Copy
We kijken trots terug op een innovatief en succesvol 2017. Wij hielpen onze klanten te groeien. Ons netwerk werd weer groter, onze kennis èn ons team groeide en Michel van Schie werd partner. En in 2018: Spark - 25 jaar. Zin in!

All innovation needs a spark!

In de bijna 25 jaar dat Spark bestaat, hebben we een schat aan ervaring in de ontwerp- en technologiewereld opgedaan. Met plezier delen wij deze knowhow en verbreden we ons netwerk.

Founding-partner Robert Barnhoorn: “We inspireren graag anderen, binnen en buiten ons vakgebied. Van de nieuwe generatie designers, tot aan heel ondernemend Nederland. Uit netwerkevenementen kunnen mooie samenwerkingen voortvloeien. Zo speechte ik op een evenement waar overheid, industrie en onderwijs bij elkaar komen. Een aanwezige chirurg en ik raakten in gesprek. Nu, een paar maanden later, werken we samen aan een nieuw product.”

Wilt u alles te weten komen over productontwerp of loopt u tegen een specifiek probleem aan in relatie tot het ontwerpvak? Onze ontwerpers geven een kijkje in de keuken en zijn inzetbaar op de spreekvloer.

Bright ideas for smart cities

Slim verlichtingsarmatuur Alexia trad dit jaar als tweede lid toe tot de Sustainder-familie. Anne ging haar al voor. De nieuwste ‘smart city oplossing’ is uitermate geschikt voor drukke wegen. Een innovatief cassettesysteem in de armatuur biedt ruimte aan verschillende sensoren.

Dat Alexia’s unieke design gewaardeerd wordt, blijkt uit het winnen van een German Design Award. Uit meer dan 5.000 inzendingen in verschillende categorieën verkoos de jury de door ons ontwikkelde armatuur tot winnaar in de discipline ‘Product Design’, categorie ‘Lighting’. Designer Koos Munneke: “Samen met Sustainder werken we nu verder aan een herkenbare familie van slimme armaturen.”

Binnen een jaar tijd hebben meer dan 75 gemeenten voor de Alexia en Anne gekozen. De openbare verlichting is daarmee slimmer en duurzamer gemaakt. En klaar voor de toekomst.

We geven kennis weg!

Investeren in kennis, is een van onze kernwaarden. Sparkers doen veel ervaring op tijdens onze innovatieve projecten. Om die goed te kunnen doen, scholen wij onszelf continu.

De afgelopen twaalf maanden werden er volop masterclasses doorlopen en trainden collega’s elkaar. Zo gaf designer Maarten Timmer schetsworkshops op drie niveaus. Om te leren hoe bestaande producten in elkaar zitten, haalden we bijvoorbeeld een auto uit elkaar tijdens een van onze ‘product autopsy sessies’. Ook liepen dit jaar weer meerdere middelbare scholieren en studenten (snuffel)stage bij Spark.

Bekijk hier een impressie van onze 'product autopsy sessie'. Niet bang om vuile handen te maken? Laat het ons weten en sleutel de volgende keer mee!

Honger naar meer kennis? Video Agency maakte een filmportet van Spark in opdracht van Dutch Makers Revolution.

Hard voor weinig, nooit chagrijnig!

Partner Michel van Schie werd geïnterviewd door de gemeente over ondernemen in Rotterdam. Bekijk ons filmportet en laat je inspireren door meer verhalen uit de stad op ondernemen010.nl!

What else is new

De tweede editie van het inspirerende Makers Dinner, in het teken van robotisering, vond plaats bij Spark. SAM en LEA stonden voor het eerst samen op een beurs, namelijk de Elmia Subcontractor in Zweden. Anne werd bij ons om de hoek geïnstalleerd. Sustainder interviewde onze designers Koos Munneke en Antony Weinbeck. En de uitreiking van de GIO was een feest. In totaal hebben we dit jaar 6 prestigieuze prijzen in ontvangst mogen nemen!
Sign me up!
Past issues
Spark design & innovation

U ontvangt enkele keren per jaar onze nieuwsbrief op <<Email address>> omdat u hebt aangegeven geïnteresseerd te zijn in Spark. Uw gegevens kunt u hier aanpassen. Wilt u de Spark UPDATE niet meer ontvangen dan kunt u zich afmelden.

Vragen of opmerkingen? update@sparkdesign.nl of +31 (0)10 24 45 777
 
Copyright © 2017 Spark design & innovation, All rights reserved.
 
Email Marketing Powered by Mailchimp