Copy
NYHETSBREV FRÅN RIKSFÖRBUNDET
Sveriges Konstföreningar och distrikt Jämtland-Härjedalen
bjuder in till en digital föreläsning om framtidens konst.
DEN FRAMTIDA KONSTEN: VIRTUELL, ARTIFICIELL OCH FÖRSTÄRKT

Sveriges Konstföreningar och distrikt Jämtland-Härjedalens bjuder in till en digital kostnadsfri föreläsning om Framtidens konst. Föreläsningen är en del av av Konstens Vecka 2020. Föreläsningen äger rum den 30 september kl. 16.00-17.00 på Zoom.

Hur kommer nya tekniker som artificiell intelligens, virtuell verklighet och mobiltelefoner att påverka hur vi skapar, upplever och förmedlar konst i framtiden? Kan man väcka döda konstnärer till liv, kan du visa en utställning med Vermeer i ditt vardagsrum och kan artificiell intelligens skapa konst?

Föreläsare är Mathias Jansson webbredaktör på riksförbundet Sveriges Konstföreningar och har under flera år skrivit och föreläst om konst och nya tekniker.

Antal platser är begränsat, max 96 deltagare. Sista anmälningsdag är den 30 september kl.12.00. Länk till föreläsningen skickas ut dagen innan, eller efter kl 12.00 den 30/9 om du anmäler dig sent.

För att kunna delta i föreläsningen måste du ha Zoom installerat på din dator, padda eller mobil. Har du inte det redan kommer du att få en fråga att installera det när du klickar på länken som vi skickar till dig efter att anmälningstiden gått ut. Zoom är gratis att använda. Här finns en kort video om hur det fungerar att ansluta sig till ett Zoom möte: https://youtu.be/PcUgz-j3SPI
 

Anmäl dig till föreläsningen här.


 

OM KONSTENS VECKA

Konstens Vecka är en riksomfattande konsthändelse som äger rum vecka 40 varje år. I år är det ett speciellt år p.g.a. av Covid-19. Många aktiviteter går inte att genomföra som vanligt men trots det kommer distrikt och konstföreningar att genomföra digitala och corona-säkra evenemang på flera platser runt om i landet.

Konstens Vecka arrangerades för första gången 1985 i Sverige. Som förlaga använde man den internationella konstveckan som hade startat några år tidigare av UNESCO-organisationen IAA (International Association of Art). Man ville med den internationella konstveckan rikta uppmärksamheten på bildkonsten runt om i världen men även hjälpa konstnärer som levde i t ex totalitära stater och ge dem en möjlighet att visa upp sin konst i olika sammanhang.

Följ Konstens Vecka i sociala medier på #konstensvecka.

Läs mer på vår hemsida.
 

Facebook
YouTube
Link
Website
Copyright © 2020 Riksförbundet Sveriges Konstföreningar, All rights reserved.