Copy
Twee najaarsconcerten en twee kerstconcerten!
View this email in your browser
Omwentelingen

Geïnspireerd door de expositie "Copernicus, de omwenteling" die momenteel in de Walburgiskerk wordt georganiseerd, heeft VEZ een speciaal programma samengesteld.
Sommige werken die wij ten gehore brengen, gaan daadwerkelijk over kosmos-gerelateerde onderwerpen, zoals "Skywalk" van Steve Martland: een astronaut beschrijft tijdens een ruimtewandeling wat hij ziet en voelt. 
In "Stars" van Ēriks Ešenvalds wordt de grootsheid van het uitspansel beschreven. In dit werk begeleidt het koor zichzelf met gestemde wijnglazen. In andere werken gaat het over de schoonheid van de natuur bij het
ondergaan van de zon, of wordt een vergelijking gemaakt tussen de mens en de hemel, zoals in "Dos estrellas" van Manuel Machado, waarin de ogen van een vrouw worden vergeleken met sterren.
De Hongaarse componist György Ligeti schreef "Harmonies" voor orgel, een vervreemdend stuk dat een groot beroep doet op de technische mogelijkheden van het orgel én van de organist. Dennis Vallenduuk speelt dít en andere werken op het Baderorgel.

Concert:
Zaterdag 13 oktober 2018, 20.00 uur, Walburgiskerk Zutphen

Klik hier voor de kaartverkoop.
Ik hoop velen van u te mogen begroeten op ons oktoberconcert.
Romancero Gitano - REPRISE vanwege ons 30-jarig jubileum! 

Romancero Gitano, zo heeft de Italiaanse componist Mario Castelnuovo-Tedesco de cyclus van 7 liederen genoemd voor koor met gitaarbegeleiding die de hoofdmoot vormt van het najaarsprogramma van Vocaal Ensemble Zutphen. De teksten zijn van de bekende Spaanse dichter Federico García Lorca en weerspiegelen diens fascinatie voor de wortels van de Andalusische cultuur. 
Het koor zal begeleid worden op gitaar door Rob Besselink.
Ook de vier Slowaakse liederen van Béla Bartók die wij ten gehore zullen brengen, wortelen in de zigeunertraditie, net als de Moravische liederen van Antonín Dvořák.
Verder klinkt het ingetogen Esti Dal (Avondlied) van Zoltán Kodály, een bekend lied van Beethoven, bewerkt door Franz Biebl, en enkele mooie liederen van Schubert, onder andere Der Gondelfahrer. De fraaie pianobegeleiding is in handen van Marion Röber. 

Concert:
Zaterdag 17 november, 20:00 uur, Gasthuiskerk te Doesburg
Klik hier voor de kaartverkoop.

Bassen en tenoren gevraagd!

Voor dit concert zijn we nog op zoek naar enkele geoefende bassen en tenoren. Als u geïnteresseerd bent, meldt u zich dan aan via deze link. Daar vindt u ook alle repetitiedata voor dit concert. 
Kerstmis
Ook blikken we alvast vooruit naar Kerstmis. Zoals u van ons gewend bent, zingen wij weer in A Festival of Nine Lessons and Carols. Iassen Raykov wil ook dit jaar speciaal voor deze concerten het koor uitbreiden: projectzangers van alle stemsoorten kunnen zich aanmelden via deze link om auditie te mogen doen. Hier vindt u ook alle informatie over de repetities. 

Concerten:
Zondag 23 december, 15:30 uur in de Stiftskerk in Weerselo, Twente
Tweede Kerstdag, 26 december, 15:30 uur in de Walburgiskerk te Zutphen met Klaas Stok 

Tot slot wil ik u zeggen dat wij best trots zijn op onze mooie YouTube-video!

Heel graag tot ziens,
Liliane Norg
Facebook
Twitter
Website
© 2018 Vocaal Ensemble Zutphen, 


Afmelden voor deze Nieuwsbrief    Wijzig uw gegevens    Stuur deze Nieuwsbrief naar een vriend

Email Marketing Powered by Mailchimp