Nieuwsbrief Art.1 Midden Nederland / Juni 2015
Niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie


VERBODEN VOOR HIGH HIVES
 

De winnaar van de 'ontwerp je eigen #ZoDom bord' activiteit is de 8-jarige Roos Loogman. Het bord is voor het eerst te zien bij de Parkdag van het Midzomergracht festival op 28 juni in het Griftpark. Roos is aanwezig om het bord te onthullen.

bekijk de #ZoDom campagne>

VANAVOND! THEMABIJEENKOMST DISCRIMINATIE EN GEWELD BIJ LHBT-HORECA
 

Dit jaar organiseert Art.1 MN in samenwerking met Roze in Blauw een debat tijdens het Midzomergracht Festival. Roze in Blauw Midden Nederland, een netwerk binnen de politie dat zich inzet voor de belangen van LHBT'ers, verzorgt inhoudelijk de bijeenkomst waarin ze graag horen wat jouw ervaringen zijn in de Utrechtse horeca. Kom vanavond om 19:00u naar Anton’s Bar en praat mee!

lees meer>

ART.1 MN WINT 3/3 ZAKEN BIJ HET COLLEGE OVER ARBEIDSDISCRIMINATIE


Drie cliënten van Art.1 MN spanden een zaak aan bij het College voor de Rechten van de Mens tegen de werkgevers die hen afwezen voor een vacature. De cliënten hadden het gevoel dat ze gediscrimineerd werden op hun afkomst. Het College voor de Rechten van de Mens stelde ze in het gelijk.

lees meer>

START ONDERWIJSPROJECT VOOR MIGRANTENOUDERS
 

Wat als je vermoedt dat je kind op basis van zijn of haar afkomst niet wordt toegelaten tot een school? Of een negatief studieadvies krijgt? Art.1 MN is een nieuw project gestart waarbij zij migrantenouders ondersteunt om gelijke behandeling in het onderwijs te realiseren. Het project wordt mogelijk gemaakt dankzij subsidie van het Oranje Fonds.  

lees meer>

“ALLEN DIE ZICH IN NEDERLAND BEVINDEN, WORDEN IN GELIJKE GEVALLEN GELIJK BEHANDELD. DISCRIMINATIE WEGENS GODSDIENST, LEVENSOVERTUIGING, POLITIEKE GEZINDHEID, RAS, GESLACHT OF OP WELKE GROND DAN OOK, IS NIET TOEGESTAAN.”

NIEUW! TRAINING ISLAMOFOBIE VOOR PROFESSIONALS


Wel eens met moslimdiscriminatie te maken in jouw werk? Of zou je wel eens meer willen weten over wat islamofobie nou eigenlijk inhoudt en wat je er tegen kunt doen? In samenwerking met Platform INS zijn wij de training “Islamofobie & moslimdiscriminatie” gestart voor professionals. De training is al succesvol uitgevoerd aan klachtbehandelaars van antidiscriminatiebureaus en aan Utrechtse politieagenten. Wil je met jouw collega’s ook de training volgen? Kijk hier voor meer informatie!

bekijk de training>

DIGITALE BIBLIOTHEEK
 

Hoe gaat het met gelijke kansen voor vrouwen op de arbeidsmarkt? Hoe veel mensen hebben nou eigenlijk te maken met discriminatie? En hoe staat het met de acceptatie van LHBT’ers in Nederland? Op deze en meer vragen vind je gemakkelijk antwoord in onze digitale bibliotheek: een verzameling samenvattingen van de belangrijkste onderzoeken over gelijke behandeling en discriminatie.

lees meer>
MELD DISCRIMINATIE

AGENDA

23/06/2015 Themabijeenkomst: discriminatie en geweld bij LHBT-horeca
28/06/2015 Parkdag Midzomergracht festival


 
VRAAG TRAINING AAN

VACATURES

Art.1 Midden Nederland | Kaap Hoorndreef 42 | 3563 AV Utrecht 
info@art1middennederland.nl | 030-232 86 66

Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden

Copyright © 2015 Art.1 Midden Nederland
Nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp