Copy
NYHETSBREV FRÅN RIKSFÖRBUNDET
Låna performance på Zoom och vår videokonstutställning
Bildtext: Ewa Einhorn, " Arrabbiata Wants A Raise: A Collective GamePlay"

Performance på Zoom till er konstförening

Performance på Zoom är ett nyskapande konstprojekt där tio konstnärer och konstnärsgrupper erbjuder konstföreningar att ta del av livesänd digital performancekonst. Att visa en performance för era medlemmar kostar inget. Sveriges Konstföreningar står för teknik och ersättning till konstnären.

I början av juni kommer vi på vår hemsida att presentera konstnärerna närmare och de olika performanceverken.

Den 26 augusti arrangerar vi ett möte på Zoom där alla konstnärerna presenterar sig och berättar om de performanceverk som de kommer att framföra.

Från den 1 september 2021 och fram till december 2022 kan ni boka in en eller flera performanceverk till er konstförening. Börja därför redan nu planera in preliminära datum för era performance och vilka konstnärer ni skulle vilja boka in och visa för era medlemmar.

De tio deltagande konstnärerna/grupperna är:

Läs mer på vår hemsida om projektet.

 
Open call: Konstdygnets residens för konstnärer och curator/ konstkritiker

Nu kan du som är konstnär eller curator/ konstkritiker söka Konstdygnets residens! Ansökan är öppen för konstnärer bosatta och/eller huvudsakligen verksamma i Sörmlands län, Uppsala län, Västmanlands län eller Örebro län. Du som är curator/konstkritiker verksam i Sverige kan också söka. Residenset är två veckor och kan förläggas valfri tid under perioden juli-september 2021. Arbetet redovisas på Konstdygnet 17-18 november 2021.

Läs mer på Konstdygnets hemsida.

 

Bildtext: Där gränsen går, av Knutte Wester. Konstvideo, 5.39 min. Årtal 2016.

Låna vår videokonstutställning: Videokonst för ALLA

Tillsammans med kurator Kalle Brolin har Sveriges Konstföreningar tagit fram en vandringsutställning som hade premiär 15 september 2020.

Videokonst för ALLA består av ett videokonstprogram med tre korta filmer av konstnärerna Ingela Ihrman, Knutte Wester och Larissa Sansour som konstföreningen kan låna utan kostnad.


Läs mer om utställningen på vår hemsida

 

Bildtext: Skolan i Athen av Rafael.

Filosofiska samtal om konst till Videokonst för ALLA

Under våren introducerar vi en samtalsmetod kring konst där filosofisk praktiker och konstpedagog Adam Wallenberg tillsammans med konstnär och curator Kalle Brolin introducerar tre videokonstverk och ger förslag på olika sätt att både tänka och samtala om dem.

De tre konstvideoverken, gjorda av Ingela Ihrman, Knutte Wester, och Larissa Sansour, ser sinsemellan olika ut men kan diskuteras utifrån gemensamma teman, såsom kropp och tyngd, frihet och gränser samt identitet. Videoverken ingår i en utställning ”Videokonst för ALLA”, som går att låna av er förening.

På vår hemsida kan du ladda ner en konstpedagogisk handledning för att filosofera kring videokonst och frågeformulär för samtal kring de tre filmerna.


Läs mer om att filosofera om konst

 

Facebook
YouTube
Link
Website
Copyright © 2021 Riksförbundet Sveriges Konstföreningar, All rights reserved.