Copy
Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk hem in uw browser.

Maart 2018

Inhoud van deze nieuwsbrief:

  • Platform Linked Data Nederland: wat vindt u? 
  • Linked Data inspiratiesessie bij KIVI
  • Evenementen 

Platform Linked Data Nederland: wat vindt u?


Platform Linked Data Nederland bestaat al bijna 6 jaar en is een netwerk waar experts en belangstellenden kennis delen over linked data. Iedereen die meer wil weten over linked data, kan hier terecht. In het netwerk zitten mensen werkzaam in het bedrijfsleven, de overheid en kennisinstellingen. Er zijn nauwe banden met de wetenschap (met name het Netwerk Instituut van de Vrije Universiteit), en ook Europees is het platform goed verankerd met o.a. links naar W3C en OGC. Verder kan het platform gebruikmaken van een experimenteeromgeving in het Big Data Value Center in Almere. Het afgelopen jaar heeft het platform nieuwe activiteiten verkend, waardoor er onder meer nieuwe werkgroepen tot stand zijn gekomen. Het platform is continu op zoek naar vernieuwing, verdieping en verbreding van de community. Daarom vinden wij het ook belangrijk om regelmatig bij u de vingers aan de pols te houden, om inzicht te krijgen of de nieuwe ontwikkelingen voldoen aan uw behoeftes. Verder is uw mening voor ons erg belangrijk voor het bepalen van de toekomstplannen. Vandaar dat we een enquête hebben opgezet om uw mening te polsen. Klik hieronder om de enquête te openen. U heeft tot 31 maart 2018 om deze enquête in te vullen.

Uw mening wordt zeer op prijs gesteld!
Klik hier voor de enquête

Linked Data inspiratiesessie bij KIVI

Platform Linked Data Nederland (PLDN) organiseert op 20 maart met het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) een linked data inspiratiesessie. Ook binnen een grote groep ingenieurs willen we het grote potentieel van linked data onder de aandacht brengen. Dit zullen we doen met een aantal aansprekende voorbeelden uit verschillende disciplines. Michel Böhms (TNO) zal tijdens de bijeenkomst ingaan op de issues en kansen die er spelen in de Bouw en Infra, ook gerelateerd aan de recente politieke "Bouwagenda" en in het bijzonder op het thema "Digitalisering en Informatisering van de Bouw". Vervolgens zal hij de link leggen naar data-aspecten, in het bijzonder de potentie voor de “Linked Data/Semantic Web” aanpak en voorbeelden geven wat er al speelt op gebieden als BIM (bSI ifcOWL), GIS (Inspire wegnetwerk ontologie) en Systems Engineering (ISO TC59 ICCD). Naast een compact overzicht van relevante W3C technologie (RDF, RDFS, OWL, Turtle, SPARQL, SHACL) zal hij ook twee lopende TNO experimenten introduceren: een ‘Semantic Geo-spatial InfraData Tool’ en de mogelijkheden voor een ‘SHACL-based Bouwbesluit Checker’.

Bekijk via onderstaande link het volledige programma en meld u snel aan! De bijeenkomst start om 13.00 uur bij KIVI in Den Haag. 


 
Meld u hier aan!

Evenementen

Via deze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van het Platform Linked Data Nederland
2018 ECP Platform voor de InformatieSamenleving


Uitschrijven en wijzigen gegevens
bijwerken gegevens or uitschrijven