Copy
Beste <<voornaam>>,
Kom je op donderdag 3 april 16:30 naar het Compagnietheater? Er is weer een bijeenkomst van het Stadsdorp Nieuwmarkt. Met interviews, cultureel intermezzo, special over ZORG, de DAM (Diensten en Activiteiten Markt) en voor- en napraat aan de bar. 
Noteer ook de bijeenkomst erna: 20 mei in Splendor.
(2 artikelen in de nieuwsbrief spelen 18 en 19 maart)

Blijven afbeeldingen achterwege? Klik bovenaan deze mail op afbeeldingen weergeven.  
Groter op je beeldscherm? Niet goed leesbaar?
Klik op webversie.

Nieuwsbrief Stadsdorp Nieuwmarkt    2014-03
Uitnodiging


voor de bijeenkomst van het Stadsdorp Nieuwmarkt

 


donderdag 3 april 16.30 uur
Compagnietheater

Kloveniersburgwal 50

In deze Nieuwsbrief


Stadsdorpbijeenkomst 3 april

Compagnietheater 16:30 uur, hoofdthema: Zorg lees verder

 

Stadsdorpbijeenkomst 20 februari goed bezocht

in De Boomsspijker lees verder

 

Vakliedenlijst geopend op website

Geef vaklieden en klussers op die voor je hebben gewerkt en die goed en betrouwbaar zijn lees verder

 

SPLENDONDERDAG - Buurtconcert

donderdag 20 maart 11:00 uur lees verder

 

Splendorclub in Stadsdorp Nieuwmarkt?

Een groeiend aantal stadsdorpers is Splendorlid lees verder

 

De Museumclub

Na bezoek aan Rijks- en Amsterdam Museum volgt Brancusi/Rosso/Man Ray in Rotterdam lees verder

 

Kunst in de Metro

Bewonersraad geïnformeerd  over herstel lees verder

 

Dam-, Oude Doelen- en Hoog-straten: Verbindende Winkelstraten

Visie-presentatie dinsdag 18 maart 18:00u
Kleine Zaal Zuiderkerk lees verder

 

Woensdag 19 maart...

weet wat je kiest lees verder

 

Dinerclub in groen-wit-rood

naar Italiaanse vlag of kleuren van het gerecht lees verder

 

Flashmob Stadsdorp Nieuwmarkt

uitgevoerd op de Dam lees verder

 

Diensten en Activiteiten Markt
op website verbeterd

Voortaan kun je je vraag of aanbod voor een dienst (of voor een activiteit of "club") ook op de website opgeven.

lees verder

Stadsdorpbijeenkomst 3 april

Compagnietheater 16:30 uur
Naast de gebruikelijke thema's, intermezzo, clubjes en de DAM, dit keer als hoofdthema ZORG


Op de stadsdorpbijeenkomst van 3 april gaat het gesprek over het 'grote thema' zorg. Een groot thema, omdat het te maken heeft met de kwaliteit van leven als je zorg nodig hebt. En omdat het op dit moment ondoorzichtig is welke zorg je waarvoor kunt krijgen en hoeveel je daarvoor betaalt, en welke keuzes je kunt maken. Daar komt bij dat de zorg zo sterk in ontwikkeling is dat niemand weet waar we, over pakweg vijf jaar, uitkomen. Veel partijen, overheid, zorgverzekeraars, zorgorganisaties en gemeenten, zijn bezig een zorgstelsel te organiseren dat betaalbaar blijft. Patiënten- en cliëntenorganisaties vrezen dat dit gepaard gaat met kwaliteitsverlies, ook omdat de wijziging van het zorgstelsel gepaard gaat met bezuinigingen. 
Het stadsdorp is onder andere opgericht om zelf de regie te kunnen blijven voeren over je leven in de Nieuwmarktbuurt, vooral als je in een situatie komt waarin je zorg nodig hebt. Het stadsdorp bouwt daarom aan 'modern nabuurschap' waarin het verlenen van eenvoudige diensten aan elkaar vanzelfsprekend is. Wat precies de omschrijving is van 'eenvoudige diensten' is onderwerp van discussie en vooral van uitprobeersels. Stadsdorpers nemen de tijd en de vrijheid te experimenteren om te ervaren welke diensten ze voor een buurtgenoot willen uitvoeren en van een buurtgenoot willen vragen. De grenzen daarvan kunnen bewegen, in tijd en per persoon.
Het moment is daar om met elkaar de discussie aan te gaan over 'zorg in eigen hand'. Stapsgewijs en in dialoog verkennen wat je zelf zou willen als je zorg nodig hebt en wat je zelf zou kunnen bieden aan een ander. We weten dat elkaar kennen of vertrouwdheid voelen voor velen een voorwaarde is om zorgdiensten te kunnen uitwisselen. Daarom zijn de grote bijeenkomsten en de clubjes van het stadsdorp belangrijk; we doorbreken de anonimiteit en leren elkaar beter kennen.
Een van die clubjes van ons stadsdorp is onder aanvoering van Iris van der Reijden begonnen met die verkenning van het thema zorg. Deze Zorg-brainstormclub heeft in drie bijeenkomsten essentiële dilemma's, keuzemogelijkheden en vragen over 'zorg in eigen hand' verzameld. Op 3 april leggen zij hun bevindingen aan het stadsdorp voor. In tafelgesprekken wordt de eerste stap gedaan (er komen er meer) om te onderzoeken voor welke vragen je komt te staan als je zorg nodig hebt, welke betaalbare oplossingen voorhanden zijn en vooral hoe stadsdorpers in samenwerking de regie over zorg zoveel mogelijk in eigen hand kunnen nemen. 
Jullie deelname aan deze gesprekken wordt zeer op prijs gesteld. 

 terug naar overzicht 

Stadsdorpbijeenkomst 20 februari in De Boomsspijker goed bezocht  


Met nieuws van bevriende organisaties,
poëzie van Til Schaap - mild en actueel -
een spontane, swingende Flashmob en
nieuwe clubs in Stadsdorp Nieuwmarkt


"Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder". Arjan Uittenbogaard vertelde onder dit motto over de buurtbewegingen, -cursussen en -verenigingen die IJsterk steunt. 
Hans van Os sprak over een van de actiepunten van de Bewonersraad Nieuwmarkt en Groot Waterloo: het streven om de kunstwerken in de metrostations ongeschonden te behouden. Een actie die sinds 2012 loopt en binnenkort zijn definitieve resultaat zal oogsten. 
Met vertederende beelden stal Sofie Brouwer de harten voor haar organisatie Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier, OOPOEH. Uit het publiek trad een enthousiaste deelnemer naar voren. Zij had dierbare ervaringen met het uitlenen van haar hondje. Het had geleid tot een goede band met de vaste oppasOma of -Opa.
Tijdens het intermezzo prikkelde Til Schaap de geest met haar milde, met actuele thema’s doorregen gedichten.

Boven: Arjan Uittenboogaard, Hans van Os en Sofie Brouwer (en OOPOEH-aanwezige) met interviewers Marijke Braams en Jim Klinkhamer. Onder: Iris van de Reijden en Til Schaap

 

Ineens was daar muziek en stonden stadsdorpers een voor een op van hun plaats. Ze bewogen in het ritme van de muziek en voerden in het gangpad en voor de stoelenrijen een repeterend dansje uit. Het was de juist opgerichte Flashmobclub. De aanwezigen grijnsden breed. Het leverde een verdubbeling op van het aantal leden voor deze nieuwe club.
Belangstelling >> Flashmobclub
Iris van der Reijden kondigde de oprichting aan van een van de belangrijkste denktanks van ons stadsdorp: de Zorg-brainstormclub. Uitgangspunt: een grondig onderzoek naar de eigen behoeften en ervaringen rond het grensgebied van de zorg die je zelf kunt organiseren en de zorg die noodzakelijkerwijs professioneel moet worden uitgevoerd.
Sjoerd Munnik trad naar voren met de oprichting van de Schetsclub om samen te tekenen of schilderen in de buurt. Snel en globaal schetsen, of uitgebreid en preciezer, om anders te gaan kijken naar de dingen om je heen. Direct al meldde zich een deelnemer die met een soortgelijk plan rondliep. 
Belangstelling >> Schetsclub
Na het programma werd de DAM, de Diensten en Activiteiten Markt, druk bezocht; die ging geleidelijk over in de sfeer van een geanimeerd café. 
Met dank aan De Boomsspijker! 

 terug naar overzicht 

spontaan optreden van de Flashmabclub

Vakliedenlijst geopend op de website van Stadsdorp Nieuwmarkt

Heb je ervaring met vaklieden die goed en betrouwbaar zijn? Mede-stadsdorpers willen dat graag weten!


In de rubriek Vaklieden en klussers, aanbevolen door stadsdorpers op de website kun je kennisnemen van vaklieden en dienstverleners die door anderen uit het Stadsdorp Nieuwmarkt zijn ervaren als vakkundig, goed en betrouwbaar.
Het gaat om eigen ervaringen. De betreffende professionals moeten dus eenmaal (en bij voorkeur vaker) werk voor deze stadsdorpers hebben uitgevoerd en daarbij correct en goed hebben gehandeld, in zowel het offertestadium, als bij de uitvoering en bij de facturering. 
Op de lijst kunnen alle mogelijke dienstverleners, ambachtslieden en professionals opgenomen worden. Denk bijvoorbeeld aan:
timmerman, behanger, elektriciën, loodgieter, schilder, stukadoor, tegelzetter, meubelmaker.
Maar ook:
oppas, schoonmaak, pedicure, kapper, administratiekantoor, advocaat, computertechniek, hondenuitlaatservice, huiswerkbegeleiding/bijles, muziekles, loopbaanbegeleiding, therapie, massage, thuishulp, verpleegkundige, verzorgende, etc…
Wil je een vakman/-vrouw of klusser aanbevelen, ga naar de voorwaarden.
Daarna kun je je aanbeveling opgeven door invulling van het formulier.

Er zijn bij het schrijven van deze nieuwsbrief nog geen vaklieden ingezonden.

 terug naar overzicht 

archieffoto bijeenkomst Stadsdorp Nieuwmarkt in Splendor 16 januari - quintet Johan van Iersel

SPLENDONDERDAG - Buurtconcert

donderdag 20 maart 11:00 uur


Eén keer per maand, op donderdagochtend is het Splendorgebouw open voor iedereen uit de buurt om te genieten van het Buurtconcert. Dit is een laagdrempelig concert voor 5 euro, inclusief een kopje koffie.
Splendor musici maken niet alleen muziek, maar zijn die dag ook gastheer, geven een rondleiding door het gebouw en voorzien het publiek van achtergrondinformatie.
Het concert is voor iedereen die op donderdagochtend om wat voor reden dan ook niet bezet is en een sociale en muzikale ervaring rijker wil worden. 
Eenheidsprijs incl. een kopje koffie. Dus in voorverkoop, aan de deur, voor leden en voor studenten: € 5.00
Tickets

 

(Goed om te weten: op 20 mei in de late middag heeft het Stadsdorp Nieuwmarkt weer een grote bijeenkomst in Splendor)
 

Radio Splendor

Amsterdam FM: 106.8 FM of kabel 103.3


Elke eerste dinsdag van de maand 15:00-16:00 live vanuit de Centrale Bibliotheek op het Oosterdokseiland is er Radio Splendor. Met het laatste Splendor-nieuws, de concertagenda, interviews, de prijsvraag en natuurlijk veel muziek. Elke maand met een andere Splendor-presentator.

Een uitzending gemist?
Ga naar: Splendor uitzending gemist

        terug naar overzicht 

 


 Ludwig Blaaskwintet speelt delen uit Bagatelles voor blaaskwintet van Györgi Ligeti tijdens de opening van Splendor in Amsterdam.

(klik op de foto voor de YouTube video )

Splendorclub in Stadsdorp Nieuwmarkt?


Een groeiend aantal stadsdorpers is Splendorlid.
Voor 100 euro kun je vijftig Splendor-donateurconcerten per jaar bezoeken en krijg je korting op alle andere Splendorconcerten.
Enkele stadsdorpers hebben aangegeven dat ze zich bij een Splendorclub zouden willen aansluiten.
Net als bij de Eyeclub is er een trekker die het initiatief neemt om een (donateuren)concert te bezoeken. Die mailt de datum en het programma naar de anderen van de Splendorclub. Wie kan en wil haakt aan. Er is nu nog geen trekker. Veel werk is het overigens niet. Als trekker hoef je alleen het bericht met de datum rond te zenden (als je dat lastig vindt kun je ook een ander lid voor dat werkje vragen, dan hoef je maar één persoon te schrijven of te bellen).
Heb je belangstelling voor deelname >> Splendorclub. (Geef ook aan als je de trekker zou willen zijn.)

        terug naar overzicht 

Rijksmuseum Twintigste Eeuw - foto's: website NRC / Olivier Middendorp

De Museumclub

Na bezoek aan Rijks- en Amsterdam Museum volgtBrancusi/Rosso/Man Ray in Rotterdam


De Museumclub van het stadsdorp is een succes. De datum om naar het Rijksmuseum te gaan was ongelukkig gekozen: een dag in de krokusvakantie. Maar de groep nam de traagheid van de massa bij de toegang voor lief. Verderop in het museum kwam er lucht en was er tijd voor bestudering van de kunstwerken en objecten. Het Rijksmuseum is zo uitgestrekt dat je niet alles of zelfs maar een kwart van de collectie ineens kunt bekijken. Eén afdeling per keer is een beter uitgangspunt. Dat werden de zalen van de twintigste eeuw. Janneke Graamans, initiatiefnemer van de Museumclub en oud-galeriehouder, was redelijk bekend met een deel van het geëxposeerde werk en kon zo de groep wat achtergrondinformatie geven.
De Museumclub bezocht ook de tentoonstelling Fong Leng Fashion & Art in het Amsterdam Museum. Deze duurt nog tot 16 maart. Janneke, die ook initiatiefnemer is van de Naaiclub van het stadsdorp: “Ik word als ik Fong Lengs werk zie enorm nieuwsgierig hoe ze bepaalde vormen erin gekregen heeft.” 

Fong Leng Fashion & Art (tot 16 maart 2014) - foto's: website Amsterdam museum


Niet alleen de initiatiefnemer van de Museumclub, ook elk ander lid kan een bezoek aan een museum of tentoonstelling organiseren. Dat is bij voorbeeld het geval bij het eerstvolgende plan: een bezoek aan Brancusi, Rosso, Man Ray - Framing Sculpture in Museum Boijmans van Beuningen, Rotterdam, t/m 11 mei.

Fong Leng Fashion & Art (tot 16 maart 2014) - foto's: website Amsterdam museum


De Museumclub staat nog open voor nieuwe deelnemers.
Belangstelling >> Museumclub

 terug naar overzicht 

Kunst in de Metro

Bewonersraad geïnformeerd  over herstel 


In 2012 begon de actie van de Bewonersraad tegen de lompe beschadigingen en verwijderingen van kunst in de ondergrondse stations van de Oostlijn. Voor technisch noodzakelijke ingrepen werden de kunstwerken lukraak doorbroken, gedeeltelijk weggehaald of afgedekt. Reclames werden vlak naast de kunstwerken aangebracht, graffiti op de kunstwerken werd verwijderd door het oppervlak zwart over te schilderen. Verantwoordelijk voor deze aantastingen was de  Dienst IVV (Infrastructuur, Verkeer en Vervoer). Het tij is gekeerd sinds de Dienst Metro (o.a.  verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Noord-Zuidlijn) het beheer en de voorbereiding van de renovatie van de Oostlijn heeft overgenomen. De kunstwerken zijn zorgvuldig geïnventariseerd en gedocumenteerd door Yteke Spoelstra en Frans van Burkom. 
Op de bewonersvergadering van 13 maart presenteerde de Dienst Metro het plan om alle kunst in de ondergrondse metrostations weer zoveel mogelijk te herstellen. Ook zullen de reclameborden op de wanden naast de kunstwerken worden weggehaald. Het plan is met tevredenheid ontvangen. In 2016 moet het herstel voltooid zijn.
Zie ook Cultuurhistorische Waardestellingen Kunst in de Metrostations Wibautstraat, Waterlooplein en Nieuwmarkt. Dit rapport geeft treffend aan hoe essentiële elementen van de kunstwerken zijn verdwenen. Zoals bij het werk De Slopersbal van Jan Sierhuis (1928). Rechts hieronder de originele foto die gebruikt is voor zijn kunstwerk in station Nieuwmarkt, links de in het station gemonteerde foto met het vlak van zwarte verf op de foto waarmee graffiti is weggewerkt. Erboven, de slopersbal op het moment dat hij een muur doet bezwijken.

De Slopersbal, station Nieuwmarkt, Jan Sierhuis (1928), aangetast door een zwartgeverfd vlak


De bijeenkomsten van de Bewonersraad Nieuwmarkt en Groot Waterloo vinden plaats op de 3e donderdag van de maand om 20 u in De Boomsspijker. Data:
10 april, 12 juni, 11 september, 9 oktober, 13 november 2014.

terug naar overzicht

Dam-, Oude Doelen- en Hoogstraten: Verbindende Winkelstraten

Visie neergelegd in brochure van Project 1012

Presentatie dinsdag 18 maart 18:00u, Kleine Zaal Zuiderkerk


De Damstraat, Oude Doelenstraat, Oude en Nieuwe Hoogstraat zijn de verbindende straten tussen de Dam en de route naar de oostelijke binnenstad. Van oudsher zijn het aantrekkelijke winkelstraten, gemengd met horeca. De diversiteit en de kwaliteit van ondernemingen in deze buurt verbeteren gestaag. Door aanpassingen in de openbare ruimte wordt ook de verblijfskwaliteit verbeterd. 
Over deze verbeteringen en aanpassingen is een brochure opgesteld door de Gemeente samen met bewoners, ondernemers en investeerders.
Dinsdag 18 maart zal de directeur van Project 1012, Pierre van Rossum, de eerste brochure aanbieden aan Dick Eberhard, ondernemer in deze buurt en bestuursvoorzitter van de BIZ van Dam tot Stopera.
Adres Zuiderkerk: Zuiderkerkhof 72 te Amsterdam.

                       terug naar overzicht 

Nieuwe Hoogstraat (links) en Oude Doelenstraat-Damstraat (rechts), gezien richting Dam

Woensdag 19 maart: weet wat je kiest


De StemWijzer test je politieke voorkeur aan de hand van stellingen en uitspraken uit de verkiezingsprogramma's van de politieke partijen die aan de verkiezingen meedoen voor Amsterdam en Stadsdeel Centrum. 
Ga eenvoudig door de vijftien stellingen en kies voor elke stelling eens of oneens of geen van beide. De uitkomst zet de partijen voor je op een rijtje die het dichtst staan bij je mening over de vijftien stellingen. Dat wijkt nogal eens af van “de politieke familie” waarvan je de beginselen of de politici in het algemeen goed vindt. Of waar je om andere redenen van tevoren dacht op te gaan stemmen. Steeds weer blijkt dat we in het uitbrengen van onze stem een mix maken van rationele keuzes, "familie"-gevoel en strategische overwegingen (zij moeten nu vooral tegenwicht bieden tegen hen). Of de uitkomst van je StemWijzer-invulling nu doorslaggevend voor je is of niet, het is op zijn minst interessant om je visie op actuele kwesties in Stadsdeel Centrum aan te scherpen en de StemWijzer even door te lopen.
Ga naar Stemwijzer.

                                                                     terug naar overzicht 

Klik op het plaatje en klik na het openen van de website op een van de partij-affiches om naar de site van die partij te gaan 

Dinerclub in groen-wit-rood


Groen-wit-rood was het thema dat de gastheer en –vrouw meegaven aan de gerechtenmakers van de Dinerclub. Het kan opgevat worden als Italiaans (naar de kleuren van de vlag) maar ook als kleuren van het gerecht dat je inbrengt. Op het derde diner van de Dinerclub werden beide interpretaties op tafel gebracht. Een hapje vooraf: witlof, bessen en groene kruiden. Het voorgerecht met groen, witte kaas en rode zalm. De Italiaanse hoofdgerechten. Het dessert van witte parfait, groene munt en rode vruchtensaus. 

Dinerclub februari 2014 – thema groen-wit-rood op de foto’s: hapje, voorgerecht en dessert

In de Dinerclub kan ieder het initiatief nemen een diner te organiseren, eventueel met een thema, en een uitnodiging aan de hele groep zenden. De eerste 8-10 personen die op de aangekondigde datum blijken te kunnen, doen mee. Elke deelnemer neemt een gerecht mee. De initiatiefnemer coördineert de ingebrachte voorstellen, zodat er voor elke gang een gerecht op tafel komt. De smaken kunnen verrassend zijn. 
De Dinerclub heeft geen begrenzing van het aantal leden. Er kunnen namelijk meer 8-10 persoonsdiners tegelijk georganiseerd worden.
Belangstelling >> Dinerclub.                                                           

