Copy

23. mars 2021: Siste nytt fra Digin, en av Norges største IT-klynger, som består av rundt 95 medlemsbedrifter på Sørlandet.

Ønsker du lærling eller en student på utplassering?

Studentene på Vg3 Dataelektronikerfaget på Kvadraturen skolesenter ser seg om etter nye og flere bedrifter å velge mellom til utplassering og lærlingtid. 

– Dette er studenter med bred kompetanse innen elektronikk, data, programmering, nettverk, servere og mye mer, sier faglærer, Jens Are Bastiansen.

I løpet av Vg3 skal studentene utplasseres i en bedrift to ganger (2 uker høst og vår), og når skoleåret er omme venter lærlingtilværelsen. 

Ønsker du en ekstra ressurs? Finn ut mer her!

Invitasjon til deltakelse i kurspilot:
Introduksjon til Software engineering

Nå er kurset Introduksjon til Software engineering klar for pilotering, med 10 plasser for deltakere fra partnernes medlemsbedrifter. Kurset starter opp 12. april.

Programmet er en del av samarbeidet mellom Digin, NCE iKuben, Eyde Cluster, GCE NODE, Sinpro, MIL og UiA med støtte fra Kompetanse Norge. 

Dette er en ypperlig mulighet for å lære mer om:

  • grunnleggende kunnskap om utviklingsprosesser innen softwareutvikling
  • hvordan man uttrykker og forstår software gjennom abstraherte modellerer, spesielt ved bruk av UML
  • å avgjøre hvilken utviklingsprosess som bør benyttes for et gitt softwareprosjekt
  • å uttrykke og forstå software gjennom modeller og kunne bidra i hele syklusen i et softwareprosjekt.
Er du interessert i å delta?
Les mer her.

Sørlandets Europakontor inviterer:

Ny EU-politikk skal implementeres i den nye programperioden fra 2021 – 2027, og norske aktører kan ta del i kompetanseutvekslingen og samskapingen frem mot 2030. Webinarserien EU 2021-2027 på 3 dager går av stabelen 13.-15. april 2021, og gir en tematisk oversikt over mulighetene, nyttige erfaringer og informasjon om hvordan din organisasjon og kommune kan ta del.

Kobbernettet legges ned
– Hva betyr det for din bedrift?

Det er varslet at kobbernettet skal legges ned innen 2023, ikke alle feil vil bli rettet og sentralene blir koblet ned fortløpende. Dette føre til at mange bedrifter kan risikere å miste tilgangen til internett før utgangen av 2023.

Les mer her om hva Digin-medlem Bitpro har å si om hva dette betyr for din bedrift, og hvilke alternativer som er tilgjengelig.

Årsmøte i Digin ble avholdt via Zoom 18. mars

Det var godt oppmøte da årsmøte ble gjennomført digitalt forrige torsdag. Vi håper likevel at vi neste år kan møtes til middag og foredrag i et lokale i forbindelse med årsmøte!
 
På årsmøte fikk vi en veldig fin introduksjon fra ny daglig leder; Cathrine Stien som fortalte hva hun gleder seg til når hun tiltrer i stillingen. I tillegg fikk vi gitt en stor takk til Tone Birkenes som nå har gått av som styreleder i Digin. 
 
Styret skal konstituere seg på neste styremøte i begynnelsen av april.
 
Etter årsmøte fikk vi høre presentasjon fra Morten Goodwin om det spennende prosjektet AI:HUB i tillegg til et veldig interessant innblikk i reisen til teknologiselskapet Semine, fremført av Lene Diesen.
 
Vi takker alle medlemsbedriftene som deltok på årsmøtet og dere som presenterte. Vel møtt neste år.

Facebook
LinkedIn
Website
2021 Digin


Meld deg av nyhetsbrevet 

Email Marketing Powered by Mailchimp