Copy
logo
nieuws/
  juni/
2015/

Campagnebeeld/

We hadden al een tipje van de sluier opgelicht van het nieuwe campagnebeeld op Instagram, maar nu presenteren we met trots het campagnebeeld voor de 18e editie van Festival de Nederlandse Dansdagen. Grafisch ontwerper Esther Noyons en fotograaf Annaleen Louwes doken, net als vorig jaar met voormalig danseres van Introdans Carola van Rijn de studio in. Het leverde wederom een verrassend en spannend campagnebeeld op. Een campagnebeeld dat je uitnodigt goed te kijken. Kijk hier.

Nu nog even wachten op het volledige festivalprogramma.
Op 9 juli is het zover en start ook direct de kaartverkoop voor het festival. Tot die tijd is er natuurlijk nog volop ander dansnieuws, zoals je kunt lezen in deze nieuwsbrief.

 

Distinguished Dreams #2/

Tot onze grote vreugde krijgt Distinguished Dreams in 2015 een vervolg, dit keer in samenwerking met Opera Zuid. Drie klassiek geschoolde zangers en drie jonge choreografen gaan in duo’s aan de slag met het ontwikkelen van in totaal zes korte werken. Choreograaf Kalpana Raghuraman gaat samenwerken met Ruben Plantinga, Amos Ben-Tal en Sam Eggenhuizen vormen het tweede duo en Dario Tortorelli gaat samen met Veerle Sanders aan de slag. Op 21 juni ontmoeten deze getalenteerde choreografen en zangers elkaar en krijgen zij een workshop van Miranda van Kralingen (Opera Zuid) en Peggy Olislaegers (Nederlandse Dansdagen).
 
 

Festivalteam is compleet/

Het vaste Dansdagenteam wordt voor het festival altijd uitgebreid met stagiaires en freelancers om de grote klus te klaren. Vorige week is onze nieuwe marketing- en publiciteitsmedewerker Sharon den Breems begonnen. Zij gaat jullie onder andere via sociale media op de hoogte houden van al het dansnieuws in Nederland én natuurlijk het laatste festivalnieuws. Ook wordt het vaste team tot en met het festival versterkt door drie superstagiairs: Semra, Merel en Anouk.
 
 

Festival app in ontwikkeling/

Op dit moment zijn we achter de schermen druk bezig met het ontwikkelen van de nieuwe Dansdagen app. Net als vorig jaar kun je straks de hele programmering van het festival via de app raadplegen. Maar ook met andere festivalbezoekers chatten en bijvoorbeeld voorstellingen tippen. Daarnaast is de app er dit jaar ook om je meer van de stad te laten ontdekken. Maastricht barst van de prachtige winkels (is bovendien net uitgeroepen tot beste winkelstad van Nederland!) en leuke restaurants. Een aantal Maastrichtse ondernemers wil jou de stad laten ontdekken. Onder meer Milan PalmaLB Lena BerensMagnolia Thrift Store en Traders Pop/Muchacha's ontwikkelen samen met ons de app naar een interactieve tool die je verblijf in Maastricht nog leuker maakt. Vanaf 9 juli is de app gratis te downloaden.

 

NDD heeft het EFFE Label/

De Nederlandse Dansdagen heeft het EFFE Label! Het label waardeert de kwaliteit van festivals die een sterke band met de kunsten, de samenleving en Europa hebben. Het is geïnitieerd door the European Festivals Association, een nieuw internationaal festival platform dat verschillende festivals met elkaar verbindt. Kortom de kwaliteit van ons festival wordt Europees erkend en wij zijn trots!

 

Volop dans in de zomer/

Ook in de zomermaanden is er natuurlijk volop dans te bewonderen in Nederland. Tot en met 23 juni kun je nog genieten van het veelzijdige programma van Holland Festival, met onder andere Cool Britannia van Het Nationale Ballet en Extremalism van Ballet National de Marseille & ICKamsterdam. Tegelijkertijd vindt op Terschelling Oerol plaats. Van 12 t/m 21 juni kun je je overal op het waddeneiland, in de duinen, op het strand, in bossen, op dijken, in schuren en op straat laten trakteren op dans, theater, straattheater, beeldende kunst en muziek.

Wil je het jongste dans- en choreografietalent spotten dan is van 19 t/m 26 juni het IT’s Festival Amsterdam de aangewezen plek. En ook in de maand juli is er genoeg te doen. Van 1 t/m 11 juli zijn er tijdens het zomerse festival Julidans in Amsterdam prachtige voorstellingen te zien van onder meer Nicole Beutler, Liat Waysbort en Itamar Serussi Sharar.

 
 

in deze editie/

Campagnebeeld/

Distinguished Dreams #2/

Festivalteam compleet/

Festival app in ontwikkeling/

NDD heeft EFFE Label/

Volop dans in de zomer/
 

premières/

12 juni/
Korzo producties & NDT2
Up & Coming Choreographers
 
12 juni/
ICK Amsterdam
Extremalism 
 
12 juni/
Jens van Daele    
Over Onze Vader
 
14 juni/
FashionClash, Project Sally Maastricht & Mieke Kockelkorn  
Tabula Rasa
 
17 juni/
Het Nationale Ballet 
Cool Britannia 
 
25 juni/
26 juni/
Internationaal Danstheater
Boma
 

hoofdpartners/

fotocredits/
Grafisch ontwerp: Esther Noyons, Foto Annaleen Louwes/Campagnebeeld 
Jochem Jurgens/Distinguished Dreams #2
EFFE/EFFE Label

 

Bekijk voor meer informatie onze website/ www.nederlandsedansdagen.nl
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?/ u kunt zich hier uitschrijven.

Wilt u uw gegevens wijzigen?/ mail naar info@nederlandsedansdagen.nl