        terug naar overzicht 

Flashmob Stadsdorp Nieuwmarkt
uitgevoerd op de Dam


De Amsterdam Klezmer Band staat akoestisch, dus zonder microfoon en versterkers, te spelen bij het monument op de Dam. Het is zaterdag 22 februari. Het is koud en miezerig. Een handjevol mensen blijft staan en luistert naar de swingende, melancholische muziek. Bij het nummer Takaj Zhizn begint vooraan in het publiek een vrouw op het ritme van het lied te bewegen. In scherpe slagen steekt ze haar armen uit naar voren, omhoog, in een snelle draai opzij en golvend naar de andere zijde. Een jonge vrouw schuin achter haar neemt de bewegingen over. Synchroon duiken ze naar een diepe hurkzit en komen daar langzaam uit omhoog. Inmiddels doen vijf anderen mee, mannen en vrouwen verspreid door het publiek. Hun aantal groeit. Wie goed kijkt ziet dat ze de bewegingen kennen en ziet ook dat een groepje meiden, waaronder enkele met hoofddoek, de bewegingen proberen mee te doen zonder die te kennen. Dat lukt ze aardig. Anderen pakken hun smartphones en filmen het tiental dansende mensen in het kleine publiek.
Het is het eerste optreden op een openbare plek in de stad van de Flashmobclub van Stadsdorp Nieuwmarkt. De Amsterdam Klezmerband wist van het optreden. Voor de passanten op de Dam was het een verrassing. Een paar dagen eerder danste de Flashmobclub in de bijeenkomst van het stadsdorp in De Boomspijker.
Over een maand zal er weer een verrassingsoptreden zijn op een druk bezochte openbare plek.
Er zijn voor die tijd nog twee repetities: donderdag 10 en 17 april van 17:30 tot 18:30 uur.
Onlangs meldden zich tien nieuwe deelnemers. Hoe meer mensen meedoen hoe verrassender het effect. Nieuwe deelnemers zijn dus welkom. Er is geen danservaring voor nodig. Graag tevoren opgeven met een e-mail naar >> Flashmobclub. Je ontvangt dan bericht over de plaats van de repetities en over tijdstip en plaats van het volgende optreden.

Optreden Flasmobclub op de Dam bij de Amsterdam Klezmer Band op 22 februari

 

        terug naar overzicht 

Diensten en Activiteiten Markt (DAM)
op website verbeterd

Voortaan kun je je vraag of aanbod voor een dienst (of voor een activiteit of "club") niet alleen op de bijeenkomsten opgeven, maar ook direct op de website. 
Bekijk (of gebruik direct) het invulformulier voor vraag/aanbod of een activiteit hier: 
>> invulformulier.
De achtergronden van de Diensten en Activiteiten markt vind je hier: 
>> achtergronden.
Het overzicht van vraag en aanbod en van van clubs vind je hier: 
>> DAMbord - Overzicht vraag en aanbod diensten.
>> DAMbord - Overzicht vraag en aanbod activiteiten (clubs).
 

Ervaring met een DAMmetje?

Als vraag en aanbod op elkaar passen heet dat een DAMmetje.
Heb je zelf een leuke ervaring met een DAMmetje of een foto,
mail die dan naar info@stadsdorpnieuwmarkt.nl.
Geef daarbij aan of je het goed vindt dat die opgenomen wordt in de Nieuwsbrief.

      terug naar overzicht 

Ontwerp logo: Dutch Logo Design, Ton Giesbergen

Stadsdorp voor alle leeftijden

 
Het Stadsdorp is opgericht opdat buurtbewoners bij het ouder worden langer zelfstandig kunnen zijn en de regie over hun eigen leven houden.
Daarom hebben we de DAM (Diensten en Activiteiten Markt) opgericht en, met succes, aangemoedigd dat er activiteiten in groepjes worden georganiseerd.
Zo krijgen we meer met elkaar te maken en zullen ook makkelijker echt wat voor elkaar kunnen betekenen als het nodig is.
Het idee Stadsdorp blijkt niet alleen de actieve senioren aan te spreken, maar buurtgenoten van alle leeftijden. 

De DAM en de clubjes kunnen ook aantrekkelijk zijn voor mensen die nog lang geen senior zijn of zelfs nog uitgesproken jong. We noemen de Eyeclub, de literaire wandeling, de Dinerclub, veel van de in oprichting zijnde clubjes en de grote bijeenkomsten.
Daarom ligt het accent voor meedoen in het Stadsdorp niet alleen op actieve senioren, maar staan we open voor alle buurtgenoten. Modern nabuurschap is leeftijdloos.

De Kartrekkers van Stadsdorp Nieuwmarkt

   terug naar overzicht

Meer informatie over het Stadsdorp Nieuwmarkt
Facebook
Facebook
Website
Website