Copy
Hotei nieuwsbrief Januari 2014
View this email in your browser

Hotei nieuwsbrief Januari 2014

Beste Japanse kunstliefhebbers,
 
De eerste nieuwsbrief volgt op een verblijf van vier weken in Japan. Deze reis was deels vakantie, deels zakelijk, want er moesten nieuwe spullen worden gevonden om de gaten in de voorraad die de PAN heeft geslagen op te vullen. (Klik hier voor een uitgebreider verslag van mijn reis, met ook wat toeristische aantekeningen)

Dat is maar gedeeltelijk gelukt. Het aanbod op het gebied van prenten viel een tikkeltje tegen. Op veilingen waar ik normaal gesproken goede dingen kon vinden was nu nauwelijks aanbod.
Aan de goedkope kant is er een complete serie van 50 Chikanobu prenten (serie Jidai kagami), horizontale en verticale Kogyo’s, een enkele surimono van Shibata Zeshin, het bekende Yoshitoshi tweeluik van Miyamoto Musashi die onderricht in de zwaardkunst krijgt, een prachtig Kunisada tweeluik, een reeks Kunisada’s in het chuban formaat uit de Tokaido serie waarbij hij de achtergronden heeft gestolen van Hiroshige, 11 Osaka chuban prenten van Yoshitaki, een enkele Yoshitoshi maanprent etc.

Aan de dure kant vond ik weinig: twee hele mooie setjes van 12 kleine shunga surimono, een groot portret van Onchi, een prachtige prent van Hiroshige uit de Omi hakkei serie.
Maar gelukkig kon ik wel bijzondere objecten bemachtigen. Deze zijn net vandaag binnen gekomen: lakwerk, theebusjes, ceramiek (waaronder een bizarre parelhoen) bronzen (een prachtige haan van Yasumi in rood brons), heel veel. En een drietal schilderingen:van Tsunetomi, van Gekko en schildpadden van Kishi Renzan.

Alle nieuwe aanwinsten kunt u vanaf vrijdag 7 februari komen bekijken.
Ik bezoek daarvoor nog een veiling in Griekenland, wie weet levert dat nog wat op.
Kuniyoshi tentoonstelling deel 2: tot 9 maart 2014.
Op dit moment is deel twee van de Kuniyoshi tentoonstelling te zien in het Sieboldhuis: landschappen, acteurs, kinder- en kattenprenten, de beroemde ‘Arcimboldo’ koppen en surimono.
De eerste helft trok extreem veel bezoek: op de laatste zondag moesten mensen in de rij wachten om toegelaten te worden tot het museum: de grens van de capaciteit was bereikt.

Deel twee van de tentoonstelling is te zien tot en met 9 maart 2014. Op vrijdag 14 februari a.s. geef ik een rondleiding door de Kuniyoshi tentoonstelling. U kunt zich aanmelden voor deze rondleiding bij het SieboldHuis.

Hartelijke groet,

Chris Uhlenbeck
Share
Tweet
Share
Forward to Friend
Copyright © 2014 Hotei Japanese Prints, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp