren op 13 en 14 april 2016. 
Tijdens deze zeer succesvol verlopen handelsmissie werd tevens de derde samenwerkingsovereenkomst getekend in verband met het Partners voor International Business programma 'Medizintechnik Holland' dat op 1 oktober 2015 van start is gegaan. 
De samenwerkingsovereenkomst werd getekend door John Blankendaal namens Brainport Industries en het Duitse Medical Valley EMN. 
'Wij zijn erg enthousiast over het bezoek uit Nederland, omdat het erop wijst dat Medical Valley EMN een internationaal gerespecteerde partner is voor innovaties in de gezondheidssector. De vertaling van ideen voor beide partijen te ondersteunen. Zo kunnen we samen de uitdagingen aangaan op het gebied van de gezondheidszorg van morgen', aldus Prof.Dr. Erich R. Reinhardt van Medical Valley EMN.
John Blankendaal, Managing Director Brainport Industries en penvoerder van Medizintechnik Holland:"wij zijn zeer verheugd met de samenwerking met Medical Valley EMN. Deze MoU onderstreept het belang van samenwerking op het gebied van medische technologie aan beide zijden van de grens".
Verder werden er door het gezelschap bedrijfsbezoeken gebracht aan Kuka en Siemens. 

Hannover Messe 2016

Samen met Koninklijke Metaalunie, Mikrocentrum, NEVAT, Holland Innovative en Brainport Industries was het Nederlandse toelevercollectief weer prominent aanwezig in hal 4 tijdens de Hannover Messe 2016 die plaatsvond van 25 t/m 29 april 2016. Met Amerika als partnerland en president Obama die samen met Angela Merkel de beurs officieel opende op 24 april was deze editie verzekerd van veel publiciteit en reuring.

In het Brainport Industries paviljoen stonden dit keer niet alleen individuele bedrijven als de Blok Group, Goudsmit Magnetic Supplies, LouwersHanique, Euro-Techniek, Smink Group, Phynicx en ISE, maar lieten Festa Solutions, Cordis, Unit040 en LENZE een vertikaal geintegreerde oplossing zien.

Medizintechnik Holland was prominent aanwezig met een aantal demonstrators en productvoorbeelden.Om de beurt waren deelnemende bedrijven aanwezig in de stand om geinteresseerde bezoekers te informeren over deze unieke samenwerking.
Op het centrale paviljoen werden gedurende de week door diverse bedrijven en organisaties lezingen gegeven, werden rondetafeldiscussies georganiseerd en werden de nodige delegaties ontvangen. Vanuit de gehele wereld was belangstelling voor dit interactieve en veelzijdige programma.
Op maandag kwam premier Rutte langs om kennis te maken met diverse bedrijven waar hij uitgebreid de tijd voor nam.

Op woensdag 27 april, Koningsdag, won de firma Contour de 'Goldene Tulipe' voor beste stand in het Nederlandse toelevercollectief. Daarna gingen de Nederlandse deelnemers naar de Munchener Halle om Koningsdag in gepaste feestelijkheid af te sluiten.

Opening fieldlab THe Smart connected supplier network door premier rutte

Op maandag 25 april werd op de Hannover Messe het fieldlab 'The Smart Connected Supplier Network' geopend door premier Mark Rutte, FME en Smart Industry voorzitster Ineke Dezentje en John Blankendaal. Samen met de deelnemers in het fieldlab vormden zij de verbinding om dit fieldlab te gaan realiseren.Het Fieldlab legt de focus op samenwerken en informatie delen in de high-tech toeleverketen over bedrijfsgrenzen heen. Naar schatting kan een veilige efficiënte uitwisseling van data tussen industriële partners tot wel 20% schelen in kosten en fouten. Lees meer...

Dutch Technology Week 

Zoals u weet is Brainport Industries gouden sponsor van de Dutch Technology Week. Over deze week waarin leden bij diverse activiteiten betrokken zijn, leest u meer in een speciale mailing die u begin volgende week ontvangt. U kunt ook alvast kijken op de website van de DTW. Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan de activiteiten.

Speciale aandacht vragen wij voor de High Tech Ontdekkings Route op zaterdag 28 mei wanneer op diverse hotspots voor kinderen en hun ouders diverse activiteiten georganiseerd worden om hen te laten ervaren hoe gaaf techniek is, bevelen wij warm aan. Neem vooral uw kinderen en hun vriendjes mee!

Brainport Industries - Your high tech open supply chain
Copyright © 2016 Brainport Industries