Copy
NYHETSBREV FRÅN RIKSFÖRBUNDET SVERIGES KONSTFÖRENINGAR
Nytt nätverk för unga konstintresserade
 
I december startade ett nytt nätverk för unga av Riksförbundet Sveriges Konstföreningar. Nätverket kommer under året att arrangera workshops för äldre barn, ungdomar och unga vuxna för att fånga upp konstintresserade i hela landet.

Vi vill nå så många unga som möjligt och ber er därför sprida inbjudan till alla era medlemmar och uppmuntra dem att sprida vidare till äldre barn och ungdomar med ett intresse för konst och eget skapande. Sprid gärna inbjudan på er hemsida, i sociala medier och i andra kanaler så vi kan fånga upp en ny generation konstintresserade.

Kommande digitala workshop är redan nästa onsdag den 26/1 kl 18.00-20.00. Workshopen vänder sig till alla som är intresserade av graffitti och muralmåleri. Från torsdag den 20/1 kan du anmäla dig till workshopen. Läs mer på länken här.  
Bildtext: Performance på Zoom med 10 konstnärer/grupper

Performance på Zoom till er konstförening

Söker ni efter en gemensam digital aktivitet till era medlemmar under pandemin eller något som skulle passa till ett digitalt årsmöte?

Performance på Zoom är ett nyskapande konstprojekt där tio konstnärer och konstnärsgrupper erbjuder konstföreningar att ta del av livesänd digital performancekonst. Att visa en performance för era medlemmar kostar inget.  Riksförbundet Sveriges Konstföreningar står för teknik och ersättning till konstnären.

Så här fungerar det.

Välj en eller flera av nedanstående performance. Gå in på respektive konstnärs presentation och boka en performance till er konstförening.

Läs mer på vår hemsida om projektet.

Kurs: Marknadsföring för konstföreningar och distrikt

Utifrån våra nya medlemsförmåner: en egen hemsida och affischgeneratorn går vi igenom grunderna i hur er förening/distrikt på ett enkelt sätt kan få en sammanhängande och enhetlig presentation av er verksamhet. Hur når man ut till befintliga medlemmar, nya medlemmar och andra konstintresserade?

Kursen ges vid två tillfällen. Klicka på länken nedan för att anmäla dig
Vi kommer att gå igenom följande
  • Grafisk identitet
  • Skapa en kommunikationsplan
  • En egen hemsida
  • Nyhetsbrev/utskick
  • Affischgeneratorn (skapa affischer, inbjudningar och vernissagekort)
 
Låna våra utställningar:
Facebook
YouTube
Link
Website
Copyright © 2022 Riksförbundet Sveriges Konstföreningar, All rights reserved.