Copy
Nieuwsbrief Restaurant Katseveer

Kennismaken met wijn
“Introductie van wijn: aanschaf, behandeling en waardering voor wijnen voor thuis”.

Paul Labruijere, onze sommelier, neemt u onderstaande dinsdagen mee in de wereld van wijn. Hij gaat u van alles leren over de geschiedenis, de wijnbouw en verschillen in druiven. Tevens gaat Paul u uitleg geven voor het selecteren van wijnen bijvoorbeeld in supermarkt en van wijnkaarten in restaurants. Uiteraard gaat deze kennismaking gepaard met een mooie proeverij van gerechten en bijpassende wijnen met uitleg.

Dinsdag 25 maart willen wij beginnen met een basiscursus/kennismaking die wij u zeker adviseren om daarna eventueel verder te kunnen in de wijnwereld.

Wij willen de avond beginnen om 18.00 uur. U wordt dan ontvangen in ons restaurant met een mooi glas wijn, uiteraard met uitleg. De aanvang van de kennismaking begint om 18.15 uur. U krijgt dan eerst 1,5 uur uitleg over de wijnbouw, geschiedenis en verschil in druiven. Waarna wij, van 19.30 tot 21.30 uur, 4 mooie gerechten serveren met daarbij enkele glazen wijn, zodat u de verschillen duidelijk kan proeven en daarover kan brainstormen met de sommelier. U krijgt ook een door onszelf samengesteld proefboek, zodat u daar thuis ook nog eens in kan lezen. Tevens kunt u daar uw bevindingen in schrijven.

Verder zullen wij een vervolgkennismaking organiseren. Het is de bedoeling dat wij in het voorjaar twee en in het najaar twee kennismakingen organiseren met telkens een ander thema. Zo kunt u zelf kiezen waar u graag meer over wilt leren, over de wijnen van bijvoorbeeld Italië, Spanje, Frankrijk o.i.d. De onderstaande data hebben wij alvast geselecteerd. In het najaar volgen de andere data.

Op dinsdag 25 maart starten wij de basiskennismaking met wijn
Op dinsdag 15 april hebben wij als thema: Frankrijk
Op dinsdag 13 mei hebben wij als thema: Italië

Wij adviseren eerst de basis kennismaking te volgen voordat u verder gaat, maar mocht u zelf al enige kennis hebben, dan kunt u natuurlijk ook een van de vervolg kennismakingen bijwonen.

De kosten:
Basis kennismaking: € 69,50 p/p inclusief zelf samengestelde informatie en proefformulieren
Alle vervolg kennismakingen: € 65,00 p/p

Mocht u meerdere lessen willen volgen dan vragen wij de volgende prijzen:

1 les: € 69,50 (basis kennismaking)
2 lessen: € 62,00 per les (basis en 1 vervolg les)
3 lessen of meer: € 55,00 per les (basis en verdere vervolgen)

Deze lessen kunnen alleen doorgaan bij een minimaal aantal deelnemers van 12 personen. Mochten er meer dan 20 deelnemers zijn, zal er een tweede datum voor de basiskennismaking komen. Wij willen een maximum van 20 deelnemers, zodat wij alle tijd hebben voor iedereen om voldoende te leren op een avond.

Wilt u graag deelnemen aan deze wijn kennismakingscursus? Dan kunt u hiervoor telefonisch reserveren via T 0113-227955 of via de e-mail info@katseveer.nl

Wij zouden het leuk vinden u mee te nemen in de mooie wijnwereld.

Tevens attenderen wij u nog op 2 mooie acties:

  • Interesse in een mooi verzorgde paasbrunch voor thuis? Kijk op www.katseveer.nl voor meer informatie.
  • Wij nemen weer deel aan de nationale restaurantweek van 7 maart tot en met 22 maart. Reserveren kan via www.restaurantweek.nl. Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de diners en voor de lunch is er nog voldoende plaats. 

Culinaire groet,
Restaurant Katseveer
Rutger en Jessica van der Weel en team

Copyright © 2014 Restaurant Katseveer, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp