Copy
NYHETSBREV FRÅN RIKSFÖRBUNDET
Ställ ut konst i skyltfönster och viktiga datum under våren.
FÖNSTERUTSTÄLLNING MED MÖJLIGHET TILL UTSTÄLLNINGSERSÄTTNING

Under rådande pandemi har det blivit tydligt hur otroligt viktiga landets konstföreningar är för Sveriges konstliv. Då de flesta av landets konstföreningar ställde in sin utställningsverksamhet under förra året har många konstnärer haft svårt att visa sin konst samtidigt som få haft möjlighet att se och uppleva konst. Vi hoppades väl alla att pandemin skulle ha varit över och att utställningsverksamheten skulle komma igång i vår som vanligt men tyvärr blev det inte så.

För att stötta de konstnärer som idag kämpar för sin överlevnad och ge människor chans att ta del av konst på ett smittsäkert sätt vill vi uppmana alla till oss anslutna konstföreningar att bjuda in konstnärer att ställa ut antingen i föreningens egna fönster eller i fönster i stängda butikslokaler på orten som konstföreningen kan låna.

Förfarandet för en FÖNSTERUTSTÄLLNING är detsamma som för en vanlig utställning förutom att besökarna endast kan se utställningen igenom fönstren.
VAD HÄNDER UNDER VÅREN?

5/3 Trans Europe Halle gästar Sveriges Konstföreningar på Zoom
Varmt välkomna till ett Zoom möte den 5 mars kl 10-11 där Hanna Olsson från vår systerorganisation Trans Europe Halles gästar Sveriges Konstföreningar och berättar om hur deras verksamhet ser ut.

Läs mer och anmäl dig här.

25/3 och 21/4 Filosofiska samtal på Zoom
Varmt välkommen till en serie med filosofiska samtal om konst den  25/3 & 21/4. Filosofisk praktiker och konstpedagog Adam Wallenberg tillsammans med konstnär och curator Kalle Brolin introducerar tre videokonstverk och ger förslag på olika sätt att både tänka och samtala om dem.

Läs mer och anmäl dig här. (antalet platser är begränsat)

29/5 Digital förbundsstämma
På grund av den pågående coronapandemin har förbundsstyrelsen beslutat att förbundsstämman 2021 kommer att hållas digitalt. En kallelse med information inför stämman skickas ut i mars 2021.

Lördagen den 29 maj 2021 är det dags för Sveriges Konstföreningars förbundsstämma.

Samtliga medlemsföreningar kommer att bli kallade och är välkomna att delta i förbundsstämman, men det är bara ombud som har rösträtt.

Läs mer om förbundsstämman på våra medlemssidor.

 

Facebook
YouTube
Link
Website
Copyright © 2021 Riksförbundet Sveriges Konstföreningar, All rights reserved.