Copy
Hotei nieuwsbrief December 2013
View this email in your browser

Hotei nieuwsbrief December 2013

De PAN zit er op.
Het was een enerverende week. Ruim 46.000 bezoekers zijn langs gekomen, ongeveer even veel als vorig jaar.

Voor ons was het hele gebeuren een feest. Het was het beste resultaat ooit behaald, niet alleen qua omzet maar er hebben ook maar liefst 677 bezoekers met een uitnodiging van ons de beurs bezocht.

Het was een enorme verrassing dat ons aangebouwde ‘moderne hok’ zo goed heeft gedraaid. Uiteindelijk is slechts één prent van een hedendaagse kunstenaar onverkocht gebleven.

Drie musea hebben iets verworven, en daarnaast 98 particulieren, waarvan slechts drie buiten Nederland. Het dure Gekko triptiek is van eigenaar gewisseld, de beide varianten van de Hiroshige prent eveneens.
De houtblokken van het 18de eeuwse shunga boekje (zie PAN nieuwsbrief 1) wachten nog op een koper.

Op Youtube staat een filmische impressie van onze stand, alsmede een reeks foto’s van hoogtepunten.
Kortom, ik moet weer op pad om de nodige vervanging te verwerven. En dat doe ik: vanaf 23 December verblijf ik 4 weken in Japan en probeer dan zoveel mogelijk veilingen te bezoeken door het hele land. In de tweede week van januari zal ik vanuit Japan berichten over mijn inkopen.
Kuniyoshi
Sinds afgelopen weekend hangt de grote Kuniyoshi tentoonstelling in Japan museum Sieboldhuis. Ik mocht, als samensteller van de tentoonstelling uit de beste particuliere collectie ter wereld een selectie maken en nu worden er dus 136 topstukken in twee helften getoond. Kuniyoshi’s meest beroemde drieluiken hangen nu naast zijn opmerkelijke prenten van vrouwen, o.a. in de vorm van een hoogst zeldzame serie waaiers. Vanaf dinsdag 21 januari volgt de tweede helft met landschappen, acteurs en komische prenten (t/m 9 maart 2014).
De catalogus is tijdens de tentoonstelling tegen een gereduceerde prijs te koop.

Op vrijdag 13 december, vrijdag 24 januari en 14 februari zal ik voor belangstellenden een rondleiding over de tentoonstelling houden. Vanaf 14:00 uur.
Graag aanmelden bij het SieboldHuis.

Openstelling Hotei

Hotei is de rest van het jaar alle zaterdagen geopend, zoals gebruikelijk. Wilt u voor de overige dagen via email contact opnemen? Dank u wel.
 
Rest mij u mede namens mijn medewerkers Leon, Maureen en Sytse een hele prettige kerst en een goed begin van het nieuwe jaar toe te wensen.
 
Hartelijke groeten,
 
Chris Uhlenbeck
Share
Tweet
Share
Forward to Friend
Copyright © 2013 Hotei Japanese Prints, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp