Copy
Carver based Car-sharing / Effectief communiceren / Innovation for Health!
View this update in your browser
Spark logo
Maarten en Robert
Verandering is de enige constante. We zien dat weer sterk in de wereld om ons heen. Bij Spark blijven we ook graag in beweging. Met het aantreden van Michel van Schie als partner: een belangrijke stap. Zo kunnen we met nog meer kracht positieve verandering creëren in Health & Industry!

Van bike- naar car-sharing

De elektrische auto gebaseerd op de kanteltechniek van de Carver heeft zijn intrede gedaan op de Braziliaanse markt. In Brazilië zijn ze al gewend aan fiets-deel-systemen. Het Braziliaanse Serttel breidt dit nu uit met een auto-deel-systeem. Binnenkort kunnen de stadsbewoners in Recife gebruik maken van een fraai, behendig en compact voertuig.
 
In Recife wordt nu hard gewerkt aan deze elektrische auto. Het conceptvoertuig wordt dit jaar door Spark uitgewerkt naar een prototype. Op dit moment is het rijdend testmodel onderweg van Nederland naar Brazilië. Meer weten over de voortgang van dit project? Houd onze website in de gaten!
Bike sharing van Serttel in Brazilië
Verzending testmodel

Effectief communiceren

Wij houden van productiviteit en daar horen effectieve meetings bij. Dus trainen we onszelf daarin. De meest praktische tips uit enkele trainingen op een rijtje:
  • Richtlijn: 1/3 zelf aan het woord, 2/3 de gesprekspartner
  • Luister niet alleen goed, lees ook de lichaamstaal
  • Ga niet tegenover elkaar zitten
  • Analyseer gesprekken achteraf met je collega’s
  • Maak een agenda
  • Stel kaders, vat samen
 Meer tips? Lees het hier.

Ontmoet Spark

De komende periode kan je ons op vele plekken tegenkomen. 16 Februari zijn we aanwezig bij het Innovation for Health event. U kunt ons vinden in de ‘Rotterdamse straat’.

Nog meer Spark+Health: op 23 februari wordt de Life Science & Health Hub geopend. U kunt zich aanmelden voor het event, met rondleiding en activiteiten. Kom luisteren naar het verhaal van Robert of volg de masterclass van Michel van Schie: Hoe kun je Design Thinking inzetten om producten en diensten in de zorg te ontwikkelen en sociale vraagstukken aan te pakken?
Communicatie training bij Spark
Innovation for Health 2016 Spark
Michel is nu partner bij Spark! Mellon Medical bereikte de World Finals van “Get in the Ring” in Singapore. Check ons YouTube kanaal! Inspirerende video's van ons èn onze klanten. Gelukkig: we zijn ontsnapt uit de Noordsingel gevangenis #reallifegaming #experience. Bekijk de inspirerende woonvisies voor Rotterdam. En Stadshavens was op bezoek voor een fotoreportage. Spark stond aan de wieg: nu een mooie volgende stap in de ontwikkeling van de PAL‑V.

True Innovation™ Tips

Dagelijks wordt ons gevraagd om mee te denken vanuit onze expertise. Niets vinden we leuker! En niet alleen binnen projecten. Daarom onze uitnodiging: Heb je behoefte aan tips over een topic? Mail het ons!

Deze keer is het onderwerp creatieve sessies:
  • Een goede voorbereiding is essentieel voor de kwaliteit van het resultaat. Maak een strakke planning met opdrachten en pauzes. Wees voorbereid op programmawijzigingen, zodat je ruimte en diepgang kan creëren.
  • Weet wat de mogelijkheden van de ruimte zijn. Een sessie kan plaats vinden in een glimmende boardroom (waar niks aan de muur mag hangen) tot een fabriekshal. Het zal niet de eerste keer zijn dat last minute van ruimte wordt gewisseld. Wij namen zelfs eens een creative-action-kit mee: touw, wasknijpers en duck tape, of zelfs hamers en betonspijkers. The show must go on!
  • Betrek verschillende stakeholders in de sessie. De verschillende expertises, invalshoeken en belangen creëren contrasten en uitdagingen die gezamenlijk opgelost moeten worden. Dit zorgt voor diepgang van de ideeën en draagvlak van het project.
  • Plan een energieke afronding waarbij alle onderdelen samenkomen en er overzicht wordt gecreëerd van het resultaat. Tussenopdrachten kan je overslaan als je in tijdnood komt, de laatste fase nooit! Rond je sessie altijd af met een knaller, definieer de vervolgstappen en evalueer de sessie gezamenlijk.
Let’s boost creativity!
Inspirational Quotes Creativity
Twitter
Facebook
LinkedIn
Website
Email

Spark design & innovation

U ontvangt enkele keren per jaar onze nieuwsbrief op <<Email address>> omdat u hebt aangegeven geïnteresseerd te zijn in Spark. Uw gegevens kunt u hier aanpassen. Wilt u de Spark UPDATE niet meer ontvangen dan kunt u zich afmelden.

Vragen of opmerkingen? update@sparkdesign.nl of +31 (0)10 24 45 777
 
Copyright © 2017 Spark design & innovation, All rights reserved.
 
Email Marketing Powered by Mailchimp