Copy
Lean Elderly Assistent, GIO 2016 en een gewaardeerde samenwerking.
View this update in your browser
We houden van tips. Van met elkaar meedenken. Daarom hebben we er 10 jaar geleden voor gekozen om Spark in dit pand te vestigen: de open studio nodigt uit tot met elkaar sparren. We geven vol enthousiasme lezingen op netwerkmeetings. En we werken nauw samen met ondernemers om ons heen. In Rotterdam en ver daarbuiten: want samen staan we sterker.

Verleidelijke robot voor ouderen

Vergrijzing is nog steeds een hot issue. Maar hoe verzekeren we die grote groep ouderen van de zorg die ze nodig hebben? Eén ding is zeker: door ze fit, actief en zelfstandig te houden. Met hulp van LEA, een product van Robot Care Systems.

Binnenkort komt de Lean Elderly Assistent (LEA) ouderen een handje helpen. Bijvoorbeeld bij hun dagritme en medicijnen innemen maar ook in het contact houden met familie. Maar LEA kan meer, ze verleidt tot het doen van oefeningen, wandelingen en zelfs tot een dansje.

Lees meer en bekijk het filmpje
Prijswinnaar op de
Dutch Design Week

Na eerder succes zijn wij ook dit jaar de trotse ontvanger van maar liefst twee Goed Industrieel Ontwerp (GIO) erkenningen. De winnaars: Streetplug, het elektrisch laadpunt en de NOVUM XV reeks begraafproducten. En als klap op de vuurpijl kreeg Streetplug de Special Award in de categorie Functionaliteit!
Bekijk de prijswinnende ontwerpen tijdens de tentoonstelling van de Dutch Design Week in het Klokgebouw in Eindhoven van 24 t/m 30 oktober.

De Streetplug is een ondergrondse laadvoorziening voor elektrisch vervoer die bediend wordt met je smartphone. De NOVUM XV productlijn van Honor is een innovatie in de piëteitsmarkt en bestaat uit een begraaftoestel, baarwagen en spreekgestoelte.

Bezoek de GIO tentoonstelling
Samen trots:
ZiuZ IRIS

Werken met medicijnzakjes is voor veel patiënten een uitkomst; zo nemen ze altijd de juiste medicijnen op het juiste moment. IRIS is het nieuwste product van ZiuZ Medical, dat zorgt voor de vereiste controle van de zakjes nadat ze gevuld zijn.

Tijdens dit project bouwden we een hechte band op met onze opdrachtgever én met het product dat we samen hebben ontwikkeld. Daarom is de productlancering ook voor ons een feestelijk moment. Dat vieren we graag mee.
En ja, we zijn creatief in hart en nieren en daarbij past een bijzonder kado: een champagne fles, feestelijk verpakt als een mini ZiuZ IRIS.

Proost op ZiuZ!

Lees meer
Samen sterk: wij sponsorden de studiereis van Technische Geneeskunde en BioMedische Technologie naar China: zij dragen bij aan onze kennis. Interessante filmpjes op Wikipedia: How it's made - episodes. In Hamburg vóór 19 februari? Bezoek de iF Awards Exhibition. Mèt Honeywell Ultrasonic Meter en Maarten Wilming als 'Talking Head'. Interessant voor ontwerpers: de Technotheek van UTwente.

True Innovation™ 5 Tips: Vraag maar raak!

Dagelijks wordt ons gevraagd om mee te denken vanuit onze expertise. Niets vinden we leuker! En niet alleen binnen projecten. Daarom onze uitnodiging:

Heb je behoefte aan tips over een topic? Mail het ons!
Wie weet gebruiken we jouw topic voor onze volgende True Innovation™ Tips in de volgende Spark UPDATE.

Topic 1: Gebruiksonderzoek
Als ontwerper ben je getraind je in te leven in gebruikers, en wat zij willen van een product. Ook de kennis van opdrachtgevers is van grote waarde. Maar testen met gebruikers voegt elke keer weer waardevolle informatie toe, die succesverhogend is.

5 Onverwachte inzichten uit onze praktijk:
  • Parkeerplaats vol sloopauto's en knippen maar: dan vóel je ineens wat de beste positionering van de handgrepen is (Holmatro Rescue Tools).
  • Optimale knijpkracht, precisie, hechtsnelheid en zelfs feedbackgeluid; tests met vleeswaren, 'oefenvaten' en echte bloedvaten gaven elke keer weer nieuwe inzichten (Mellon Hechttool).
  • Probeer het maar eens: op een trapje staan en noodverlichting ophangen. Met 1 hand kunnen bevestigen bleek cruciaal voor veiligheid én installatietijd (ABB Pharos noodverlichting).
  • De gewenste ruimtelijke lay-out bleek een kwartslag gedraaid (ClearView C beeldschermloep).
  • Blinde mensen kunnen een product lelijk vinden. Dan gaat 't niet over de kleur, maar over de tactiele vorm (Optelec Braille Controller).
Twitter
Facebook
LinkedIn
Website
Email

Spark design & innovation

U ontvangt enkele keren per jaar onze nieuwsbrief op <<Email address>> omdat u hebt aangegeven geïnteresseerd te zijn in Spark. Uw gegevens kunt u hier aanpassen. Wilt u de Spark UPDATE niet meer ontvangen dan kunt u zich afmelden.

Vragen of opmerkingen? update@sparkdesign.nl of +31 (0)10 24 45 777
 
Copyright © 2016 Spark design & innovation, All rights reserved.
 
Email Marketing Powered by Mailchimp