Copy
Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk hem in uw browser.
PLDN Nieuwsbrief Januari 2019

ArchiXL-PLDN Seminar Smart Data Practices 

Het is nog maar enkele dagen tot de seminar Smart Data Practices, die PLDN samen met ArchiXL organiseert op donderdag 31 januari bij Waternet in Amsterdam. We hebben inmiddels flink wat aanmeldingen, maar enkele plaatsen zijn nog beschikbaar.

Wanneer: 31 januari 2019
Tijd: 13.30 uur - 17.00 uur met aansluitend een borrel 
Locatie: Waternet, Amsterdam 

Programma
Bekijk hier het programma van de seminar. 

Aanmelden 
Meld u hier aan voor de seminar. 

Voorafgaand aan de seminar Smart Data Practices worden in twee PLDN-workshops georganiseerd, één over SHACL door Jan Voskuil en Jesse Bakker van Taxonic en één over het Nederlands profiel voor gegevenscatalogi door Marco Brattinga van Ordina. Ook voor deze workshops zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Voor deze workshops is een apart aanmeldingsformulier.

Wanneer: 31 januari 2019
Tijd: 9.30 uur - 12.00 uur 
Locatie: Waternet, Amsterdam 

Programma
Bekijk hier het programma voor workshops. 

Aanmelden 
Meld u hier aan voor de workshops. 

SDI.Next: Linked Data Spatial in Europa


Al in 2017 hebben EuroSDR en Platform Linked Data Nederland een Internationaal Spatial Linked Data evenement in Nederland georganiseerd. Het concept was redelijk simpel: een overzicht bieden van Linked Data in heel Europa, kennis delen en het creëren van netwerken om nieuwe implementaties te verbeteren. Dit was een succesvol evenement. Nu, naar 2 jaar later, doen wij het opnieuw! Dezelfde aanpak en dezelfde locatie! Deze keer met nog indrukwekkendere sprekers uit heel Europa (en daarbuiten). In één dag leert u over een breed scala aan Linked Data en best practices. Daarnaast is er voldoende ruimte om met Linked Data-specialisten in gesprek te gaan. 

Wanneer: 12 maart 2019
Tijd: 8.55 uur - 16.00 uur met aansluitend een borrel 
Locatie: RCE Amersfoort 

Programma
Bekijk hier het programma van de bijeenkomst. 

Wij kunnen slechts een gelimiteerd aantal deelnemers toestaan. Meld u snel via onderstaand inschrijfformulier aan. 
Meld u aan!

Driedaagse leergang:
Datagedreven werken binnen de overheid


De informatisering en dataficering van de maatschappij brengen grote kansen met zich mee voor Nederland. Om deze kansen optimaal te benutten dienen organisaties zich aan te passen aan deze ontwikkelingen. Er bestaat een behoefte bij de ovehrheid, zowel op nationaal als subnationaal niveau, om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden om data-analyse te gebruiken bij het vormgeven en onderbouwen van beleid. Maar binnen welke randvoorwaarden is dit haalbaar? Deze leergang heeft als doel om de verwachtingen en doelstellingen op dit gebied op een realistische manier in beeld te brengen. U leert hiermee om zodanig te kunnen omgaan met vraagstukken van ethische en maatschappelijke aard dat u optimaal kunt omgaan met de aanwezige kansen. 

Gedurende de leergang zal u aan het werk gaan met de case study "Leefbaarheid in Den Haag". De case study zal u in staat stellen met meer begrip van beleidsmatige en technische randvoorwaarden met nieuwe datatoepassingen te leren omgaan. U bent hierdoor beter in staat om data-analisten aan te sturen, te ondersteunen en te begrijpen. 

De leergang richt zich primair op: beleidsonderzoekers, kennismanagers en datamanagers bij de overheid. De deelname aan deze leergang is beperkt tot 25 deelnemers om de interactie te optimaliseren. Inschrijvingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.  

Voor PLDN-leden hebben wij een kortingscode: PLDN-LEERGANG-19.
Meld u aan!
Via deze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van het Platform Linked Data Nederland
2019 ECP Platform voor de InformatieSamenleving


Uitschrijven en wijzigen gegevens
bijwerken gegevens or uitschrijven