Copy
De Footprint nieuwsbrief staat vol inspiratie om je footprint groener te maken.  
Niet te openen? Klik hier

Footprint-friendly op het werk

Normaal staat de Footprint nieuwsbrief vol inspiratie wat je kunt doen om je persoonlijke voetafdruk te verkleinen. Ook op je werk kun je met kleine acties een bijdrage leveren om de voetafdruk te verkleinen. Tijd dus voor een speciale editie om footprint-friendly aan het werk te gaan! 

Tips & tricks
Met onderstaande Footprint verkleiners kun je footprint-friendly bezig zijn op je werk, of het nu is op het gebied van voedsel, energie, vervoer of afval. Heb je 
ook een Footprint verkleiner? Mail hem naar info@footprintchallenge.nl of post hem in de Facebookgroep.
Voedsel
Ook altijd zoveel eten over als je via de cateraar een lunch bestelt? Deel de overgebleven broodjes uit aan collega’s en bestel voortaan minder of voor minder personen.

Heb je een lunchmeeting buiten de deur? Kies dan voor een restaurant dat hoog scoort op duurzaamheid: schenken ze bijvoorbeeld kraanwater, werken ze met seizoens- en biologische producten, staan er meerdere vegetarische gerechten op de kaart, wordt er iets gedaan om voedselverspilling te voorkomen. Via bijvoorbeeld Puuruiteten of Iens kun je zien hoe duurzaam een restaurant is. 
Energie
Werk je veel met de computer? Bespaar energie
als je naar een overleg gaat of gaat lunchen en zet het beeldscherm en de computer uit (of op stand-by als opstarten lang duurt). En zet de computer en beeldscherm helemaal uit als je naar huis gaat. Ben je de laatste die weg gaat? Zet dan ook de printer en andere apparatuur uit.
 
Vervoer
Woon je dichter dan 10 kilometer bij je werk? Probeer dan de fiets te pakken. Met de fiets stoot je helemaal geen CO2 uit en is ook nog eens goed voor je conditie. Op de fietscalculator van de Fietsersbond kun je uitrekenen hoeveel calorieën je verbrandt met je fietstochtje en hoeveel CO2 je bespaart ten opzichte van de auto.


Is fietsen geen optie? Op Ikbenhopper kun je checken welke alternatieven er zijn voor jouw woon-werk verkeer. Door bijvoorbeeld met de trein naar je werk te gaan, belast je het milieu 5x minder dan met de auto.
Afval
Wie kent het niet: 3 papieren handdoekjes omdat anders je handen niet goed droog worden, een extra plastic bekertje om je handen niet te branden, per ongeluk het hele document printen in plaats van die ene pagina of een liter water opzetten voor 1 kopje thee. 


Het zijn allemaal kleine dingen, maar alles bij elkaar levert het toch een hoop verspilling op. Ga eens bij jezelf na waar jij op kunt besparen.
Footprint Challenge bij jou op werk? Speciale aanbieding!
Voor bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen organiseren we graag een Footprint Challenge op maat. In april hebben we bijvoorbeeld de medewerkers van Vodafone uitgedaagd om hun voetafdruk in 40 dagen te verkleinen, en het was een groot succes! Check het filmpje en artikel voor een impressie.

Speciaal voor abonnees van de Footprint nieuwsbrief bieden we een korting van 10% op onze diensten. Dus ben je op zoek naar een ludieke manier om je collega's te betrekken bij duurzaamheid? Check dan ons aanbod voor de zakelijke markt en neem voor 15 oktober 2015 vrijblijvend contact met ons op om gebruik te maken van dit unieke aanbod.
Ja, ik wil meer info
Mini Challenge 
Iedere Footprint Nieuwsbrief dagen we je uit in de mini-Challenge! Een concrete actie om uit te voeren of aan mee te doen. Deze keer is dat... Footprint hero op werk!

Ervaar hoe makkelijk het is om footprint-friendly te werken en wees een dag (langer wordt aangemoedigd!) de Footprint hero op werk. Neem je normaal de auto naar werk, ga dan eens met het OV. Print je normaal alles uit, lees dan alles vanaf het scherm. Gooi je normaal je papier bij het restafval, gooi het dan in de papierbak. Kijk waar voor jou de uitdaging ligt.

Ben je al een ware Footprint hero op werk? Inspireer dan je collega's om een dag Footprint hero te zijn en kijk eens wat er op footprint gebied beter geregeld kan worden op je werk.


Footprint spel on tour

Met het Footprint spel 'Hoe groot is die van jou?' staan we op evenementen om bezoekers op een ludieke manier bewust te maken van hun voetafdruk. Lees de impressie van het Footprint spel in Purmerend, Nieuwegein en Kuinderbos. 

Wil jij ook je evenement een groen tintje geven? Neem contact met ons op via info@footprintchallenge.nl

Leuk om te doen:
13 september: GreenFair, Utrecht
18 september: KeepItCleanDay
19&20 september: PuurFair, Amsterdam

26 september: Festival Hier&Daar, Utrecht
27 september: Kledingruil Extravaganza, Rotterdam
29 september: Duurzaamheidscafe (thema: vleesconsumptie), Nijmegen
1-30 oktober: Vegan Challenge
3&4 oktober: Veggie fair, Doorn
6 oktober: 
Träff, Amsterdam
9 oktober: Dag van de Duurzaamheid
9&10 oktober: Strawberry Earth Fair, Amsterdam
25 oktober: Fair fashion festival, Utrecht
1 november: Vegfest, Utrecht
7&14 november: Duurzame huizenroute
Groene inspiratie 
In iedere Footprint Nieuwsbrief zetten we een duurzaam product, ondernemer of initiatief in de groene spotlights. Deze keer... een carrière in duurzaamheid!

Wil jij je carrière een duurzame boost geven? Er zijn verschillende vacaturebanken die banen aanbieden met een duurzame invulling of bij duurzame bedrijven. Vind je duurzame carrière via bijvoorbeeld DuurzaamheidWerktPure Ambition, Greenjobs of Duurzame Vacaturebank. Heb je begeleiding nodig in het vinden van je duurzame droombaan? Check dan eens de trajecten van Sustainable Talent.
Deel!
We zijn erg nieuwsgierig naar jouw manieren om je voetafdruk te verkleinen! Deel je tips en ervaringen via de speciale Facebook groep of mail naar info@footprintchallenge.nl
Facebook
Twitter
FB groep
Website
Copyright © 2015 The Footprint Challenge, All rights reserved.