Copy
RTB zaterdag op NPO 3, Mellon Switch te zien op de Medica
View this update in your browser
Levens redden: Spark werkt er graag aan mee. Zo ontwikkelen we innovaties waarmee chirurgen tijd winnen in operaties. Ook helpen we reddingswerkers bij hun taak met onder meer het Rescue Tip-Board. En die komt op tv!

“Wij redden levens!”

Nog even en dan start de Medica (16-19 november), de grootste vakbeurs in de medisch-technologische sector. Spark is er bij, want binnen het ‘Health’-domein zijn we steeds actiever. We zijn hier trots op: het gebruik van onze producten maakt soms immers het verschil tussen leven en dood.

“Het is voor ons een dankbare taak om te werken aan producten die medici, zorgverleners en patiënten helpen. In de gehele kolom kunnen we veel betekenen. Van het ontwikkelen van de kerntechnologie tot aan het uitwerken van de gebruiksinteractie en het verzorgen van de produceerbaarheid”, vertelt Michel van Schie van Spark.

Bij de ontwikkeling van innovaties in het medische domein kan Spark prima uit de voeten met de geldende eisen. Van Schie: “Als dat nodig is, werken we volgens de ISO 13485-richtlijn. Ook zijn we ruimschoots ervaren met CE en medical device directive 93/42/EEC. We weten kortom de weg in de context. En dat is wel zo handig als je vooruit wilt.”

Klaas zó bij drenkeling

Kent u ‘Klaas kan Alles’? Klaas van Kruistum gaat in dit NPO 3-programma uitdagingen aan die onmogelijk lijken. In de uitzending van deze zaterdag komt het Rescue Tip-Board voorbij: een innovatie die Spark heeft ontwikkeld.

Het RTB is een ergonomisch, opblaasbaar redmiddel waarmee de brandweer een slachtoffer tot zes keer sneller kan bereiken.

Presentator Klaas maakt kennis met de indrukwekkende prestaties van het Rescue Tip-Board. Wat hij er precies mee doet? Dat kunt u zaterdag zien om 19.30 uur op NPO 3. We lichten alvast een tipje van de sluier op in deze video.
Extra hand voor chirurg
Het hechten van bloedvaten is een operatie van levensbelang. Het kan nu sneller en nauwkeuriger dan ooit met de Mellon Switch®. Dit is een handheld instrument waarmee de chirurg tijdens het hechten een hand vrij houdt. Bij de ontwikkeling van deze innovatie werkte Spark intensief samen met medisch specialisten.

Robert Barnhoorn: “Een product als dit bestond totaal niet; het is echt 'new to the world'. We waren vanaf dag één betrokken bij de ontwikkeling. Samen hebben we een doorbraak neergezet. Daarbij voldoet het product aan alle geldende richtlijnen. Mooi dat dit gelukt is.”
U wist natuurlijk al dat de brandweer wereldwijd ook dagelijks levens redt… Maar wist u ook al dat ze vaak Holmatro-tools gebruiken, om bijvoorbeeld slachtoffers uit auto's te bevrijden? Spark werkt intensief aan de ontwikkeling van dit soort producten. Daarover meer in een volgende Spark UPDATE.
SPARK ELEMENT - Industrial design & styling is appealing to the market, clear in function and use and ties in with the brand.
SPARK INSIGHT - Agile is about keeping the cycles short, and Lean is about keeping each other focused on the target
Twitter
Facebook
LinkedIn
Website

Spark design & innovation

U ontvangt enkele keren per jaar onze nieuwsbrief op <<Email address>> omdat u hebt aangegeven geïnteresseerd te zijn in Spark. Uw gegevens kunt u hier aanpassen. Wilt u de Spark UPDATE niet meer ontvangen dan kunt u zich afmelden.

Vragen of opmerkingen? update@sparkdesign.nl of +31 (0)10 24 45 777
 
Copyright © 2015 Spark design & innovation, All rights reserved.
 
Email Marketing Powered by Mailchimp