Copy
Nyheter från Glava Energy Center
View this email in your browser

Nyhetsbrev

februari 2014

GECs första nyhetsbrev har just landat!

Det händer mycket på Glava Energy Center! Välkommen att läsa om alla aktiviteter och besök i vårt nya nyhetsbrev. Om du i fortsättningen inte önskar ta emot nyhetsbrev ifrån GEC, ber vi dig klicka på länken längst ner i detta mail!
Maria Fallström, kommunikatör GEC
maria.fallstrom@stalverkstad.se

Framtidens energi i fokus för Arvikaelever

400 elever från 20 olika skolklasser har besökt Glava Energy Center under hösten. Totalt under året handlar det om nästan 1 000 elever som lärt sig mer om framtidens energi.
Glava Energy Center, GEC, har under 2013 samarbetat med Fortum för att få skolelever till Glava. Konceptet har varit lyckat och i princip alla elever från årskurs 5 och 8 i Arvika kommun har besökt centret, men även gymnasieklasser.
- Vi tycker att det här är viktigt. Vi vet att vi kommer behöva rekrytera mycket ny personal under de kommande åren, och kan vi redan nu väcka intresse för de här frågorna så är mycket vunnet, säger Christer Bergerland som är Fortums representant i GEC.


För att läsa hela artikeln, besök glavaenergycenter.se

Stefan Schleeh redovisar exjobb

Stefan Schleeh, student på Chalmers högskola i Göteborg, har under hösten jobbat på sin uppsats "Simulation and Design of Strategies to Control the Energy Flow in a Multi-functional Powe Converter" på Glava Energy Center i samarbete med Ferroamp. 

För att läsa hela artikeln, besök glavaenergycenter.se 

NMBU besöker GEC

NMBU (Norges miljø- og biovitenskapelige universitet) har med ett femtiotal personer varit på ett mycket lyckat besök på GEC. Studenterna var väldigt nöjda och nu är grunden lagd för ett gott samarbete. Speciellt imponerad var man av alla de intressanta studentprojekt som genomförts på GEC.

Life Academy på besök

Life Academy har varit på besök i Glava Energy Center med en grupp om knappt trettio personer från Östeuropa. Det är deltagare i Life Academys utbildningsprogram inom förnybar energi som under fyra veckor gör många olika studiebesök där de bland annat besöker Energimyndigheten i Stockholm och Vargbroskolan i Storfors. En dag veks därför till ett besök i Glava Energy Center. 

För att läsa hela artikeln, besök glavaenergycenter.se 
VINNOVA-ansökan beviljad
En VINNOVA-ansökan med SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut i Borås som koordinator gjordes under Q3-2013 för ett projekt att etablera en testbädd för nya solenergilösningar med fokus på teknik- och affärsutveckling vid Glava Energy Center (GEC). Den har nu behandlats och beviljats och ett uppstartsmöte är inplanerat i januari 2014.
GEC-konferens 9 - 10 april 2014: Hur nyttjar och lagrar man solel på bästa sätt?
Välkommen till Glava Energy Centers årliga konferens med fokus på förnybar energi. I fjol var temat BIPV med många ledande föredragshållare både från Norge och Sverige. I år fokuserar vi på hur man bäst nyttjar och lagrar solel, fortfarande med samma höga kvalitet på fördragshållarna. Vi gör ett försök att besvara frågor såsom vilka  de globala trenderna är, om batterilagring ekonomiskt försvarbart och hur solel bättre kan nyttjas med likströmsnät, nya smarta system och apparater?
Notera 10 april 2014 redan nu i din kalender. Konferensen inleds med gemensam middag kvällen den 9 april. Hemsida och nyhetsbrev uppdateras fortlöpande. 
Glava Energy Center är ett internationellt ledande utvecklingscenter för framtidens förnybara energilösningar, där företag och organisationer samverkar för att skapa nya förutsättningar för innovation, lärande, utveckling och tester inom området förnybar energi. GEC ligger i Hillringsberg, tre mil sydost om Arvika i Värmland.
Copyright © 2014 Glava Energy Center, All rights reserved.

Ändra eller avbeställ din prenumeration