Copy
Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk hem in uw browser.
Nieuwsbrief juni 2019
Inhoud van deze nieuwsbrief:
  • Nog 1 week tot het PLDN evenement in Amsterdam
  • Linked Data spel Play-a-LOD binnenkort beschikbaar
  • Solid Den Haag sessie op 28 juni bij The Hague Tech
  • De Nieuwe PLDN Server

Nog 1 week te gaan tot het PLDN evenement in Amsterdam

Nog 1 week tot het PLDN evenement 'Innovatieve Data Integratie' op donderdag 20 juni in de Amsterdome in Amsterdam met sprekers van o.a. Smartlogic, Sensing Clues en Movares. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Het is dus nog mogelijk om zich aan te melden via het aanmeldformulier. Inschrijving via dit aanmeldingsformulier geeft je ook meteen toegang tot het MarkLogic 360 evenement, dat op dezelfde locatie plaatsvindt.  
Meld je aan!

Linked Data spel Play-a-LOD binnenkort beschikbaar

Play-a-LOD Dieren is een kaartspel, met als doel om kennis te maken met de principes van Linked Data, door het leggen van triples, bestaande uit een Subject - Predicate - Object. De lancering van dit spel vindt plaats op het komende PLDN event 'Innovatieve Data Integratie' op donderdag 20 juni in de Amsterdome te Amsterdam, waarvoor aanmelding nog mogelijk is. Wij zullen dan ook aankondigen hoe jij een spel kunt bemachtigen of speel gelijk mee tijdens de borrel.

Solid Den Haag sessie op 28 juni bij The Hague Tech 

Op vrijdag 28 juni zal PLDN in samenwerking met Vierde Vrijdag een Solid sessie organiseren in Den Haag. Dit kan gezien worden als een kick-off sessie voor Solid activiteiten in de regio Den Haag en deze zal dus een vergelijkbaar karakter hebben als de Solid Utrecht sessie, met een introductie over wat Solid is, hoe het in elkaar zit en wat je ermee kunt doen. 

Daarnaast wordt een korte demo gegeven over hoe je een POD (personal operational datastore) kunt inrichten, welke apps je kunt gebruiken en wat wij verder nog aan Solid apps zelf zouden kunnen ontwikkelen en welke PODS je zou kunnen inrichten. Niet alleen voor jezelf, maar bijvoorbeeld ook voor online communities, bedrijven of specifieke toepassingen. In september willen wij dan een hands-on Solid sessie organiseren in Den Haag. Het is de bedoeling om daarna nog meer sessies in Den Haag in te plannen. 

Aanmelden voor deze sessie kan op de Meetup pagina van Vierde Vrijdag. 

Mocht je zelf een Solid sessie willen organiseren in een andere stad dan Den Haag of Utrecht dan kan en dat zouden wij ook graag willen zien. Alle Solid evenementen worden bjigehouden op de Solid Events pagina. Op deze pagina vind je ook tips over hoe je een Solid sessie kan organiseren.

Heb jij interesse om een Solid sessie te organiseren, neem dan contact met ons op via platformlinkedatanl@gmail.com. 
Meld je hier aan!

De Nieuwe PLDN Server

Wil jij met Linked Open Data aan de slag, maar heb jij niet de behoefte om zelf direct een infrastructuur neer te zetten? Dan biedt het Platform Linked Data Nederland hiervoor de ideale oplossing: De PLDN Server. Op de PLDN Server is een Triple Store beschikbaar met vele mooie functies (met dank aan Triply), en deze is voor iedereen in onze community gratis te gebruiken.

Evenementen/Werkgroepen

Via deze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van het Platform Linked Data Nederland
2019 ECP Platform voor de InformatieSamenleving


Uitschrijven en wijzigen gegevens
bijwerken gegevens or uitschrijven