Copy
Plankkon syyskuun uutiskirjeessä painetaan kaasua!
Eikö näy oikein? Lue tämä uutiskirje nettiselaimessasi.
Plankko - reilun kaupan taidetta.
Taidetta taiteilijoilta, ilman välikäsiä.


www.plankko.fi
facebook.com/plankko
twitter.com/plankkoartists

KUUKAUDEN TEOS


Kuukauden teoksena on Mika Vesalahden maalaus Hypnagogia II

2015-16
öljyväri kankaalle
200 x 300 cm

Lue teoksen tarina Plankkon sivuilta 

 

Plankkon taiteilijat


Tero Annanolli
www.annanolli.com

Tuomas Hallivuo
Kuvataiteilijamatrikkeli

Katri Heinänen
katri.heinanen.net
FB

Päivi Hintsanen
www.paivihintsanen.fi
www.kuvituksia.com
FB
FB (Kuvitustyö)
Blogi
Instagram

Maija Holma
naulasaari.net

Jari Järnstöm
Kuvataiteilijamatrikkeli

Laura Miettinen
Kuvataiteilijamatrikkeli

Anne Mäkelä
www.annemakela.fi

Kirsi Neuvonen
www.kirsineuvonen.fi
FB

Anitta Ruotsalainen
www.anittaruotsalainen.com

Timo Sälekivi
www.salekivi.fi
FB

Mika Vesalahti
www.mikavesalahti.com
Plankkon ajankohtaisimmat kuulumiset löydät FB-sivulta www.facebook.com/plankko

Twitteristä twitter.com/plankkoartists voi seurata Plankko-taiteilijoiden lisäksi myös muiden uutisia, jotka koemme tärkeiksi!

Plankkon nettisivuilta näyttelykalenterista löytyy lisätietoa Plankko-taiteilijoiden tulevista näyttelyistä ja tapahtumista pidemmälläkin aikavälillä.
Share
Tweet
Forward

Uutiskirje - syyskuu 2016


Taiteen täyttämä elämä

 

Tätä kirjoittaessa kello on puoli yksitoista sunnuntai-aamupäivällä. Ulkona sataa ja on hämärää. Niin hämärää, että työhuoneen valo on pitänyt sytyttää päiväsaikaan ensimmäisen kerran toukokuun alun jälkeen.

...Mutta onneksi on niin paljon tekemistä, ettei lopulta näitä märkiä ja hämäriä aikoja ehdi paljon murehtia. Jostain syystä taiteilijoilla tahti tuntuu tiivistyvän aina vuoden loppua kohti. Elokuussa ehtii vielä vähän vetää henkeä, syyskuussa juostaan jo tukka putkella tekemässä uutta ja järjestelemässä asioita. Ja meno vain kiihtyy vuoden loppua kohti. Se näkyy myös uutiskirjeeseen koottujen tapahtumien ja muiden juttujen määrässä.

---
 
Kuukauden teoksena on Mika Vesalahden maalaus Hypnagogia II, jonka synnystä voi lukea taiteilijan itsensä kertomana Plankkon nettisivuilta.
 

Sähäkkää syyskuuta,

toivottavat Päivi
& muut plankkolaiset

 

Syyskuun 2016 näyttelyt

(Alussa näyttelyt, joista ei ollut tietoa vielä edellisessä uutiskirjeessä, lopussa edellisessä uutiskirjeessä jo mainitut ja vielä jatkuvat näyttelyt!)

Särö – Sprickan – Fracture
Suomen Pohjoismaisen Taideliiton näyttely  
2.9.-13.10.2016
Almintalo, Loviisa


SÄRÖ – SPRICKAN – FRACTURE -näyttely on korkeatasoinen katsaus tämänhetkiseen suomalaiseen kuvataiteeseen. Särö-teema on monella tapaa ajankohtainen ja polttava: sillä voidaan viitata globaaliin tasoon tai suomalaisen yhteiskunnan hajoamiseen ja eriarvoistumiseen. Sama kehitys on tällä hetkellä nähtävillä kaikissa Pohjoismaissa. Kansalliset yhtenäiskulttuurit rakoilevat ja pirstoutuvat, perheet ja yksilöt ovat vaarassa vieraantua. Toisaalta taas säröistä ja repeämistä voi versoa jotain uutta ja tuoretta. Särö voi sekä yksilön että yhteiskunnan elinkaaressa olla ensimmäinen merkki muutoksesta ja mahdollisuudesta valita uusi suunta. Kuvataiteen keinoin näitä asioita käsittelemällä saattaa löytyä aivan uusia ulottuvuuksia ja näkökulmia.

Plankkosta mukana on Jari Järnström.

Jari Järnstöm
Maalauksia
15.9.-10.10.2016
Karatalo

Kotkatie 4, Espoo

Taiteilijatapaaminen 15.9. klo 17-18, tervetuloa!

 

YOU MAKE MINE, I MAKE YOURS
22.9.-16.10.2016
Galleria Ratamo, Jyväskylä

www.jyvaskyla.fi/ratamo

Plankkosta Tuomas Hallivuo mukana suomalais-irlantilaisessa näyttelyprojektissa.

Kuvassa: Tuomas Hallivuo: Kaupunki elämää, 2015, etsaus, akvatinta.

Kirsi Neuvonen
Luontopolku
28.9.- 16.10.2016
Galleria 5

Hallituskatu 5, Oulu
galleria5.artoulu.fi

Olen ollut värillisen metalligrafiikan toteuttaja jo vuosia. Välillä teokset ovat runsaita mutta välillä minun pitää toimia päinvastoin, ei lisätä vaan poistaa. Puhdistautuminen  on tapa katsoa asioita uudella tavalla ja ottaa itselleen uusi haaste. Puku-aiheet ovat runsaita ja naisten hiuksia kuvaavat teokset ovat taas pelkistetympiä.

Puvut, joissa on metsä puvun helmassa, kuvaavat eri vuodenaikoja, eri maisemaa. Pääosin luonto on läsnä pukujen kasviaiheisissa kuvioissa, niissä joista useimmiten kankaiden painokuviot ovat syntyneet. Itselleni rakas ornamentiikka perustuu luonnosta löytyviin geometrisiin kuvioihin.


Kuvassa: Kirsi Neuvonen: Kuusimetsä, 2013.

Kirsi Neuvonen
Luontopolku
30.8.-18.9.2016
Auran Galleria


Yliopistonkatu 7, Turku
www.aurangalleria.com

Matkallani taidehistorian poluille etsin menneiden taiteilijoiden teosten kautta yhtäläisiä kiinnostuksen kohteita, sommittelun lähtökohtaa ja yhteistä ajatonta tunnetta. Teokseni muodostavat yhdessä tarinan, joka on alkanut joskus ennen minua ja jatkuu minun jälkeeni. Mietin millaisilla jalanjäljillä kuljen ja ketkä polkua ovat aiemmin kulkeneet.


Kuvassa Kirsi Neuvonen: Keppihevonen

Näyttelyt / Tulossa syyskuussa myös


Maija Holma
28.9.-16.10.2016

Galleria Uusi Kipinä / Kenno
Lahti

Tuomas Hallivuo
28.9.-16.10.2016

Galleria Uusi Kipinä, Lahti

Lisätietoa lähempänä tapahtumia Plankkon FB-sivuilta

Syyskuun 2016 tapahtumat

Habitare 2016
7.-11.8.2016
Helsingin messukeskus


Tapahtumaan osallistuu Plankkosta kaksi taiteilijaa, Anne Mäkelä (kuuden taiteilijan yhteisosastolla 3a20) ja Päivi Hintsanen (pieni taideputiikki 3b20).

Messut avoinna:
Ke 7.9. klo 12-20 (9-12 ammattilaiset)
To-pe 8.-9.9. klo 9-18
La-su 10.-11.9. klo 10-18

Lisätietoa pääsymaksuista yms.: habitare.messukeskushelsinki.fi

Habitare 2016
Päivi Hintsanen / 3b20
Päivi Hintsasen pieni taideputiikki
 

FB-tapahtumasivu

Pikkuruisesta taideputiikistani löytyy kehystettyjä ja kehystämättömiä vedoksiani sekä sarjallisia töitä ja uniikkitöitä. Kaivan kaapeistani mukaan myös vedossarjojen viimeisiä kappaleita ja muita harvinaisuuksia. Täysin uuttakin on messuille tulossa ja ehkä myös sellaista, mitä ei mistään muualta saa ennen eikä ehkä jälkeenkään. Postailen tapahtumasivulleni infoa sitä mukaa, kun itsekin tiedän, joten klikkaa "osallistu" saadaksesi päivitettyä tietoa!

Näiden lisäksi kaikenlaista pientäkin on mukana - ainakin ihan hirveästi kortteja.

Maksu onnistuu käteisellä, yleisimmillä luottokorteilla ja/tai pankkisiirrolla. Kaikki teokset on ostettavissa myös osamaksulla (minimierä 20€/kk).

Olen itse paikalla osastollani koko messujen ajan (mitä nyt kaffeepaussilla varmaan välillä käväisen).

Tervetuloa tapaamaan ja tutustumaan!

Kuulumisia

Cambridge International Summer school for exchange students 8.-9.9.2016


Kirsi Neuvonen on kutsuttu kertomaan taiteestaan, työskentelystään ja toimimisestaan taitelijana Suomessa Newnham Collegen perinteiselle kesäyliopiston vaihto-opiskelijoiden koulutustapahtumaan.

