Copy
Trevlig sommar!

För oss på Nansen har det senaste året varit ett av de mest spännande sedan vi startade för åtta år sedan. Det verkligen sprutar idéer, nya affärsmodeller och nya möjligheter inom det digitala området. 

Den stora utmaningen varit att anpassa vårt erbjudande för att ännu bättre kunna stödja våra kunder i deras digitala transformation. Många av er har just digital transformation som en strategisk fråga på agendan. Det kan handla om hur man bättre kan utnyttja alla möjligheter att kommunicera med och möta kunderna i olika digitala kanaler men också om att stärka sin konkurrenskraft i en allt hårdare konkurrens. Både från befintliga konkurrenter, men även från helt nya som på kort tid kan vända upp och ned på hela branscher. Uber, AirBnB och Spotify är några exempel på sådana företag som i grunden förändrat affärsmodellerna i sina respektive branscher.  I mailet nedan kan ni läsa om ett av våra nya projekt inom digital transformation, Bonnierförlagens nya self-publishingtjänst där Nansen stått för service design och utveckling av plattformen. En helt ny tjänst inom den svenska förlagsvärlden som kommer att ge Bonnierförlagen en unik position på marknaden. 

Den stora trenden de senaste två åren har varit Customer Experience Management, CXM. Allt fler lösningar och system kommer ut på marknaden som hjälper oss att smartare, snabbare och mer personligt kunna kommunicera, rikta erbjudanden och driva försäljning online såväl som offline. Alla kanaler interagerar och kunderna förväntar sig i en allt högre utsträckning att kommunikationen är sammanhållen, personligt riktad och berör just dem. För att kunna hantera integrationen mellan Content Management System och E-handelsplattformar som t ex EPiServer med User profilingverktyg, Marketing Automationlösningar för e-post och sms, CRM, Sociala plattformar, SEM och kundservice har vi på Nansen satsat stort i år på vårt Digital Marketing erbjudande. På Nansen har vi numera ett helt team med Strateger, Analytiker, Service Designers och Systemarkitekter som hjälper våra kunder att designa tjänster och integrera olika plattformar så att våra kunder kan leverera så bra kundupplevelser som möjligt. Läs gärna mer om hur vi jobbar med våra kunder kring ett av våra satsningsområden inom digital marketing under Nansen Analytics nedan. Missa heller inte höstens första frukostseminarium om konvertering den 20:e augusti. 

När vi stängde böckerna den 30 april kan vi lägga ännu ett rekordår till handlingarna. Omsättningen har ökat med 33% mot föregående år till 108 MSEK för koncernen. Vi har vi också hunnit växa en del tack vare nya kundsamarbeten och har nu passerat 100 anställda på kontoren i Stockholm, London, New York och Chicago. Bland våra nya samarbeten märks bl a Friluftsfrämjandet, General Dynamics, International Baccalaureate Organisation, Pernod Ricard, Sram, Söderberg och Partners, Skanska, Scania, ÅF samt Getinge Group och Maquet. Det sistnämnda samarbetet kan ni läsa mer om nedan.

Jag vill därför passa på att tacka alla befintliga kunder, nya kunder och våra samarbetspartners för ett riktigt bra år och önskar er alla en lugn och skön semester med gott om tid att umgås med familj och vänner. Se till att njuta så ses vi i augusti!

Michael Jäderlind, koncernchef Nansen


Mer om vad vi sysslat med i vår och nu under början av sommaren:

Type & Tell - Type your story. Tell your story
Vi bygger Type & Tell tillsammans med Bonnierförlagen. Ett helt nytt typ av verktyg som gör det enkelt att skriva, paketera och marknadsföra böcker. Type & Tell låter en ny generation författare förädla och nå ut med sina berättelser på ett översiktligt, självförklarande och kostnadseffektivt sätt. Metoden måste ses för att upplevas. Och det går nu! En första beta lanserades i mitten av juni.


Ny global partner till Getinge Group / Maquet
Nansen har valts ut som ny global digital partner till Getinge Group. Flera större projekt inom digital transformation har påbörjats under första och andra kvartalets påbörjats och kommer successivt rullas ut under hösten 2015 samt under 2016. Uppdraget kommer drivas både från Nansens svenska och amerikanska kontor.NAPC samlade 100 kollegor i Chicago
Årets NAPC, Nansen Awesome Premium Conference ägde rum 11-13:e juni och samlade hela bolaget i Chicago och det nyöppnade, stora kontoret på 401 North Morgan Street. Under tre intensiva dagar delade vi kunskaper i ett trettiotal kunskapsspår, rooftop-festade med Chicagos skyline som fond, åkte egen Riverboat, samt åt och drack gott. Insikter från Nansen
Några gånger i veckan producerar vi insiktsfullt material från våra medarbetare på vår Medium-kanal. Missa inte pärlor som:

Nansen Analytics
Gissningar och antaganden tillhör det förflutna. Nästan samtliga av våra beslut kring design-, interaktion och 3:e partsplugins baseras numera på riktiga data. I våra uppdaterade processer kring Listen / Report / Refine skaffar vi oss en korrekt uppfattning om nuläge och framtid tillsammans med kund.
Vi har dessutom tillsatt en Analytics Lead och erfaren CRO Consultant i Robert Carter som verkar från Chicago-kontoret och kommer jobba med kunder inom hela koncernen.

Fler än 100 anställda
En milstolpe nåddes tidigare i år då Nansen passerade 100 anställda. Med nya talanger som Emilia, Joel, Anna, Simon, Kim, Flo och många fler sysselsätter vi numera ett tresiffrigt antal medarbetare. Extra kul var det att alla 100+ kunde sammanstråla under sommarens interna NAPC-konferens i Chicago och lära känna varandra och utbyta erfarenheter.

Var redo, nästa frukostseminarium: 
Att konvertera. Allt om det.


Vårt nästa frukostseminarium äger rum den 20:e augusti. Ämnet blir Att konvertera och vi kommer bjuda på en mängd erfarenheter kring CRO, konvertering, A/B-test och god förberedelse och uppföljning inom projekt.

Håll koll på oss via dessa utskick eller de vanliga sociala kanalerna för datum och full agenda!
 
Nyanställda
Vilka är nya in på Nansen de senaste månaderna? Lär känna dem genom våra sedvanliga Facebook-intervjuer:
Några nyanställda in på Nansens kontor! 
Tack för att ni tog er tid att läsa! Vi hörs med mer nytt om något kvartal!

Stories from Nansen
Är platsen där vi samlar bilder från vad som händer på våra fyra kontor. Tagna av och med våra anställda.

Livet, upplevelserna och alla historier från Nansen.

stories.nansen.com 
BloggTwitterFacebook 
Unsubscribe edenstrom@gmail.com från Nansen lista (vi skickar inte speciellt ofta!)

Copyright (C) 2015 Making Waves All rights reserved.

Skicka detta email till en kollega!
Update your profile *|ELSE:|* Vår egen mailadress är:
Making Waves Sweden
Drottninggatan 92
Stockholm, 11136


Copyright (C) 2015 Making Waves Sweden All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp