Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser
Hierbij ontvangt u de tandheelkundige nieuwsbrief, de gratis maandelijkse eZine voor tandartspraktijken. In deze nieuwsbrief van Invert Innovatie Management vindt u tips en ontwikkelingen om uw tandheelkundige zorg en praktijkvoering te verbeteren met als resultaat (meer en) tevreden patiënten.

Huisstijl

De oplettende lezers onder u hadden al gezien dat de huisstijl van Invert Innovatie Management een opfrisser heeft gehad. Het werd na 7 jaar wel eens tijd om met een nieuw gezicht het adviespodium te betreden. Tenslotte moet ook Invert innoveren! Net zoals in het vorige logo is ook in het nieuwe logo de PDCA-cyclus verwerkt, dat vormt nog steeds de basis voor de adviesdiensten. Er zijn goede reacties op gekomen en we zijn ook benieuwd wat u ervan vindt. Bij een nieuwe huisstijl hoort natuurlijk ook een nieuwe website en dat is dan ook de volgende stap. Invert houdt u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Bijeenkomst Kiwa

Refererend aan de nieuwsbrief van februari, is Kiwa één van de geaccrediteerde certificerende instellingen voor het HKZ-normenschema van tandartsenpraktijken. Invert vindt het belangrijk om het contact met de certificerende instellingen te onderhouden en woont dan ook regelmatig bijeenkomsten bij van de instellingen. Op 7 april was Invert aanwezig op de adviseursbijeenkomst op een wel heel bijzondere locatie, het oude cruiseschip de SS Rotterdam. De locatie stond voor de verbintenis van Kiwa met de adviseurs. Eén van de thema's was onder meer de aanpassing van de ISO 9001 normen (die weer de basis vormen voor de HKZ-normen) in 2015. Voordat de normen definitief zijn, wordt een lang traject doorlopen van een schets die gepubliceerd wordt waarop gereageerd kan worden. Op basis van de opmerkingen vinden aanpassingen plaats en werkt men toe naar het definitieve normenschema. 
Diverse presentaties werden afgewisseld met een rondleiding over het schip dat in 1956 is gebouwd en het vlaggenschip was voor de bekende Holland Amerika lijn. In 2005 
is het gerenoveerd en zo veel mogelijk teruggebracht in de oude stijl, destijds een stijl die zeer baanbrekend was. Een prachtige combinatie tussen geschiedenis en innovatie!

Patiëntvriendelijkheid

Welk beeld heeft een patiënt van uw praktijk? Dit wordt bepaald door een groot aantal componenten. Hoe ervaart een patiënt het bezoek aan de praktijk bijvoorbeeld? Is de sfeer in de wachtkamer gastvrij door leuke bladen die men kan lezen en is er ontspannende muziek te beluisteren? De manier van communiceren is ook van grote invloed op de wijze waarop de patiënt een bezoek en een telefoongesprek ervaart. Zo kan een lange wachttijd en een onvriendelijke balieassistente ervoor zorgen dat een patiënt de praktijk liever niet belt om een nieuwe afspraak te maken. Vele patiënten staan al niet te trappelen om naar de tandarts te gaan en dan is dat net een drempeltje te veel.

Eén van de manieren om te toetsen hoe een patiënt dit alles ervaart, is natuurlijk een patiëntentevredenheidsonderzoek. Een andere methode is het bezoek van een mystery patient aan de praktijk of een mystery call om objectief iemand 'praktijkervaring' op te laten doen. De patiënt is getraind om op bepaalde zaken te letten en kan zo een gegrond beeld vormen en dit uiteindelijk aan de praktijk communiceren. Zo kunnen vervolgens zaken aan gepast worden om de patiëntvriendelijkheid te verbeteren. Deze methode wordt in toenemende mate ingezet in de zorgsector en sinds kort biedt Invert Innovatie Management ook de mogelijkheid om de patiëntvriendelijkheid van uw praktijk eens onder de loep te nemen met deze 'mysterymethode'. In samenwerking met KEI Consultancy, een adviesbureau gespecialiseerd in klantgerichtheid, biedt Invert deze dienst aan. Met een kleine investering wordt de praktijk gebeld of bezocht, wordt er een analyse gemaakt van het resultaat, aangevuld met passende tips. Wordt u de praktijk waar iedereen patiënt wil worden?

Normennieuws

Invert Innovatie Management heeft zelf het IQ-keurmerk ontwikkeld en een praktijk mag dit voeren na de succesvolle implementatie van een kwaliteitsmanagementsysteem volgens de HKZ-normen. Het implementeren en het borgen van de normen vindt plaats onder de begeleiding van Invert. Door het voldoen aan de normen is tevens geborgd dat de praktijk voldoet aan de geldende wet- en regelgeving en continue werkt aan verbetering van de zorgverlening. Het IQ-keurmerk is door Invert zelf verstrekt en is daarmee niet objectief en dus niet erkend, maar voor veel lagere kosten kan de praktijk zich onderscheiden en is eigenlijk klaar voor een externe audit door een erkende certificerende instelling. Als extra dienst zet Invert uitleg van het IQ-keurmerk op uw website. Een bezoeker van uw website weet tenslotte niet waar het IQ-keurmerk voor staat, dus uitleg van dit alles zorgt voor begrip bij de lezer. Zo weet de lezer ook dat uw praktijk zich onderscheidt in kwaliteit!
Forward to Friend
Share
Share
Tweet
Copyright © 2014 Invert Innovatie Management, Alle rechten voorbehouden.


Uitschrijven    Wijzig mijn gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp