Nieuwsbrief Art.1 Midden Nederland / Januari 2017
Niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie

MOHAMMED SOLLICITEERT ZICH SUF


Heet je Mohammed of Fatima? Grote kans dat er tijdens je sollicitatiegesprek naar je afkomst wordt gevraagd, als je überhaupt al op gesprek mag komen. Directeur Mieke Janssen van Art.1 Midden Nederland: „Werkgevers discrimineren steeds openlijker.”

lees meer>

VOORAANKONDIGING: DINSDAG 21 MAART A.S. 'KLEURRIJK 030'


Op dinsdag 21 maart is het de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Ter gelegenheid hiervan organiseert Art.1 Midden Nederland het evenement 'Kleurrijk 030' in het oude Stadhuis van Utrecht. Tijdens deze avond gaan we onderzoeken in hoeverre er in Utrecht sprake is van wit privilege. Hoe kleurrijk is Utrecht momenteel? Diverse personen en organisaties zullen hun bijdragen leveren en ervaringen delen.

lees meer>

QBUZZ MAAKT VERBODEN ONDERSCHEID OP GROND VAN GODSDIENST


Op 22 december 2016 deed het College voor de Rechten van de Mens (het College) uitspraak in een zaak tussen vervoersbedrijf Qbuzz en een sollicitant. Qbuzz wilde de sollicitatieprocedure niet voortzetten, omdat de man vanwege zijn geloof vrouwen geen hand geeft. Het College bepaalt dat Qbuzz daarmee verboden onderscheid op grond van godsdienst heeft gemaakt.

lees meer>

SPECIALE APP VOOR LHBT-VLUCHTELINGEN


Lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) vluchtelingen ondervinden nogal eens problemen in asielzoekerscentra. Voor hen is er een app gemaakt waar ze alle informatie kunnen vinden over hulporganisaties waar ze terecht kunnen bij problemen. De app werd afgelopen weekend gelanceerd door minister Bussemakers.

lees meer>

“ALLEN DIE ZICH IN NEDERLAND BEVINDEN, WORDEN IN GELIJKE GEVALLEN GELIJK BEHANDELD. DISCRIMINATIE WEGENS GODSDIENST, LEVENSOVERTUIGING, POLITIEKE GEZINDHEID, RAS, GESLACHT OF OP WELKE GROND DAN OOK, IS NIET TOEGESTAAN.”

GESLAAGDE EDITIE MENSENRECHTENCAFE XL BEWEGINGSVRIJHEID


De Utrechtse Mensenrechtencoalitie organiseerde in samenwerking met Art.1 Midden Nederland en Gemeente Utrecht op vrijdag 9 december jl. het MensenrechtenCaféXL ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Mensenrechten. Onder leiding van Elisabeth van den Hoogen hebben onze gasten over verschillende aspecten van bewegingsvrijheid gesproken. 

lees meer>
MELD DISCRIMINATIE

AGENDA

08/03/2017 Internationale Vrouwendag
21/03/2017 Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie
21/03/2017 Kleurrijk 030
VRAAG TRAINING AAN

VACATURES

Stagiair(e) communicatie
 
Art.1 Midden Nederland | Kaap Hoorndreef 42 | 3563 AV Utrecht 
info@art1middennederland.nl | 030-232 86 66

Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden

Copyright © 2017 Art.1 Midden Nederland
Nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp