Copy

24.mars 2020: Siste nytt fra Digin, en av Norges største IT-klynger, som består av rundt 95 medlemsbedrifter på Sørlandet.

Mange små og mellomstore bedrifter lurer på muligheter for støttemidler i en vanskelig tid

Med et vesentlig lavere aktivitetsnivå vi ikke kan forutsi konsekvensene av preges samfunnet og næringslivet i stor grad av usikkerhet og oversiktlighet. 

Som tilsvar har regjeringen blant annet lagt på bordet en krisepakke som skal hjelpe bedrifter i krise med likviditet, og nye tiltak besluttes fortløpende i tråd med utviklingen. Men hvordan treffer dette deg og dine utfordringer?

Innovasjon Norge og DNB inviterer til webinar torsdag 26. mars, kl. 10:00-11:00 og gir en innføring i finansielle virkemidler og ordninger som er tilgjengelig for SMB markedet i dagens situasjon.

Foredragsholdere:
Kari Holmefjord Vervik, Direktør ved Innovasjon Norge Rogaland
Terje Roalsvig Fanebust, Regionbanksjef ved DNB SørVest

Les mer og bli med på webinar 26. mars!

Virkemidler for å møte næringslivets utfordringer 

I følge en fersk medlemsundersøkelse NHO offentliggjorde fredag frykter nesten hver tredje bedrift at de vil få problemer med å betale regninger i den nærmeste fremtid. Over halvparten av NHO-bedriftene på Sørlandet oppgir også at de allerede har gjennomført permitteringer på grunn av korona-krisen.

Her er en oversikt over aktuelle linker, både i Agder og nasjonalt der det jobbes med ulike tiltak for bedrifter:

Agder Fylkeskommune:
https://agderfk.no/vare-tjenester/naring-forskning-og-utvikling/sok-stotte/tilskudd-til-bedriftsintern-opplaring/

NHO:
https://www.nho.no/regionkontor/nho-agder/artikkelarkiv/viktig-a-koordinere-innsatsen-for-naringslivet-pa-agder/

Forskningsrådet:
https://www.forskningsradet.no/nyheter/2020/forskningsradet-tar-grep-for-a-hjelpe-naringslivet-under-koronakrisen/?utm_campaign=23-03-2020&utm_medium=email&utm_source=apsis

Innovasjon Norge:
https://www.innovasjonnorge.no/no/om/nyheter/2020/tiltakspakke/

NAV har opprettet en egen «chatte-kanal» hvor du kan stille spørsmål: https://arbeidsgiver.nav.no/kontakt-oss/

Dersom du vet om flere som utarbeider tiltak i disse tider, som bør formidles til våre medlemmer - ta gjerne kontakt med oss: jeanette@digin.no

Digitalkonferansen utsatt 

Digitalkonferansen som skulle holdes 26. mars på Hotel Caledonien er avlyst på grunn av Corona-viruset, men vi planlegger nå muligheten for å holde konferansen på høsten. Vi håper på at vi i størst mulig grad kan videreføre det planalget programmet som skulle vært 26. mars. Se det planlagte programmet her. 

Vi kommer tilbake med ny dato så snart som mulig!

Hvordan kan Digin bistå sine medlemsbedrifter under Corona-krisen?

Vi bistår gjerne med å være et kontaktpunktpunkt, (merk; digitalt i disse tider) for alle medlemsbedriftene våre, og kan gjennom samarbeid og deling bidra til verdiskapning på tvers av aktører i næringsliv, offentlig sektor og akademia.

Har du en aktuell nyhetssak som du ønsker publisert på våre nettsider, trenger du tips til hvilke aktører som kan være en god samarbeidspartner i et prosjekt eller ønsker du å markedsføre et webinar etc. så kan vi gjerne bistå med dette. 

Vi setter stor pris på tips om innovasjoner som skapes i forbindelse med Corona-viruset, som f.eks. teknologiske hjelpemidler. Kanskje vi kan hjelpe dere med verdifulle koblinger i vårt nettverk?
Ta kontakt med oss i dag
Informasjon fra Digin: Det er fremkommet endringer i vår administrasjon den siste tiden. Les mer her.
Facebook
LinkedIn
Website
2020 Digin


Meld deg av nyhetsbrevet 

Email Marketing Powered by Mailchimp