Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser
Hierbij ontvangt u de tandheelkundige nieuwsbrief, de gratis maandelijkse E-zine voor tandartspraktijken. In deze nieuwsbrief van Invert Innovatie Management vindt u tips en ontwikkelingen om uw tandheelkundige zorg en praktijkvoering te verbeteren met als resultaat (meer en) tevreden patiënten.
Invert info

Mondzorgweb


U kunt ook gebruik maken van de diensten van Invert via een nieuw concept; Mondzorgweb.

Het is een innovatieve oplossing voor mondzorgpraktijken die patiënten op een moderne manier net iets meer service willen bieden. Mondzorgweb verzorgt uw website met daarin opgenomen een professionele webwinkel. Via het spaarsysteem kunt u kiezen voor het laten verrichten van de praktijkscan door Invert Innovatie Management. U hebt zo de mogelijkheid om uw praktijk te laten doorlichten als het gaat om het voldoen aan de huidige wet- en regelgeving. Vervolgens ontvangt u een uitgebreid rapport en een overzicht met alle wetten en regels in de mondzorgsector. Via het spaarsysteem krijgt u aantrekkelijke korting die oploopt tot
200. Voor de praktijkscan betaalt u dan in plaats van  445, maar  245.

Voor verdere informatie kunt u kijken op Mondzorgweb.
Praktijknieuws

Externe audits


Het verrichten van audits is één van de manieren om te leren van fouten en zo processen en zorgverlening te verbeteren. Het is een vorm van evaluatie, de Check-stap (C) van de PDCA-cyclus om zo weer actie te kunnen ondernemen. Er zijn 2 vormen van het uitvoeren van een audit; een interne en een externe audit. Een externe audit wordt verricht door een zogenaamde 'geaccrediteerde certificerende instelling' en is een toetsing van het kwaliteitsmanagementsysteem. Naar aanleiding daarvan wordt een certificaat afgegeven als voldaan wordt aan de betreffende normen. Dit is de 'kers op de taart' na een periode van vaak hard werken door de praktijk om alles te organiseren en te documenteren. De eerste audit wordt ook wel de 'certificatie-audit' genoemd. Op grond hiervan wordt een certificaat uitgereikt. Daarna volgt een tweetal 'opvolgingsaudits'. 

De audit bestaat uit een tweetal onderdelen: 


1. Deskresearch
Dit vormt fase 1 waarin alle documenten van het kwaliteitsmanagementsysteem worden bekeken en zo wordt bepaald of men kan deelnemen aan het volgende onderdeel.
2. Fieldresearch
Dit vormt fase 2 en tijdens deze fase worden interviews bij de medewerkers van de praktijk afgenomen. 

Op basis van het resultaat van beide onderdelen, wordt bepaald of de praktijk wel of niet gecertificeerd wordt. Alle bevindingen worden vastgelegd in een uitgebreid rapport. Indien aan alle normen wordt voldaan, is het tijd voor een feestje, want het certificaat is binnen!

Het is echt iets om trots op te zijn en dat mag iedereen zien. Zo wordt vaak het certificaat opgehangen op een opvallende plek in de praktijk (de wachtkamer bv.) en het is natuurlijk ook een mogelijkheid om het op de homepage van de website te plaatsen en/of het te vermelden op het (digitale) briefpapier. 
Zie voor meer informatie over audits het artikel dat Invert gepubliceerd heeft in het blad Dentista vorig jaar.

Toezicht NZa


Binnenkort gaat de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) een nieuwe methode inzetten om toezicht te houden bij zorgaanbieders, zorgverzekeraars en zorgkantoren met een nieuwe tool: mystery-onderzoek!

De onderzoeken dienen om een beeld te krijgen van de manier waarop de bovenstaande partijen omgaan en communiceren met burgers als het gaat om vragen en klachten. Het betreft een 'mystery methode' , dus de onderzochte partij weet niet dat zij te maken heeft met de NZa. Het onderzoek kan op diverse manieren plaatsvinden, telefonisch of per e-mail. De NZa maakt vooral gebruik van eigen toezichthouders, maar er worden ook externe bureau's ingeschakeld. De resultaten vormen input voor een gesprek met de betreffende partij en kunnen (anoniem) gepubliceerd worden. Voor meer informatie, zie het artikel op de website van de Nza. 

Communicatiefouten


Communiceren kan vandaag de dag op heel veel manieren plaatsvinden, maar dat neemt niet weg dat er nog steeds fouten gemaakt worden. Het is ook een vaardigheid waarover niet iedereen beschikt.

Hieronder 9 veelvoorkomende communicatiefouten: 

1. Andere beschuldigen, terwijl het een zelfgemaakte fout is.
2. Oude koeien uit de sloot halen die totaal niet meer relevant zijn.

3. Praten vanuit de 'derde' partij, om zelf veilig afstand te nemen.
4. Praten vanuit de verleden tijd.
3. Praten met een negatieve weerklank.
4. Zaken onrealistisch uitvergroten.
5. Dingen niet voor een ander invullen of aannames doen.
6. Zwart-wit communiceren en de nuances achterwege laten.

7. Zaken omdraaien waardoor de andere partij het boetekleed moet aantrekken.

Er wordt vandaag de dag natuurlijk heel veel digitaal gecommuniceerd en dat lijkt makkelijk en snel, maar heeft ook zeker zijn nadelen. Nuances en emoties zijn lastig over te brengen. De emoticons moesten het laatste probleem oplossen, maar dat haalt het niet bij face-to-face communiceren. Daarvoor is toch de drempel soms te hoog geworden. Zo hebben sommige mensen last van 'belangst', bang om die ander onaangekondigd lastig te vallen. Het moet toch niet gekker worden!! Tip is dus om eens vaker bij elkaar binnen te lopen of gewoon te bellen, dan is de kans op bovenstaande communicatiefouten een stuk kleiner. 
Wist u dat?

... Invert binnenkort GRATIS workshops gaat geven?
Forward to Friend
Share
Share
Tweet
Copyright © 2016 Invert Innovatie Management, Alle rechten voorbehouden.


Uitschrijven    Wijzig mijn gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp