Copy

SNABBHET, FÖRVALTARENS FRÄMSTA TIPS ATT FÖREBYGGA KLOTTER 


En av Iskads kunder, en fastighetsförvaltare i Stockholm, delar med sig hur de jobbar effektivt med klottersanering av kommunala fastigheter som de sköter.

Johan, som koordinerar drift och underhåll av skolor, förskolor, idrottshallar, äldreboenden och bostadsrätter hos förvaltaren, berättar att det viktigaste är att hantera klotter direkt när det uppstår.
 
Agera direkt
 
- Det viktiga är att klotter försvinner på en gång, annars bjuder det in till mer klotter. Då slipper du en omfattande samt kostsam sanering och klottrarna tröttnar tillslut på att komma tillbaka när deras taggar inte får vara kvar, säger Johan.
 
Tänk på trygghetskänslan 
 
- Klotter påverkar trivseln negativt och det uppstår snabbt klagomål från medborgare till kommunen när denna typ av skadegörelse uppstår. Ofta hör föräldrar av sig till våra kunder när skolor och förskolor drabbas. Förutom fula fasader skapar klottret en känsla av otrygghet, särskilt vissa ord och symboler kan vara extra känsliga och stötande. Därför är det viktigt att få bort klottret så snabbt som möjligt, det ska vara tryggt i skolan och på dagis, fortsätter Johan.
 
Sanering efter skadegörelse på skola
 
- Alldeles nyligen drabbades en skola i Stockholmsområdet av en omfattande skadegörelse. Det var klotter i alla byggnader, på skoldörrar, väggar, skolgården, pingisbord, bollplank och skyltar. Vi agerade direkt och kontaktade Iskad för klottersanering. Inom ett par dagar var skolan fri från det värsta klottret. Ytorna rengjordes varsamt och efterbehandlades med klotterskydd för att det ska bli enklare att ta bort klotter om skolan drabbas igen. När det blir lite varmare fortsätter vi rengöringen för att undvika eventuella frostspänningar som annars kan inträffa i vissa ytor vid tvätt när det är för kallt. Saneringen tillsammans med återställande efter skador, som t.ex. att laga fönster eller förbättringsmåla, hindrar förhoppningsvis klottrarna att komma tillbaka, berättar Johan.


Före och efter klottersanering av dörrar i en skola i Stockholm.

Snabbhet, kvalitet och pris, avgörande i valet av Iskad
 
- Våra kommunala kunder har högt uppsatta krav på klottersanering, klotter ska vara borttaget inom ett par dagar. För oss är det även viktigt att rengöringen görs till hög kvalitet och kostnadseffektivt så att både vi och våra kunder blir nöjda. Iskad hjälper oss att möta dessa krav. Förutom att det snabbt blir rent och snyggt är väl fungerande kommunikation och rutiner mellan oss och Iskad en grund till att samarbetet fungerar så bra, avslutar Johan.

Kilroy was here, klottersanering som rockar.
I filmen möter du klottrare tagna på bar gärning av Iskads saneringshjältar. Se hur vår klottersanering rockar och hur vi kan hjälpa dig om du drabbas.

5 TIPS FÖR ATT FÖREBYGGA KLOTTER

  • Fotografera, polisanmäl och sanera direkt eftersom klotter drar till sig klottrare.
  • Återställ eventuell annan skadegörelse för att inte dra till sig klottrare.
  • Buskar och spaljéer kan göra det svårare att komma åt och klottra.
  • Klotterskydd gör det enklare att få bort klotter om du drabbas igen.
  • Rondera löpande för att upptäcka skadegörelse direkt.
Läs mer om vår klottersanering.

VÅRGRILLNING 20 MAJ
 

Boka in fredagen den 20 maj för grillunch och öppet hus hos Iskad klockan 10.30 - 13.00.

Håll utkik efter kommande inbjudan. 
BESTÄLL JOBB HÄR
Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram
Följ oss på LinkedIn

ISKAD AB

Box 568, 175 26 Järfälla
Besöksadress: Datavägen 8


TELEFON & FAX

Tel: 08-580 200 60
Fax: 08-580 380 36
 

HEMSIDA & E-POST

E-post: info@iskad.se
www.iskad.se
Copyright © 2016 Industri och skadesanering, All rights reserved.

Tipsa en vän

Prenumerera   

Avprenumerera   

Uppdatera din profil

Se nyhetsbrevet i din webbläsare

Email Marketing Powered by Mailchimp