Copy
De beste toeleveranciers komen binnenkort samen in Zweden. Wij zijn erbij om onze nieuwste projecten te laten zien. Kom je ook? Ondertussen innoveren we hier in Rotterdam gestaag door. En dat doen we ook in… Recife!

Välkommen till Jönköping…

We gaan naar Zweden. Van 14 tot en met 17 november kunt u ons vinden op Elmia Subcontractor. Dit is de grootste beurs van toeleveranciers van fabrikanten in Noord-Europa. Meer dan 1.200 exposanten uit 30 landen komen er samen.
 
“Scandinavische fabrikanten weten als geen ander hoge kwaliteit en betrouwbaarheid te combineren met efficiency en esthetiek. En die mentaliteit sluit goed aan op de manier waarop wij met innovatie omgaan.”, vertelt Maarten Wilming.
 
Spark reist naar Jönköping met een heldere missie. Wilming: “Met onze nieuwste projecten laten we zien waar we toe in staat zijn. We gaan aan nieuwe relaties bouwen en verwachten ook de nodige inspiratie op te doen. Vooral op het gebied van medische innovatie.”

Mars: slimme kindervriend

Braziliaanse moeders gaan in de komende jaren steeds meer werken. Gevolg: een toenemend aantal kinderen zit straks alleen thuis. Voor opdrachtgever CESAR in Recife, werkten we aan de ontwikkeling van Mars. Deze slimme robot vervult zowel educatieve als sociale taken.Hugo Honijk vertelt: “Dit is een intelligent vriendje waarmee je kunt praten. Hij kan ook helpen met het leren van logica, lezen en dergelijke. En als je gaat slapen, leest Mars een verhaaltje voor en projecteert hij animaties op de muur.”

De Vamo komt!

In veel Nederlandse steden zie je ze steeds meer voorbijkomen: de leenfietsen. Ook in Brazilië maken ze er gebruik van; de Samba Bikes van Serttel vind je al in 18 steden. Nu wil deze aanbieder zijn diensten uitbreiden met een elektrische auto…
 
Serttel vroeg aan ons of we wilden meehelpen met het ontwikkelen van de nieuwe leenauto, genaamd Vamo. Hugo Honijk: "We hielden ons bezig met zowel interior als exterior design. Carver (NL) werkte voor ons aan een werkend prototype."
 
Voor deze vraag hadden we te maken met veel specifieke eisen. Zo is er in Brazilië meer vandalisme, een ruwer wegennetwerk en het verkeer is gevaarlijk. En toch: het prototype is er helemaal klaar voor en staat inmiddels in Recife. Wat vind je ervan?

Een testrit in de Vamo.

Nieuwe stagiair(e)s - frisse ideeën

Welkom Laura, Stijn en Ewoud!
Ook toe aan iets nieuws? Bekijk dan onze vacature Front Office medewerker.

What else is new

De Alexia heeft een German Design Award gewonnen. De heeft SAM een Erkenning van Goed Industrieel Ontwerp ontvangen en staat op de Dutch Design Week. De Gold Award-winnaar IRIS is op zijn beurt te zien in de iF design exhibition Hamburg, waar wij deze maand een lezing gaven ter ere van het ZiuZ jubileum. Een iF Awards-delegatie was op bezoek bij Spark. En een tiental Zuid-Afrikaanse ondernemers bracht afgelopen week ook een bezoek aan Spark tijdens een innovatie tour in Nederland
Sign me up!
Past issues
Spark design & innovation

U ontvangt enkele keren per jaar onze nieuwsbrief op <<Email address>> omdat u hebt aangegeven geïnteresseerd te zijn in Spark. Uw gegevens kunt u hier aanpassen. Wilt u de Spark UPDATE niet meer ontvangen dan kunt u zich afmelden.

Vragen of opmerkingen? update@sparkdesign.nl of +31 (0)10 24 45 777
 
Copyright © 2017 Spark design & innovation, All rights reserved.
 
Email Marketing Powered by Mailchimp