Koulutustapahtuma järjestetään Bill Catesin stipendirahoituksella. Kutsujana ja järjestäjänä toimii professori Thomas D´Andrea.

 

Uutta taiteilijoilta!

Anitta Ruotsalaisen Pro Brush Natural -sivellinsaippua nyt saatavilla!


Taidemaalareiden ja kuvataiteilijoiden työvälineet tarvitsevat kestääkseen pesuainetta, jossa on hyvä puhdistavuus ja hoitavat ainesosat. Kuvataiteilija Anitta Ruotsalainen alkoi miettiä oman siveltimenpesuprosessinsa järkevyyttä ja huomasi, että toisenlaiselle saippualle olisi tarvetta – ja niin alkoi kehitystyö.

Pro Brush Natural Saippua™

Puhdistavuus
Ammattimaisessa työskentelyssä siveltimien karvasosat keräävät väripigmenttejä liuottimiin ja emulsioihin sitoutuneena. Niiden puhdistaminen onnistuu hyvän rasvaominaisuuden omaavalla saippualla.

Hoitavuus
Arvokkailta erikoissiveltimiltä odotetaan pitkäikäisyyttä. Saippuan hoitava öljy suojaa sekä luonnon-, että synteettisten siveltimien harjaksia, antaen niille kosteuttavan ja pehmentävän suojan.

Siveltimien puhdistaminen
Kuvataidetyöskentelyssä siveltimet puhdistetaan päivittäin. Pesulla ehkäistään siveltimien kuivuminen ja kovettuminen käyttökelvottomiksi. Pesussa harjaksista täytyy saada irti kaikki maalihiukkaset. Saippualta vaaditaan hyvää puhdistusominaisuutta.
Siveltimet jäävät usein ilman hoitavaa ominaisuutta, vaikka työskentelyn aikana ne ovat altistuneet erilaisille maalin ohennusaineille ja emulsioille.
Ammattimaisessa käytössä siveltimiä on lukuisia määriä ja osa niistä seisoo ajoittain pitkiäkin aikoja käyttämättä. Silloin harjasosille on hyvä saada hoitava suoja.

Ammattityövälineet
Erikoissiveltimien puhdistaminen hyvällä saippualla antaa välineille pitkän iän ja hyvän suojan lisäksi kimmoisuutta, elastisuutta, pysäyttää harjaksien harottamisen ja tuo silveltimiin pehmeyttä. Silveltimen harjasosien ominaisuus imeä väriä säilyy ja siveltimet tekevät pitkän maalausjäljen yhä uudestaan.

Harrastajat, meikkitaiteilijat, maton pesijät
Pro Brush Natural palasaippua on monikäyttöinen. Kovuutensa ansiosta se kestää siveltimien hieromista pintaan ja on sen vuoksi myös erinomainen pyykkisaippua. Saippua vaahtoaa vähän, jolloin sen puhdistavat ominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa kaikissa siveltimissä. Rypsiöljy tuo pehmeyden, pellavaöljy hoitavan ja puhdistavan ominaisuuden. Kookosrasva tuo saippuaan kovuutta.

Pro Brush Natural saippua on kotimaisista raaka-aineista valmistettu ja se on luontoystävällinen.

Sivellinsaippuaa on tilattavissa sähköpostitse:  anitta.ruotsalainen@outlook.com


Lue lisää sivellinsaippuan synnystä ja ominaisuuksista Anittan kertomana Plankkon nettisivuilta.

Päivi Hintsanen
Ovet avoinna - Doorways


http://www.paivihintsanen.fi/ovet-doorways
 
Taidetta takkiin!

30 pienen pyöreän uniikkivedoksen sarja tulee esille ja myyntiin ensi kerran Habitaressa - ja jos ne sieltä ottajansa löytävät, niin eivät sitten muualle esille tulekaan!

Jokainen vedos nimetty, numeroitu ja signeerattu kuvan taakse. Vedokset istutettu neulalliseen pinssikehykseen, jonka voi kiinnittää takin kaulukseen, laukun läppään tai mihin tahansa tekstiiliin.

Kuva ⌀ 5,4 cm, pinssikehyksineen ⌀ ~6 cm
Hinta á 25€
Saatavilla Habitaressa osastolta 3b20 (tapahtumasivuni messuilla)

Katso kaikki pienet vedokset ja niiden nimet

 
Copyright © 2016 Plankko, All rights reserved.


Lopeta uutiskirjeen tilaus    Päivitä tilaustiedot

Email Marketing Powered by Mailchimp
Seuraa Facebookissa
Seuraa Twitterissä
Plankkon verkkosivut