Copy
Naturpark Lillebælt nyhedsbrev Juni 2015
View this email in your browser

Tak for inputs til Naturpark Lillebælt

Fra den 18. juni til den 18. august 2015 kunne alle komme med ideer og forslag til kommuneplantillægget for Naturpark Lillebælt. Der var heldigvis en del, der fulgte opfordringen, og blandt andet kom med en række gode konkrete ideer til lokal udvikling. Naturpark Lillebælt samler op på bidragene og udvælger herefter en række ideer, som skal videreudvikles i tæt dialog med borgere, erhverv og foreninger. 

En række lodsejere har udtrykt bekymring for, om der kommer restriktioner som følge af udpegningen af Naturparken. Det er ikke tilfældet, og Naturparken vil i den kommende tid kontakte lodsejerne og uddybe ideen bag Naturparken, som bygger på lokale, frivillige aftaler og projekter.
Du kan læse mere om opfordringen til at komme med ideer og forslag til kommuneplantillægget og baggrunden bag opfordringen her

Naturpark Lillebælt på facebook

Det første delmål om 1.000 likes er ikke nået endnu, og derfor opfordres alle til at gå ind og like vores side. Målet er selvfølgelig ikke ”likes” i sig selv, men derimod at få mange følgere, så vi kan få udbredt kendskabet til Naturparken. 
Lige nu er der mange skønne fotos og videoer af marsvin og sæler i Lillebælt på vores facebookside. Tjek dem ud - og giv os et ”like”, når du alligevel er inde på siden… og få dine venner til at gøre det samme.. 
Naturpark Vesterhavet har 1.063 likes - det kan vi gøre meget bedre!

https://www.facebook.com/naturparklillebaelt
 

Nyd efterårsferien i Naturpark Lillebælt

Efterårsferien venter lige rundt om hjørnet! Få inspiration til spændende og sjove oplevelser ved Lillebælt her

Du kan opleve marsvinet, hvis du tager på hvalsafari i Lillebælt - og blive klogere på den lille hval på marsvineudstillingen i Henner Friisers hus i Middelfart:
http://lillebaelt-waters.dk/da/hvalsafari

http://www.middelfart-museum.dk/henner-friisers-hus

Læg også gerne vejen forbi det nye naturcenter ved Østerstrand, Fredericia:
http://www.naturparklillebaelt.dk/nyt-naturcenter-paa-oesterstrand-fredericia/
 

Naturpark Lillebælt får unge naturparkguider  

Elever fra tre skoler i Kolding Kommune fik 1. oktober en særlig fornem titel, da borgmester Jørn Pedersen udnævnte dem til ”Unge Naturparkguider”. Eleverne fra Vonsild Skole, Christiansfeld Skole og Lyshøjskolen har arbejdet med projekter, der skal give større lokalt kendskab til naturparken. Læs mere her.
 

Naturpark Lillebælt får grejbank til vandoplevelser ved Skærbæk

Friluftsrådet har bevilliget 160.000 kr. til en grejbank med Stand Up Paddle Boards inklusiv fuldt udstyr, følgebåd og trailer. Grejbanken skal være klar i foråret 2016. ”Grejbanken er et fantastisk eksempel på, hvad vi kan opnå, når kommunen og frivillige lægger deres kræfter sammen. Det skaber nogle helt nye muligheder, og jeg er sikker på, at grejbanken vil være et stort plus både for skolerne og Skærbæk Bådeklub - og ikke mindst alle de børn og unge, der får lov at bruge udstyret”, udtaler Susanne Eilersen, der er formand for Børne- og Uddannelsesudvalget. Læs mere her.

Foto: Henrik B. Andersen
 

Ny bynær sø ved Kolding

I øjeblikket arbejdes der på at etablere en ny bynær sø i Apotekerengen mellem Nr. Bjertvej og Lyshøj Allé i Kolding. Det nye vådområde skal bidrage til, at der ledes færre næringsstoffer ud i Kolding Fjord og Lillebælt, og samtidig får beboerne i området et nyt og spændende rekreativt område. Læs mere her.
 

Nu kan du NEMT leje våddragtsæt til snorkling

Har du lyst til selv at hoppe i våddragt og snorkeludstyr for at opleve livet under overfladen? Nu er det blevet nemmere end nogensinde før! Du kan nemlig leje udstyr gennem Visit Middelfart hos Fænø Park. Læs mere her
 

Naturpark Lillebælt var på Naturens dag 13. september

På naturens dag d. 13. september var der gang i hele Naturpark Lillebælt - blandt andet ved Houens Odde og Skærbæk. I Middelfart havde Naturpark Lillebælt i samarbejde med dykkerklubben Marsvinet, Lillebælt Fritidsfiskerforening, FDF og Strib Fisk arrangeret en fantastisk aktivitet på Sildemarken ved Dykkerklubben. Tilberedning af fisk og popcorn over bål, klap en fisk eller fang en krabbe i rørebassinet var de store hit.
Du kan læse mere om de mange aktiviteter her.
 
Copyright © 2015 Naturpark Lillebælt, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp