Copy
Er is een revolutie gaande in de wereld van espresso en Spark is medeplichtig. En we zijn er nog trots op ook! We gaan nog even door met trots zijn want we hebben een Red Dot Design Award gewonnen! Dit en nog veel meer in deze nieuwsbrief. Veel leesplezier.

Lea’s Red Dot Design Award: zie je wel!

Zorgrobot Lea won onlangs een Red Dot Design Award, een van de meest prestigieuze awards die een bureau als Spark kan winnen. Extra bijzonder is dat we hem (en andere prijzen) winnen met een project dat al onze kernwaarden omvat: samenwerking, health, innovatie en integraal ontwerp.

Samenwerking en zorg

Lea is vanaf de eerste dag een toonbeeld van samenwerking geweest, waarin eenzijdige overwegingen ondergeschikt waren aan het gedeelde doel tussen Spark en opdrachtgever Robot Care Systems (RCS). En waar we opdrachtgever zeggen, bedoelen we in feite partner. Want...
 

Revolutie in Espressoland

La Marzocco uit Florence maakt topkwaliteit apparatuur voor de ambachtelijke barista. Ondanks de van traditie doordrenkte historie van het bedrijf gaat het voorop in technologische ontwikkeling. Een goed voorbeeld daarvan is hun idee voor de Straight In Portafilter die ze ons vroegen samen met hun te ontwikkelen.

Voor niet-ingewijden: de portafilter is een...
 

Medicijnen op reis

Wanneer je leven afhangt van medicijnen die onbruikbaar worden wanneer ze onder de 2°C of boven de 8°C zijn geweest, is dat voor velen aanleiding om van lange reizen af te zien. De koelcontainer die Meds2Go samen met Spark ontwikkelt verandert dat.

Wanneer Meds2Go bij Spark aanklopt heeft het bedrijf al veel werk verzet en een proof of concept model gereed. Hun koelcontainer...  
 

Van binnen naar buiten

In onze serie over de zeven elementen van Spark zijn we aangekomen bij Industrial Design & Styling. “In het proces van industrieel ontwerpen en vormgeven heb je te maken met meerdere, op elkaar werkende krachten zoals merkwaarden, functionaliteit, gebruikersaspecten, hoe het product in elkaar zit... De uitdaging is om ze allemaal in balans te krijgen door voortdurend te zoeken naar de juiste afwegingen.” Aan het woord is Anke Kempen, designer bij Spark.

Goed ontwerp

“Vroeg in mijn jeugd realiseerde ik me al dat veel in deze wereld maakbaar, beheersbaar en aanpasbaar is. En dat maakt voor mij het vak interessant: dat je met een goed ontwerp het leven om je heen kunt verrijken. Het moment dat je iets oplevert is het spannendst. Vanaf dan ben je de controle kwijt. De gebruiker en de rest van de wereld hebben je werk in handen, gaan ermee aan de slag en hebben er een mening over. Dat is uiteindelijk de enige test die telt. Als alles dan echt werkt zoals beoogd, dán heb je een goed ontwerp.”

Integraal

Om een dergelijk resultaat te garanderen is een integrale aanpak van het ontwerp- vormgevingsproces essentieel, legt Anke uit: “Het is belangrijk dat je richting kiest. We werken van binnen naar buiten en houden in het hele proces rekening met alle relevante facetten. Zowel de details als de grote lijnen zijn uiteindelijk relevant: het hele spectrum moet gewoon kloppen.”

What else is new?

Wij zoeken een ervaren elektronica ontwikkelaar. Help ons bij het vinden van een match! En er is veel goed nieuws uit Brazilië waar baby’s een betere thermometer krijgen, waar een robotje kinderen te hulp schiet en waar longpatiënten en sporters hun ademhaling kunnen trainen. Over sporters gesproken: we liepen mee in de Rotterdamse marathon en dat deden we behoorlijk hard. Naar aanleiding van het overlijden van industrieel ontwerper Friso Kramer werden we geïnterviewd op NPO radio. Om deze nieuwsbrief niet in mineur te eindigen hebben we onze twee nieuwe aanwinsten voor het laatst bewaard.
Meld me aan!
Vorige edities
Spark design & innovation

U ontvangt hooguit 6 keer per jaar onze nieuwsbrief of een uitnodiging voor een evenement op <<Email address>> omdat u hebt aangegeven geïnteresseerd te zijn in Spark. Uw gegevens kunt u hier aanpassen. Wilt u de Spark UPDATE niet meer ontvangen dan kunt u zich afmelden .

Vragen of opmerkingen? update@sparkdesign.nl of +31 (0)10 24 45 777
 
Copyright © 2019 Spark design & innovation, All rights reserved.
 
Email Marketing Powered by Mailchimp