Copy
NYHETSBREV FRÅN RIKSFÖRBUNDET SVERIGES KONSTFÖRENINGAR
Vi söker en Verksamhets- och konstbildnings utvecklare

Är du intresserad av att arbeta med konst? Då har vi arbetet för dig! Riksförbundet Sveriges Konstföreningar söker Verksamhets- och konstbildningsutvecklare med god kunskap inom samtidskonst.

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta för att stärka och fördjupa kunskapen om samtidskonst och vill vara med och utveckla vår verksamhet utifrån målsättningen att Riksförbundet Sveriges Konstföreningar ska vara en stark plattform för civilsamhällets konstföreningsdrivna utställningsarrangörer.

Som verksamhets- och konstbildningsutvecklare ansvarar du för verksamhetens konstbildande projekt- och programverksamhet. Din roll är främst att utveckla vår konstbildning och olika projekt riktade till våra medlemmar. Det kan handla om seminarier, konferenser, nätverk, utbildningar eller utställningar. Du är den drivande personen i dessa projekt och ansvarar för projektledning, kontakt med konstnärer, föreläsare och andra deltagare, avtalsskrivning och budgetstyrning. Nätverkande och strategiskt utvecklingsarbete är andra arbetsuppgifter.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%. Arbetsplatsen är förlagd till Limhamn/Malmö.

Ansökan ska vara oss tillhanda senast den 13 april 2022.

Läs mer om tjänsten på vår hemsida.

Bildtext: Performance på Zoom med 10 konstnärer/grupper

Performance på Zoom till er konstförening

Söker ni efter en gemensam digital aktivitet till era medlemmar under pandemin eller något som skulle passa till ett digitalt årsmöte?

Performance på Zoom är ett nyskapande konstprojekt där tio konstnärer och konstnärsgrupper erbjuder konstföreningar att ta del av livesänd digital performancekonst. Att visa en performance för era medlemmar kostar inget.  Riksförbundet Sveriges Konstföreningar står för teknik och ersättning till konstnären.

Så här fungerar det.

Välj en eller flera av nedanstående performance. Gå in på respektive konstnärs presentation och boka en performance till er konstförening.

Läs mer på vår hemsida om projektet.

Ansökan om medverkansersättning

Nu kan din konstförening ansöka om medverkansersättning till utställande konstnärer som beviljats utställningsersättning.

Riksförbundet Sveriges Konstföreningar har i år tilldelats extra pengar från Kulturrådet som ska användas till medverkansersättning

Du kan därför söka ersättning till utställande konstnär för visnings-, föreläsnings- och konstnärssamtalsarvode.

Beviljad ersättning utbetalas direkt till konstnären.

Villkor: Beviljad utställningsersättning krävs för den konstnär som utställningen avser.

Läs mer om villkor och ladda ner ansökan från vår hemsida.

 
 
Facebook
YouTube
Link
Website
Copyright © 2022 Riksförbundet Sveriges Konstföreningar, All rights reserved.