Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser
Hierbij ontvangt u de tandheelkundige nieuwsbrief, de gratis maandelijkse E-zine voor tandartspraktijken. In deze nieuwsbrief van Invert Innovatie Management vindt u tips en ontwikkelingen om uw tandheelkundige zorg en praktijkvoering te verbeteren met als resultaat (meer en) tevreden patiënten.
Invert info

Praktijkwerkboek


Als één van de diensten adviseert Invert tandartspraktijken door deze te begeleiden bij het op-maat maken van een praktijkwerkboek. Dit boek bevat sjablonen van documenten voor het managen van uw praktijk. Hierin staan beleidsdocumenten (bv. het privacybeleid), protocollen (bv. sterilisatie en desinfectie, inspectiebezoek en datalekken) en registratieformulieren (bv. voor het melden incidenten en calamiteiten). Kortom alles wat u nodig heeft om uw praktijk op rolletjes te laten lopen. 

De voordelen van het boek:
 • U hebt alle benodigde documenten overzichtelijk gebundeld
 • Een up-to-date en actief gebruikte versie borgt dat u voldoet aan alle wet- en regelgeving  
 • Het biedt een basis voor certificering van de praktijk
 • Het scheelt u heel veel tijd en omzetverlies
Sinds kort bestaat ook de mogelijkheid om los de documenten te kopen voor de prijs van € 85 (ex. BTW) per document.

Waarom zelf het wiel uitvinden? 
Neem hier contact op
Praktijknieuws

Praktijkoverleg


U heeft het druk, al uw medewerkers voeren (hopelijk naar behoren) hun taken uit, maar tijdens werkdagen is het bijna onmogelijk om het hele team te spreken over zaken die heel belangrijk zijn. Het komt er gewoon niet van.  Klinkt u dit bekend in de oren? Dan is het nu tijd om toch met vaste regelmaat een praktijkwerkoverleg te plannen. U ontkomt er eigenlijk niet meer aan.

Waarom werkoverleg?:
 1. U bent met het hele team aanwezig, zo wordt iedereen betrokken
 2. U kunt zich focussen op belangrijke zaken
 3. Het is het moment om informatie te delen en zaken te verbeteren
 4. Het is meer dan een melding, het biedt mogelijkheid tot een teamgesprek 
Tips voor succes:
 1. Zorg voor een vaste frequentie en maak een planning vooruit zodat alle teamleden daar rekening mee kunnen houden in hun agenda.
 2. Zorg voor een goede vergaderruimte zonder gestoord te kunnen worden door telefoon of door praktijkbezoek van patiënten
 3. Maak een agenda waarvoor iedereen onderwerpen mag aandragen en stuur die agenda ruim van tevoren aan alle medewerkers.
 4. Zorg voor een gespreksleider die goed de vergadering stuurt en de tijd bewaakt.
 5. Zorg voor notulen met SMART actiepunten waarvan u weer de voortgang bespreekt in het volgende overleg.
 6. Zet informatiebeveiliging ieder overleg op de agenda, zo blijft de wet AVG leven.
Invert wil graag een keer met u een vergadering organiseren en ter ondersteuning aanwezig zijn. 

Scheiden doet......


Scheiden doet lijden! Ongeacht de reden is het vaak niet leuk als een medewerker het team verlaat. Na soms jaren lang goed samengewerkt te hebben kondigt de medewerker aan dat hij of zij een andere baan heeft. Als een collega de praktijk gaat verlaten, gaat dit vaak zonder eens terug te kijken op het verleden. Het motto is dan; geen tijd meer aan besteden, de collega gaat weg dus heeft geen waarde meer voor de praktijk. Dit is een gemiste kans! Juist dit is het moment om gebruik te maken van de situatie. Er zijn geen verplichtingen meer wederzijds en geen afhankelijkheid, daardoor is de houding van beide partijen onbevangen. Dit is het moment om te spiegelen, dit kan nuttige inzichten opleveren voor beide partijen. De medewerker kan zo bijvoorbeeld tips krijgen met betrekking tot zijn functioneren en de praktijk kan wellicht de sfeer en verhoudingen eens ter sprake brengen. Maak er wel een kort verslag van dat de nuttige informatie behouden blijft en als input kan dienen voor een management review of directiebeoordeling.

Als de medewerker lang goed heeft gefunctioneerd en de praktijk op een hoger niveau heeft getild is dit ook een reden om dit te laten blijken dat u dit waardeert. Dat kan natuurlijk op diverse manieren. Wilt u het groots aanpakken dan kunt u bijvoorbeeld een maand extra salaris uitbetalen, maar een bloemetje kan ook veel doen. Als u beiden met een goed gevoel afscheid neemt zal de medewerker en goede ambassadeur zijn van de praktijk. En dan is scheiden geen lijden.........
Forward to Friend
Share
Share
Tweet
Copyright © 2018 Invert Innovatie Management, Alle rechten voorbehouden.


Uitschrijven    Wijzig mijn gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp