Universa Nieuwsbrief September
Lees deze e-mail in uw webbrowser
Nieuwsbrief September

In deze nieuwsbrief lees je ondermeer over het Ervaringsfeest, de Kindercirkel, een nieuwe Muziek Cirkel, een oproep voor speelgoed en een greep uit de workshops die er de komende tijd door zullen gaan binnen Universa.
Allereerst willen we iedereen bedanken die er bij was tijdens het Universa Zomerfeest op 30 augustus! Heerlijk dat jullie er waren! En alle mensen die mee geholpen hebben om dit feest neer te zetten: drie dubbel en dwars BEDANKT!!! Alleen samen konden we dit voor elkaar krijgen.
En dat is immers ook waar Universa voor staat: Samen sterk staan en Co-Creëren!
Mooi om te ervaren dat er een groep mensen is die altijd klaar staat om beide schouders eronder te zetten en ook dat er nieuwe krachten zich aandienden om er voor te gaan. Geweldig! Naar de toekomst toe zullen er meer feesten georganisseerd worden en we werken ook toe naar het Universa Festival 2015, dus wie mee wil doen 'Wees Welkom'!!! Mail dan naar: wim@universa.nu
Jawel jawel! Het ervaringsFEEST komt er aan. Ja een feest want we hebben iets te vieren, de samewerking tussen Universa en DeWeegbree. Dit feest is de ideale moment om Universa en DeWeegbree te leren kennen in al zijn aspecten. Je kan genieten van prachtige workshops, optredens en het gezellig samen zijn rond het vuur. Bovenal kom je te weten hoe je mee kan groeien in onze prachtige gemeenschap. Deze dag is in samenwerking met De Weegbree een plek waar vooral ecologie centraal staat. Hapjes en kruidendrankjes aanwezig!
Start: 13u
Adres: Hoogstraat 64,
2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver.
Weinig parkeerplaats: Probeer samen te rijden, fiets of openbaar vervoer.
Pottengeluk: Breng iets lekkers mee wat je wil delen.
Overnachten mogelijk voor helpende handjes.
Vrije toegang (vrije bijdrage per activiteit).
Meer info: facebook event ErvaringsFeest
Contact: sam@universa.nu

 
Universa Kindercirkel

Vanaf september gaat de kindercirkel er weer tegenaan! Mét grote ambities: verder bouwen aan de school van de toekomst. We komen samen op vrijdag 26 september, in Berchem, om 19.45u!
Tijdens de zomer is er voorbereidend onderzoek gedaan voor de school. Er werden  contacten gelegd met andere scholen, onze visie werd uitgedragen en we enthousiasmeerden en mobiliseerden nieuwe  mensen.
Verder is de Kindercirkel ook bezig met de Kids Area van het Universa Festival 2015, en met het ontwikkelen van workshops voor jongeren uit het secundair onderwijs. Tijdens deze workshops maken we seksualiteit, sensualiteit en zelfbeeld bespreekbaar op het niveau van jongeren.

Uiteraard staat de Kindercirkel steeds paraat voor nieuwe ideeën, vrijwilligers en workshopgevers!
Wil je graag in de mailinglist komen, als vrijwilliger jouw steentje bijdragen, of workshops geven? Stuur dan een mail naar: kinderwerking@universa.nu 

 
> Speelgoed Oproep <
We willen op de Universa locatie op de Melkmarkt graag wat speelgoed voorzien om kinderen van verschillende leeftijden gelukkig te maken als ze naar ons plekje komen. We willen hiervoor graag een inzamelactie doen en vragen of jullie thuis (of evt bij je ouders, vrienden, familie) eens kunnen kijken of jullie wat leuk speelgoed kunnen schenken waar uitbundig mee gespeeld zal worden.

We zijn op zoek naar speelgoed voor volgende leeftijds-categoriën: 1-3, 4-6 en 7-12. We gaan op de Melkmarkt een box plaatsen waar je het speelgoed kan inleggen, maar je kan ook altijd contact opnemen met Jeroen: jeroen.cattoor@gmail.com 
om iets persoonlijk te regelen. Ze gaan blij zijn! Het is zo leuk om ook iets te doen voor de kinderen die naar Universa komen!


 

* Universa Muziek Cirkel * Nieuw!

Binnen Universa maken we graag muziek. Er gaat weinig boven een enthousiaste jamsessie en liefst nog bij het knetteren van een gezellig kampvuurtje. Bij Universa wordt er graag gefeest en daar hoort muziek bij! Ik, Jeroen, wil binnen Universa graag een muziekcirkel opstarten. In de muziekcirkel brengen we mensen samen die gepassioneerd zijn door muziek. Het is een open ruimte waar we elkaar kunnen ontmoeten en de mogelijkheid creëren samen muziek te maken. Het is tegelijkertijd ook een verrassing. Je weet niet op voorhand wie er komt en welke instrumenten er zullen zijn. Spannend dus! Als je interesse hebt om mee te doen, neem dan contact met me op via: jeroen.cattoor@gmail.com

Universa Workshops

 
Deze komende tijd staat er weer van alles op het programma! Klik op de workshop titels voor meer info per workshop. Of kijk hier op de activiteiten kalender voor het complete aanbod.
Deze maand kun je o.a. deze workshops beleven:
Feldenkrais Ruggenspraak - Bewegen met de ruggengraat om soepeler in ons lichaam te zitten (13 september)
De eerste sessie 'Ontdek je Ritme'! (18 september)
Mannenstemwerk (25 september)
Sacrale Dans - Geef je over aan de beweging van je ziel! (27 september)
Yoga en Soundhealing - Yoga docente Gwenda Vander Steene en soundhealer Maarten Adriaenssens verenigen hun krachten! (28 september)

In de picture:
Natuurconnectie Kikkerkussessies - Tijdens deze 4 magische tochten in de natuur herstellen we onze band met de natuur binnen en buiten ons. Aan bod komt oa vogelcommunicatie, spoorzoeken als ingangen naar diepere natuurverbinding en ontdekken van onze persoonlijke en spirituele band met de natuur.
De eerste sessie vindt plaats op Linkeroever, Middenvijver, op zaterdag 27 september.
 
Diepgaande cursussen in oktober:
 
- Cursus Natuurvoedingsleer:
Aan bod komt oa anatomie van de menselijk spijsvertering, koolhydraten, vetten, eiwitten, vitaminen, mineralen, zuur base, epigenetica, raw-food, genetische herinnering activeren en meditatie.
4 maandagavonden! We starten op 6 oktober.
- Mondharp beginnerscursus:
Ontdek dit magische, oeroude instrument tijdens deze 3 dinsdagavonden! In deze beginnerscursus leren jullie de basis van het mondharpspel, ademhalingstechnieken, ritmes en allerhande tips en tricks om deze ontdekkingstocht zelf verder te zetten.
We starten op dinsdag 7 oktober.
 
- Boventoonzang cursus:
Tijdens deze 2 volle zaterdagen duiken we diep in het helend effect van klank en boventonen! Evenals worden er verschillende boventoonzang technieken aangeleerd.
De eerste dag vindt plaats op zaterdag 11 oktober.
Slotwoord

Een volle, informatieve nieuwsbrief! Er staat veel op het programma. Bedankt voor het lezen! 
Heel graag tot ziens bij een van de workshops of cirkels!

Zonnige Groeten,
Het Universa Team


 
Copyright © 2014 Universa, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp