Copy
Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk hem in uw browser.

Nieuwsbrief PLDN - Oktober 2018

Inhoud van deze nieuwsbrief:

Nieuwe afspraak HO: Open Onderwijs API

In april heeft de Standaardisatieraad de nieuwe afspraak Open Onderwijs API in beheer genomen. Deze is door SURFnet samen met hogeronderwijsinstellingen ontwikkeld. 


Een API is een set aan definities waarmee softwareprogramma's onderling kunnen communiceren. Het dient als een interface tussen verschillende softwareapplicaties. Via deze API stellen onderwijsinstellingen handige informatie beschikbaar: van cijfers tot studiepunten, van roosters tot vrije werkplekken. Ontwikkelaars integreren deze data vervolgens in nieuwe applicaties. 

Op de website van Edustandaard vind je de beschrijving van de afspraak Open Onderwijs API. Meer informatie over de community rondom deze standaard vind je hier

One Small Step for the Web...


Sir Tim Berners- Lee, de bedenker van het World Wide Web en Linked Data, is recent in het nieuws geweest met een nieuw project "SOLID",  waarbij het inidivu meer centraal komt te staan op het Web, controle over je eigen data. Een interessante ontwikkeling voor de toekomst. Lees hier meer. 
 

Linked Data congres op 7 november bij Beeld en Geluid 

Op 7 november organiseert het Platform Linked Data Nederland een bijeenkomst met het thema "Linked Data is FAIR voor iedereen". 


Het programma staat al flink in de steigers: Albert Moms (GoFair) zal gaan uitleggen hoe de FAIR data principes zich steeds wijder verspreiden, en dat er een directe relatie is met Linked Data. Daarnaast hebben wij Ilaria Tiddi (VU) bereid gevonden om ons mee te nemen hoe wij intelligente systemen kunnen maken, ongetwijfeld met Artifical Intelligence en Linked Data. Uiteraard zullen wij ook stil staan bij de vele toepassingen van Linked Data in de praktijk.

De bijeenkomst wordt als vanouds gehouden in de prachtige locatie bij Beeld en Geluid in Hilversum.

Je kunt je alvast aanmelden, later ontvang je dan de bevestiging en het programma. 
Meld u aan!

Workshop Data Ingetratie met MarkLogic 


Ook op 7 november, dus ideaal voor een combinatie, organiseren wij samen met MarkLogic een workshop met als titel "Build a MarkLogic semantic search and discovery hub in under 3 hours". Een echte hands-on sessie voor specialisten om aan de slag te gaan met data integratie.
Meer informatie en aanmelden
Via deze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van het Platform Linked Data Nederland
2018 ECP Platform voor de InformatieSamenleving


Uitschrijven en wijzigen gegevens
bijwerken gegevens or uitschrijven